صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۰ - ۱۴ دی ۱۳۹۶

«روما»؛ مانکن هوشمند ایرانی

احسان صفاری، مخترع 25 ساله، یکی از توسعه‌دهندگان ربات مانکن مبتنی بر هوش مصنوعی است. روما که اولین ربات اجتماعی ایران است، با یک نرم‌افزار اندرویدی کنترل می‌شود.
کد خبر : 248326

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، احسان صفاری که فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد مکاترونیک از دانشگاه شریف است، یکی از اعضای تیم دکتر ربات است. این تیم یک سال و نیم وقت صرف توسعه و ساخت نمونه اولیه روما کرده‌اند.


صفاری در این باره بیشتر توضیح می‌دهد: «چند سالی است که روی موضوع ربات‌های اجتماعی کار می‌کنیم. ربات‌های اجتماعی ربات‌هایی هستند که به نحوی با انسان تعامل دارند. ایده ساخت ربات مانکن نیز در همین حین متولد شد».


وی در ادامه افزود: «کارهای رباتیک زیادی در حوزه آموزش و کمک درمان انجام شده است اما حوزه ربات‌های اجتماعی تقریبا دست‌نخورده باقی مانده است. گروه تحقیقاتی ما از دو سال پیش شروع به فعالیت در این زمینه کرد و سعی کرد آن را به سوی تجاری‌سازی پیش ببرد تا درآمدی از این حوزه ایجاد شود».


صفاری گفت: «اولین حوزه‌ای که پتانسیل بیشتری برای تجاری‌سازی ربات‌های اجتماعی در آن دیده می‌شد، تبلیغات پوشاک بود و همین جا بود که ایده ربات به عنوان مانکن مطرح شد. درواقع این محصول یک مانکن متحرک است که می‌توان آن را پشت ویترین قرار داد. این کار باعث می‌شود که لباس بهتر به نمایش گذاشته شود و همچنین منجر به جذب مشتری می‌شود».


وی افزود: «بحث دانش ربات‌های اجتماعی از سال 1392 آغاز شد و پروژه توسعه ربات مانکن از تابستان 1395 کلید خورد. البته همه تحقیقات روی کارهای فنی متمرکز نبوده و بخشی از آن صرف تحقیقات بازار، بررسی نظرات متخصصان مد و ارزیابی بازار شده است. درواقع این مسائل به نسبت کارهای فنی، وقت بیشتری را می‌طلبید».


تیم توسعه‌دهنده روما در حال بررسی بازخورد مشتریان با این مانکن هوشمند هستند.


صفاری در این باره گفت: «روما پتانسیل تولید انبوه را دارد. در حال حاضر به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای تولید نمونه صنعتی هستیم».


این ربات مانکن می‌تواند برخی از حرکات مشتری، که روبه‌روی آن قرار دارد، را تقلید کند. درواقع دوربین‌هایی در اطراف روما تعبیه می‌شوند که حرکات مشتری را ثبت می‌کنند که این امر به مانکن هوشمند اجازه تقلید حرکات مشتری را می‌دهد. همچنین این ربات هوشمند با استفاده از دوربین‌های مذکور توانایی تشخیص چهره افراد را نیز دارد.


صفاری می‌گوید: «دوربینی که در اطراف روما تعبیه می‌شود، قابلیت اتصال به چند ربات مانکن هوشمند را دارد. بدین‌ترتیب می‌توان ‌با استفاده از یک دوربین، چند ربات را کنترل کرد».


روما مجهز به سیستم صوتی است که قابلیت هماهنگی با حرکات آن را دارد و می‌تواند اطلاعاتی را در اختیار مشتری قرار بدهد یا خوشامد گویی کند. البته در حال حاضر سیستم صوتی این ربات قادر به پخش صداهای از پیش ضبط شده است اما پتانسیل این را دارد که بر پایه تعامل هوشمند نیز فعالیت کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر