نشست ارتباطات اجتماعی تعریفشده در فضای مجازی برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، استاد واحد علوم و تحقیقات در این نشست گفت: «انسان موجودی اجتماعی است. بویژه مردم شرقی و بالاخص ایرانی هاکه علاقهمند و حتی نیازمند به ایجاد ارتباط با دیگر انسانها هستند که این از فرهنگ، مذهب و فطرت انسان شکل گرفته است.»
دکتر امیر عزیزی با بیان اینکه امروزه دیگر نحوه تعامل و ارتباط انسانها با یکدیگر معنی سنتی خود را تا حد زیادی از دست داده و کم کم «اجتماعات مجازی» جای «اجتماعات حقیقی» را می گیرد، ادامه داد: «با ایجاد اینترنت و افزایش تولید تلفن همراه هوشمند، گروههای کثیری از افراد جامعه به دنیای مجازی راه پیدا کردهاند.»
عزیزی با بیان اینکه در آغاز قرن ۲۱ و هزاره سوم ارتباطات اینترنتی (ارتباطات مجازی) گسترش بیحد و مرز بدون توجه به مرز جغرافیایی، زبان، جنس و فرهنگ، پیدا کرده است، گفت: «سال ۱۹۳۰ مورنو برای اولین بار نمودار ارتباطات اجتماعی را طراحی کرد و بعدها اصطلاح شبکههای اجتماعی برای نخستین بار از سوی بارنز سال ۱۹۵۴ مطرح شد. این شبکه ها با از بین بردن فاصلههای زمانی و مکانی و کاهش هزینهها، ارتباط افراد با یکدیگر را در تمام نقاط دنیا برقرار می سازند.»
وی افزود: «در کنار همه پیامدهای مثبت و منفی شبکههای اجتماعی مجازی به نظر میرسد به کارگیری بدون مدیریت و اهداف تعریف شده این پدیده نوظهور ارتباطی با کاستن از میزان ارتباطات چهره به چهره، نقشی مخرب را در از بین بردن صمیمیت های گذشته ایفا می کند.»
به گفته این استاد دانشگاه، هویت مجازی، «آزادی انتخاب» را نمایان میسازد. به این معنی که فرد توانایی این را دارد که از میان همه ویژگیهای شخصیتی خود، آنچه را که دوست دارد به نمایش بگذارد. در فضای مجازی انتخاب اسم، تصویر پروفایل، حلقه دوستان و مهمتر از همه بازنمایی از خود، بدون هیچگونه نظارت اجتماعی و به صورت آزادانه انجام میشود. ارتباطات در فضای مجازی با افراد مجازی و با هویتهای مجازی و ساختگی علاوه بر ایجاد بحران هویت در فرد باعث غفلت فرد در ارتباط چهره به چهره با افراد واقعی می شود.»
انتهای پیام/