چگونه از التهاب برجستگی پشت گردن پیشگیری کنیم؟
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، دکتر مهدی شیروی درباره برجستگی پشت گردن گفت: این برجستگی که در حدفاصل میان گردن و فقرات پشتی وجود دارد در حالت عادی کاملا طبیعی و آناتومیکال است که به آن نوک زائده خاری مهره هفتم گردن یا مهره انتهایی گردن میگویند.
وی با بیان اینکه در بعضی افراد به دلیل زیاد نشستن و قوز کردن، روی این مهره فشار وارد شده و و اطراف آن دردناک میشود، ادامه داد: در مواردی ممکن است این ناحیه متورم شود که برای درمان این وضعیت معمولا پیشنهاد میکنیم در مرحله اول وضعیت ستون فقرات درحالاتی مانند نشستن، خوابیدن و کار کردن اصلاح شود و در مرحله دوم برای کاهش التهاب و درد ناحیه توصیه میکنیم از ۵ بار در روز و هربار ۵ دقیقه محل را کمپرس یخ کنند و در صورت ادامه علائم حتما به متخصص فیزیوتراپی مراجعه کنند.
این فیزیوتراپیست با تاکید براینکه تصحیح ستون فقرات در گردن تنها با اصلاح وضعیت گردن امکانپذیر نیست، اظهار کرد: حتما باید در کل ستون مهرهها شامل کمر، فقرات پشتی و گردن اصلاح همزمان رخ دهد که در فیزیوتراپی برای این کار از یک سری درمانهای دستی و تمرینهای درمانی استفاده میشود همچنین برای کاهش درد در ناحیه برجستگی پشت گردن میتوان از جریانهای الکتریکی ضد درد و لیزر استفاده کرد.
شیروی با اشاره به اینکه در مواردی با نظارت مستقیم فیزیوتراپیست اعمال کشش گردنی و ستون فقرات مفید خواهد بود، عنوان کرد: در حالت عادی این التهاب این ناحیه خطرناک نیست و به راحتی میتوان با درمانهای ساده آن را برطرف کرد.
وی تصریح کرد: درمان اصلی این ضایعه پیشگیری است که با رعایت بهداشت ستون فقرات و اصلاح وضعیت زندگی (نحوه خوابیدن، نشستن و کار کردن ) امکانپذیر است.
این فیزیوتراپیست با اشاره به اینکه التهاب برجستگی پشت گردن معمولا در سن رشد شروع شده و در سنین بالا فیکس میشود به نحویکه تغییر دادن آن بسیار مشکل و یا حتی غیرممکن است، تصریح کرد: ما توصیه میکنیم این افراد از بالشهای طبی استفاده کرده و با توجه به تنوع بالشها و وجود بالشهای طبی تقلبی در بازار، برای تعیین نوع بالش خود حتما با فیزیوتراپیست مشورت کنند.
وی با بیان اینکه هر تغییر وضعیت نادرستی در ستون فقرات ما میتواند باعث آرتروز و سابیدگی مفاصل شود، گفت: در سنین بالا میتوانیم با اصلاح وضعیت ستون فقرات و استفاده از بالشهای طبی از پیشرفت آرتروز جلوگیری کنیم زیرا آرتروز بیماری ای پیشرونده است که با ادامه وضعیت نادرست در ستون فقرات و مفاصل پیشرفت کرده و نتیجه آن ایجاد درد، التهاب، تورم و محدودیتهای حرکتی مفاصل خواهد بود.
انتهای پیام/