صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۲ - ۰۲ تير ۱۳۹۴

توضیح سازمان غذا و دارو درباره معیارهای تدوین فهرست دارویی کشور

رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص اعضای تدوین کننده فهرست دارویی کشور و برخی معیارها در تدوین این فهرست، توضیحاتی ارائه داد.
کد خبر : 24846

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،‌ رسول دیناروند درباره اعضای تدوین کننده فهرست دارویی کشور گفت: تدوین این فهرست در شورایی تحت عنوان بررسی و تدوین داروهای ایران و با مسئولیت رئیس سازمان غذا و دارو انجام می‌شود و اعضایی از نمایندگان سازمان‌های بیمه‌گر، نظام پزشکی، معاونت درمان، اعضای برجسته‌ای از انجمن‌های رشته‌ای بالینی و داروسازی و همچنین پزشکان متخصص و صاحب‌نظر در رشته‌های خود و با حکم وزیر در این شورا منصوب می‌شوند.


وی اظهار کرد: اعضای این شورا عموما کسانی هستند که وابستگی به جایگاه خاصی ندارند و لذا قضاوت‌شان صرفا بر مبنای دستور کار دبیرخانه شورای بررسی و تدوین و همچنین بر پایه و اساس اجتهاد علمی خودشان صورت می‌گیرد.


دیناروند با بیان اینکه فهرست دارویی کشور براساس نام ژنریک تنظیم می‌شود، تصریح کرد: هیچ نام شرکت یا برندی در آن فهرست لحاظ نمی‌شود، لذا وقتی دارویی در فهرست قرار می‌گیرد در سایت سازمان غذا و دارو و برای همگان قابل مشاهده است. بنابراین همه شرکت‌ها می‌توانند در خصوص تولید یا واردات آن حق انتخاب داشته باشند.


وی تاکید کرد: امکان اینکه دارویی در فهرست گنجانده یا از آن حذف شود، عملا وجود ندارد و تصور اینکه در آن فهرست بتوان صرفا منافع شرکت‌های خاصی را در نظر گرفت هم هرگز وجود نخواهد داشت.


رئیس سازمان غذا و دارو یکی از معیارهای مهمی که همواره در باره داروهای وارد فهرست شده مورد نظر واقع می‌شود را تنظیم هزینه آنها با محوریت سرانه درمان کشور دانست و گفت: اصولا معنا هم ندارد کشوری که تولید ناخالص ملی(GDP) اش عدد خاصی است، هزینه‌ای چندین برابر آنرا بر کشور تحمیل کنند.


وی یادآور شد: معیار فعالیت ما در این باره، اقتصاد سلامت بوده و این مسئله در همه دنیا نیز مرسوم است.


انتهای پیام/

ارسال نظر