موجسواری آمریکا روی نارضایتی اقتصادی مردم
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، موجسواری نظام سلطه روی مطالبات قانونی مردم در طول سالهای گذشته مستمراً اتفاق افتاده و عمدتاً نیز حاوی دستاورد آنچنانی نبوده است، کمااینکه یکی از اهداف غرب در وضع تحریمهای گسترده در طول سالهای 90و91 در تنگنا قرار دادن مردم و تبدیل اعتراضات اقتصادی به شورشهای اجتماعی بود که هیچ گاه رنگ تحقق به خود نگرفت.
در روزهای اخیر که بخشی از جامعه نسبت به وضعیت بیکاری، گرانی، تورم و رکود معترض هستند، شبکههای فارسیزبان بیگانه همگام با مقامات رسمی کشورهای غربی تلاش میکنند خود را هواخواه جامعه ایرانی نشان دهند و خواهان تبدیل شدن اعتراضات خیابانی به شورشهای اجتماعی شوند آن هم در حالی که میتوان با قطعیت گفت« حتی برپایی تجمعات چند ده نفره نیز میتواند منجر به تحریمهای گسترده علیه ایران شود» و با این توصیف آمریکاییها از هم اکنون طرحهایی را با هدف افزایش فشارهای اقتصادی به مردم ایران در نظر دارد و به زودی اجرای آنها را کلید خواهد زد.
اساساً هر گونه اعتراضات خیابانی در ایران (اعم از اینکه مبتنی بر مطالبات قانونی است یا خیر) میتواند بستر مهمی برای وضع تحریمهای ضدایرانی فراختر با هدف افزایش نارضایتی عمومی در جامعه ایرانی باشد، کمااینکه پس از غائله 88 که از درخواست غیرقانونی ابطال انتخابات آغاز شد و نهایتاً به تلاشی در جهت فروپاشی نظام تبدیل شد، کشورهای غربی ضمن اعلام حمایت صریح از فتنهگران داخلی در آن سال تحریمهای مهمی را علیه ایران وضع کردند که مهمترین آن قطعنامه 1929 بود که در مقدمه آن به ارتباط قطعنامه با فتنه آن سال اشاره میشود و مهمترین مفاد تحریمی در حوزه بانکی و پولی در این قطعنامه پیشبینی شد و نهایتاً یکی از عوامل گرانیهای خیرهکننده ماههای بعد اعمال همین قطعنامه ضدایرانی بود.
رصد سیاستمداران داخلی با هدف فروپاشی
طبیعی است آمریکاییها، مواضع سیاستمداران داخلی را در برهههای حساس رصد و اعتراضات روزهای اخیر مردم را نیز دنبال و تلاش کنند تا به آن جهت و سمت و سوی سیاسی- مذهبی و قومی بدهند تا هدف نهایی خود که همان «فروپاشی حاکمیت اسلامی» است را دنبال کنند، به این معنا که آمریکاییها تلاش گستردهای داشتهاند با موجسواری روی مطالبات اقتصادی و نه سیاسی روزهای اخیر برخی از شهرهای کشور که عموماً در مباحث مهمی مانند گرانی، رکود، تورم و بیکاری خلاصه میشود، هدف دستنیافتنی 40سال گذشته را که همان فروپاشی است میسر کنند. در چنین شرایطی موضع مسئولان ارشد قوای سهگانه و به ویژه دولتمردان از حساسیت ویژهای برخوردار است و چنانچه مطالبات بر زمین مانده مردم در حوزه اقتصادی و معیشتی که ماههاست بدون پاسخ مانده است با ادبیات تند و تحریککننده روبهرو شود نه تنها کمکی به بهبود اوضاع نمیکند بلکه مردم را بیش از گذشته به این باور خواهد رساند که دولت توان لازم و اراده کافی برای تعدیل مشکلات اقتصادی را ندارد و تلاش برای اداره کشور، قشر فرودست جامعه را وادار به چشمپوشی از حقوق اساسی خود میکند!
مادامی که دولت به وظیفه اجرایی خود و مجلس به وظیفه نظارتی خود عمل نکند و به جای تلاش مضاعف برای کاهش مشکلات مردمی، رقبای سیاسی خود را متهم به توطئه کند یا خواهان برخورد تند با مردم شود، قاعدتاً مقامات کشورهای غربی به کمک دهها رسانه فارسیزبان میتوانند روی موج مطالبات اقتصادی مردم سوار شوند و در جهت اهداف خود اقدامات مؤثری را انجام دهند.
بیپاسخ ماندن مطالبات اقتصادی در طول چهار سال اخیر و مواجهه نامناسب با اعتراضات مردمی توسط دولت و مجلس در روزهای اخیر از جمله عوامل مهمی است که باعث شده بسیاری از مقامات آمریکا امیدوارانه خواهان ادامه اعتراضات خیابانی در برخی از شهرهای کشور شوند و استمرار آن را لازم بدانند.
دوگانه دلسوزی-تحریم
دونالد ترامپ که چندی پیش مردم ایران را «شیطان»، «سرکش» و «تروریست» خوانده بود با انتشار یک فیلم ویدئویی از ناآرامی برخی از شهرهای کشور حمایت کرد و همراه با وی وزارت خارجه، رئیس مجلس نمایندگان و کاخ سفید نیز بیانیههای مختلفی را برای جامعه ایرانی صادر کردند و خواهان ادامه اعتراضات شدهاند.
دونالد ترامپ همچنین در توئیتر شخصی خود نوشته است: «تظاهرات صلحآمیز در خیابانها از سوی مردم باید با احترام از سوی حکومت ایران روبهرو شود»، جالب آنجاست که تمرکز اصلی تحریمهای ضدایرانی وضع شده (حداقل در دولت اوباما و ترامپ) روی مردم و اقتصاد خانوار جامعه ایرانی بوده است.
وزارت خارجه آمریکا دیروز رسماً با صدور بیانیهای اعلام کرد از «تظاهراتهای مردم ایران» حمایت و مدعی صادرات «خشونت، خونریزی و هرج و مرج » از ایران به سایر کشورها میشود و خواستار حمایت علنی تمام ملتها از مردم میشود.
ذوقزدگی فراگیر
در بخشی از این بیانیه میآید: «گزارشها درباره تظاهراتهای مسالمتآمیز متعدد توسط شهروندان ایران در شهرهای سراسر این کشور را دنبال میکنیم... روز 14 ژوئن 2017، وزیر خارجه تیلرسون در برابر کنگره شهادت داد که از «آن دسته از عوامل داخلی ایران که بتوانند باعث انتقال مسالمتآمیز حکومت بشوند، حمایت میکند. همانطور که ما میدانیم، آن عوامل در داخل ایران حضور دارند.»
المانیتور نیز به نقل از تحلیلگر نظامی آمریکایی مینویسد: «تغییر رژیم در ایران با رکود اقتصادی به همراه قیامهای
قومی- ملی میسر خواهد بود»؛ آدِل نظریان خبرنگار رسانه ضدایرانی و افراطی بریت بارت نوشت: «با حمایت رئیسجمهور ترامپ، مردم ایران نهایتاً آزاد خواهند شد!»
پل رایان رئیس جمهوریخواه و ضدایرانی مجلس نمایندگان آمریکا نیز در توئیتر خود خواستار حمایت از «معترضین در ایران» میشود. مارک دوبوویتز مدیر اجرایی اندیشکده FDD و از حامیان جدی براندازی در ایران نیز به صورت کنایی از زیبایی فرهنگ ایرانی توئیت میکند و در توئیتی دیگر از لزوم حمایت از معترضان ایرانی سخن به میان میآورد.
سناتور تد کروز هم از ترامپ رئیسجمهور آمریکا میخواهد تا برای حمایت از معترضان هر کاری انجام دهد، آن هم پس از آنکه تام کاتن از دولت آمریکا خواسته بود از اعتراضات ایران حمایت جدی به عمل بیاید.
ریچارد هاس رئیس اندیشکده آمریکایی CFR اعتراض مردمی را پاسخی مناسب برای سیاست خارجی ایران میداند و از اتحادیه اروپا میخواهد رویکرد آمریکایی با فضای داخلی ایران را اتخاذ کند.
مایکل دیکسون از مدیران یکی از وبسایتهای صهیونیستی نیز توئیت میکند: « اجازه دهید کنار مردم ایران بایستیم، شاید رژیم ایران به اسم آزادی سقوط کرد!» یا رون دسانتیس، نماینده مجلس نمایندگان آمریکا از دولت آمریکا خواست از معترضان داخل ایران حمایت کند و این اعتراضات را فرصتی تاریخی! عنوان میکند و همچنین الکس وطنخواه کارشناس بنیاد جیمز تاون به ترامپ پیشنهاد میکند اعتراضات داخلی ایران بهترین فرصت میباشد که راه را به مردم این کشور نشان دهد.
سعودیها نیز با هشتگ (#جنگ را به ایران منتقل میکنیم) و انتشار ویدئویی از محمد بن سلمان در مورد انتقال جنگ به داخل ایران میگویند از اعتراضات داخلی ایران همراستا با صهیونیستها و آمریکاییها حمایت میکنند.
وضع تحریم بیشتر با ادعای حمایت از مردم ایران!
همانطور که اشاره شد در صورتی که به مطالبات عمدتاً بحق مردم پاسخ منطقی از سوی مسئولان اجرایی داده نشود و با فرافکنی و پرخاشگری برخورد شود به راحتی مقامات غربی و رسانههای وابسته به آنها میتوانند از فرصت به دست آمده بهرهبرداری کنند و حداقل تحریمهای ضدایرانی دیگری را به اجرا بگذارند، کمااینکه طی 48سال گذشته بسیاری از چهرههای شناختهشده غربی از لزوم وضع تحریمهای فوری و جامع با هدف در تنگنا قرار دادن مردم ایران و تبدیل اعتراضات اقتصادی به شورشهای اجتماعی سخن به میان آوردهاند که از جمله آن میتوان به توئیتهای دوبوویتز و سعید قاسمینژاد برای تحریم بیشتر ایران اشاره کرد.
منبع: جوان
انتهای پیام/