صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۲ - ۱۶ دی ۱۳۹۶
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

ورزش و تحرک بدنی روند تحلیل استخوان‌ها را کاهش می‌دهد

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ورزش و تحرک بدنی روند تحلیل استخوان‌ها را کاهش می دهد، بیان کرد: افراد باید حداقل سه بار در هفته به مدت 30 دقیقه فعالیت فیزیکی و تمرینات ورزشی داشته باشند.
کد خبر : 248722

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر زهرا میرفیض تصریح کرد: در مطالعات ثابت شده است انجام فعالیت‌های ورزشی و تحرک بدنی برای سلامت استخوان‌ها در تمام طول عمر مفید است. فعال بودن به خصوص در دوران کودکی و نوجوانی بسیار مهم است و به استحکام استخوان‌ها و تحکیم توده استخوانی تا بزرگسالی کمک می‌کند.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: لازم است حداقل سه بار در هفته به مدت ۳۰ دقیقه تمرینات ورزشی در برنامه روزانه افراد گنجانده شود، البته آنچه مهم است مدت جلسات تمرین نیست، بلکه تداوم آن اهمیت بیشتری دارد.


سلول‌های بدن به کلسیم نیاز دارد


وی افزود: سلو‌‌ل‌های بدن به کلسیم نیاز دارد و تامین این نیاز از طریق برنامه غذایی مانع از آسیب به ذخایر کلسیم بدن یعنی استخوان‌ها می‌شود به همین دلیل باید مصرف منظم لبنیات، ماهی آزاد و ساردین، سبزیجات سبز تیره مانند کلم بروکلی و فرآورده‌های سویا در تغذیه گنجانده شود.


میرفیض یادآور شد: ویتامین D نیز نقش حیاتی در سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها دارد، زیرا جذب کلسیم در روده‌ها را افزایش داده و در تثبیت این ماده در استخوان‌ها نقش دارد.


کوتاه شدن قد از نشانه‌های ابتلا به پوکی استخوان


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد کوتاه شدن قد را یکی از علائم ابتلا به پوکی استخوان عنوان کرد و افزود: دریافت شرح حال، سوابق پزشکی، معاینه و آزمایشات خون و ادرار بر اساس مصلحت پزشک معالج و انجام سنجش تراکم استخوان از جمله روش‌های تشخیصی این بیماری به شمار می‌رود.


ضرورت انجام سنجش تراکم استخوان


میر فیض خاطرنشان کرد: به طور کلی برای همه زنان بالای ٦٥ سال و مردان بالای ۷۰سال غربالگری تراکم استخوان باید انجام گیرد. در مواردی که بیمار دارویی مانند کورتن مصرف می‌کند، مردان و زنان بالای ٤٥ سال یا زنان یائسه با سابقه شکستگی استخوان، کسانی که قد آنها کوتاه شده یا قوز پیدا کرده ‌ند یا بدون علت خاصی دچار کمر درد شدید و ناگهانی شده‌اند، کسانی که بیماری‌های مزمنی مانند بی‌اشتهایی روانی دارند، زنانی که در سنین قبل از یائسگی هستند و قاعدگی آنها قطع شده یا هیچ وقت قاعده نشده‌اند نیز این غربالگری لازم است.


وی بیان کرد: برای برطرف کردن و بهبودی بیماری اقدامات پزشکی و غیر پزشکی نیاز است در بحث درمان، هدف اصلی پیشگیری از شکستگی استخوان است و علاوه بر تغذیه مناسب، ورزش، جلوگیری از افتادن و دارو درمانی نیز توصیه می‌شود.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: برای پیشگیری از آسیب‌های جدی‌تر و بیشتر در افرادی که پوکی استخوان دارند باید مواردی مانند پیشگیری از زمین افتادن، سقوط و... رعایت شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر