صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۳۲ - ۱۲ دی ۱۳۹۶
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مطرح کرد؛

افزایش ۲برابری چاقی و اضافه وزن در کودکان زیر۵سال ایرانی

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه شیرینی در فرهنگ ایرانی در اعیاد و جشن‌ها، جایگاه ویژه‌ای دارد، افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات جامعه، افزایش شیوع اضافه وزن و چاقی در مردم ایران است؛ بطوری که ۶۰ درصد از مردم اضافه وزن و چاقی دارند و این شاخص در کودکان کمتر از پنج سال، دو برابر شده است.
کد خبر : 247899

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، زهرا عبداللهی در همایش غذای سالم با محوریت شیرینی در زندگی سالم، اظهار کرد: مصرف قند، چربی و نمک، خطر بروز بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌ها را افزایش می دهد و متاسفانه روند شیوع دیابت در کشور رو به افزایش است.


وی از الگوی غذایی مردم به عنوان مهم‌ترین عامل بیماری دیابت یاد کرد و گفت: مهم‌ترین عوامل خطر تغذیه‌ای شامل مصرف بالای قند، نمک و چربی است و باید بتوانیم با کمک صنف و صنعت، میزان این عوامل خطر در مواد غذایی را کاهش دهیم.


عبداللهی یادآور شد: بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف سرانه مواد قندی و شیرینی مانند شیرینی، شکلات، دسر، بستنی و نوشابه در کشور، ۶۶ گرم در روز است در حالیکه سازمان بهداشت جهانی مصرف ۲۵ گرم مواد قندی در روز را توصیه می‌کند.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: در هر خانواده ایرانی، یک فرد دچار اضافه وزن، چاقی، فشار و چربی خون و همچنین دیابت است. بنابراین باید تا جایی که به کیفیت محصولات لطمه وارد نشود، میزان شکر و قند موجود در این محصولات، کاهش پیدا کند.


وی با اشاره به سوق یافتن ذائقه مردم به سوی مصرف مواد غذایی با میزان قند بالا، گفت: برخی از محصولات غذایی، بیش از حد شیرین است به عنوان نمونه در قنادی‌ها باید از روغن‌های سالم و دارای اسیدهای چرب و ترانس پایین استفاده و شیرینی‌های کم کالری تولید شود.


عبداللهی اظهار کرد: مواد قندی و شکری بالای موجود در مواد غذایی می‌تواند احتمال بروز سرطان پانکراس و پستان زنان را افزایش دهد و برای کاهش این بیماری‌ها راهی نداریم جز اینکه قند، چربی و نمک محصولات غذایی در صنوف و صنعت کاهش و استفاده از فیبر بیشتر شود که یکی از مواد با فیبر بالا، آرد سبوس‌دار است.


وی با بیان اینکه جای شیرینی‌های کم کالری و کم قند در قنادی‌ها خالی است، افزود: پیشنهاد وزارت بهداشت این است که حتما باید از قند، چربی و نمک کمتری در تولید و عرضه محصولات غذایی استفاده شود و جایگزین‌هایی مانند شکر قهوه‌ای، جایگزین شکر سفید و تصفیه شده شود؛ چراکه شکر قهوه‌ای کالری کمتری در مقایسه به شکر سفید دارد.



انتهای پیام/

ارسال نظر