صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۰ - ۱۷ دی ۱۳۹۶

ایران فقط تهران نیست؛ باید در تمام استان‌ها موزه علوم ساخت

هفتمین همایش سراسری موزه ملی علوم و فناوری ایران از روز سه شنبه ۱۲ دی ماه در محل موزه ارتباطات به طور رسمی افتتاح شد و غروب چهارشنبه ۱۴ دی ماه به کار خود پایان داد.
کد خبر : 249043

به گزارش گروه علم و فناوری آنا از روابط عمومی موزه ملی علوم و فناوری ایران، دکتر سیف اله جلیلی رییس این موزه در مراسم اختتامیه این همایش ضمن تجلیل از تلاش دست‎اندرکاران اجرایی هفتمین همایش سراسری و مهمانان خارجی کشورهای فرانسه، اسکاتلند، ترکیه و چین که همزمان با سال نو میلادی به ایران آمده بودند، ابراز امیدواری کرد این مهمانان در برنامه‎ها و کنفرانس‎های آتی موزه نیز شرکت کنند.


دکتر جلیلی با بیان این که موزه ملی علوم و فناوری ایران یک مرکز جوان با عمر مفید پنج شش ساله است افزود: «این موزه در همین مدت کوتاه توانسته کارهای خیلی خوبی در زمینه ترویج علم انجام دهد و نمونه این فعالیت‎ها همین کنفرانس سالانه است که به سمت بین‎المللی شدن پیش می‎رود».


رییس موزه ملی علوم و فناوری ایران ضمن بر شمردن برنامه‎های دیگر این موزه از جمله جشنواره «علم برای همه» گفت: «ما نیاز به پشتیبانی مالی و معنوی داریم و مثلا در همین همایش، طی کردن فرایند دعوت از مهمانان خارجی برای ما بسیار وقت گیر و پر هزینه بود».


دکتر جلیلی گفت: «مشکل اساسی ما در کشور، موضوع آموزش غیر رسمی است و باید بپذیریم که نیاز به آموزش و ترویج علم داریم. هر فناوری جدید نیاز به آموزش دارد و اگر در یک زمینه خاص مردم کم کاری داشته باشند، آنها مقصر نیستند بلکه ما که آنها را آموزش می‎دهیم مقصریم».


دکتر جلیلی گفت: «قطعا موزه علوم و فناوری این توان را دارد که بعنوان پایگاه اصلی ترویج علم و آموزش غیر رسمی در کشور شناخته شود و با برخورداری از نیروهای جوان می‌تواند این نیرو را برعهده بگیرید اما ما بودجه، فضای مناسب و امکانات لازم را نداریم».


وی با بیان این که موزه علوم و فناوری باید ۱۰۰ سال پیش در کشورمان ایجاد می‎شد و با وجود این تاخیر، هنوز هم امکانات لازم وجود ندارد گفت: «در نشست اسپک که در چابهار برگزار می‌شد، یکی از مهمانان چینی می‌گفت ما برای هر ۲۵۰ هزار نفر، یک موزه علوم و فناوری تدارک دیده‎ایم».


جلیلی ادامه داد: «تمام کشور که فقط تهران نیست؛ ما در مراکز استان‎ها هیچ موزه علومی نداریم و به اعتقاد من موزه علوم و فناوری برای کشورهایی مانند ما از نان شب هم واجب‎تر است بخاطر این که بسیاری از فناوری‎های مورد استفاده ما وارداتی هستند و ما برای جذب و فرهنگ‎سازی این فناوری‎ها نیازمند آموزش در همه زمینه‎ها هستیم».


رییس موزه ملی علوم در پایان با بیان این که در هفتمین کنفرانس سالانه موزه، از چهار کشور مختلف مهمان داشتیم و انتظارمان این بود که از چنین کنفرانس‎هایی استقبال و حمایت بیشتری شود ابراز امیدواری کرد این کنفرانس مفید بوده باشد و حاضران نهایت استفاده را کرده باشند».


وی در پایان ابراز امیدواری کرد موزه ملی علوم و فناوری ایران در راستای وظیفه ترویجی خود، هفتمین همایش سراسری با عنوان «میراث علم و جامعه» را با موفقیت اجرا کرده است و بزودی شاهد تاثیرات آن در جامعه باشد.


گفتنی است دو کارگاه آموزشی این همایش روز دوشنبه با عناوین «هنر در موزه‌های علوم و فناوری» با سخنرانی سوفی بیشولق، مدیر روابط بین‌الملل یونیور ساینس فرانسه و «ارزیابی ریسک مخاطرات محیطی در تهران» با سخنرانی دکتر مهدی زارع استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و دو کارگاه آموزشی دیگر روز پنجشنبه با عناوین «نقش موزه‌های علوم و تاریخ طبیعی در بهبود فهم عمومی از علم و رابطه متقابل علم و عموم» با سخنرانی دکتر برایان ای. وین دکترای مطالعات علم و استاد دانشگاه لنکستر و «ارتباطات علمی و افزایش مشارکت‎جویی عموم با علم» با سخنرانی دکتر گولتکین چاکماکچی دکترای آموزش علوم ترکیه برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر