صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۲ - ۱۹ دی ۱۳۹۶
رئیس انجمن مدد کاران اجتماعی ایران:

80 درصد معتادان پس از ترک دوباره مواد مخدر مصرف می‌کنند

رئیس انجمن مدد کاران اجتماعی ایران با اشاره به آمار شیوع شناسی مواد مخدر در کشور گفت: در خوش‌بینانه‌ترین حالت حدود 20 درصد از معتادان پس از ترک اعتیاد دیگر بازگشت به مصرف مواد ندارند و 80 درصد دیگر دوباره مواد مصرف می‌کنند، بنابراین درمان قطعی اعتیاد بسیار دشوار است.
کد خبر : 247360

حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مدد کاران اجتماعی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی آنا در مورد نحوه مداخلات مددکاران اجتماعی در روند ترک اعتیاد معتادان اظهار کرد: مددکاران اجتماعی در زمینه همه آسیب‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند و آمار دقیقی مبنی بر فعالیت مددکاران اجتماعی تخصصی در حوزه اعتیاد وجود ندارد زیرا یکی از حوزه‌های فعالیت آنان اعتیاد است.


وی با بیان اینکه ارائه خدمات به معتادان نیز با توجه به میزان اعتیاد فرد و همچنین نوع مواد مصرفی متفاوت است، افزود: در صورت مراجعه یک معتاد به مرکز مشاوره اعتیاد هر مددکار اجتماعی باید حدود 45 دقیقه زمان برای ارائه خدمات در نظر بگیرد، براساس آمار سالانه 700 تا 850 هزار معتاد به مراکز مشاوره درمان اعتیاد مراجعه می‌کنند.


مشاور رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به فعالیت 10هزار مددکار اجتماعی در کشور ادامه داد: باید تربیت و تقویت مددکاران اجتماعی در دانشگاه‌ها در دستور کار نظام آموزشی دانشگاهی قرار گیرد.


وی افزود:‌ برای ارائه خدمات اجتماعی و درمانی بهتر به معتادان مراجعه کننده به مراکز درمانی و مشاوره‌ای باید هر مددکار بین 30 تا 50 مراجعه کننده داشته باشد در حالی که هم اکنون برای هر مددکار 100 مراجعه کننده در نظر می‌گیرند.


موسوی چلک با اشاره به آمار شیوع شناسی مواد مخدر در کشور گفت: براساس آمار ارائه شده هم اکنون دو میلیون و 800 هزار معتاد دائمی و چهار میلیون مصرف کننده تفننی در کشور داریم که در خوش‌بینانه‌ترین حالت حدود 20 درصد از آنان پس از ترک اعتیاد دیگر بازگشت به مصرف مواد ندارند و 80 درصد دیگر دوباره مواد مصرف می‌کنند، بنابراین درمان قطعی اعتیاد بسیار دشوار است.


وی با بیان اینکه آماری از میزان از تعداد مراکز مشاوره و درمان اعتیاد در دست نیست، افزود: حتی در برخی از مناطق در مراکز درمان و مشاوره اعتیاد مددکار اجتماعی حضور ندارد و برخی از مراکز از حضور مددکاران تجربی بهره‌مند می‌شوند در حالی که مراکز باید نسبت به جذب مددکاران اجتماعی تمایل بیشتری داشته باشند.


موسوی چلک به ارتباط مستقیم و غیر مستقیم 80 درصد از زندانیان به مواد مخدر اشاره و بیان کرد: در فرآیند درمان اعتیاد یک تیم درمانی به همراه مددکار فعالیت می‌کنند بنابراین نمی‌توان موفقیت یا عدم توفیق در ترک اعتیاد یک فرد را فقط به مددکار اجتماعی نسبت داد چون حاصل یک کار جمعی است.


این مقام مسئول در سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: با توجه به اینکه اعتیاد بیماری سخت و پیچیده‌ای است باید حمایت خانواده و نهادهای اجتماعی از این افراد بیشتر شود زیرا اعتیاد بر افزایش آسیب‌های اجتماعی از جمله فقر و ایدز نیز تاثیر گذار است.


موسوی چلک با تاکید بر اصلاح ساختار اجتماعی کشور در نحوه برخورد با معتادان اظهار کرد: هم اکنون معتادان کشور الگوی مصرف مشخصی ندارند و از هر دو ماده مخدر سنتی و صنعتی استفاده می‌کنند که عوارض و پیامدهای بسیاری به همراه دارد بر همین اساس با اصلاح ساختار و توزیع مواد مخدر دولتی می‌توان تا اندازه‌ای از استفاده معتادان از مواد مخدر صنعتی جلوگیری کرد.


این مددکار اجتماعی از اعتیاد به نوعی بیماری مزمن یاد کرد و گفت: براساس آمار نهادهای مسئول در زمینه اعتیاد هم اکنون دو میلیون و 800 هزار نفر مصرف‌کننده دائمی مواد مخدر در کشور وجود دارد که این بیماری آنان ریشه بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است بنابراین باید با استفاده از ظرفیت و توانمندی مددکاران اجتماعی از بروز جرم و تخلف این افراد جلوگیری و مددکاران فاصله بین خانه و کلانتری را با حضور خود پر کنند که این موضوع نیازمند همکاری و مشارکت جمعی و فرابخشی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر