صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نگرانی‌ها و راهکارهای رئیس اتاق ایران برای بهبود شرایط اقتصادی

رئیس اتاق بازرگانی ایران در نشست اعضای اتاق بازرگانی و اصناف با رئیس جمهور گفت: ایران اسلامی با داشتن منابع طبیعی فراوان و متنوع، وسعت و موقعیت راهبردی بی‌همتا، نیروی انسانی انبوه و پیشینه غنی تاریخی، متاسفانه از لحاظ تولید ملی و درآمد سرانه جایگاه رضایت‌بخشی ندارد.
کد خبر : 24686

به گزارش گروه اقتصادی آنا و به نقل از روابط عمومی اتاق ایران، محسن جلال‌پور با بیان این که تحریم، پایین‌بودن قدرت رقابت‌پذیری و رشد منفی بهره‌وری از چالش‌های بسیار جدی اقتصاد ایران است، تاکید کرد: اگر به شاخص‌هایی چون رتبه رقابت‌پذیری یا درآمد سرانه ایران در جهان بنگریم، احساس رضایت نمی‌کنیم. چنین وضعی شایسته ملت ایران نیست و باید هر چه زودتر تغییر کند.


وی بیکاری و رکود را چالش‌های ویژه اقتصاد ایران دانست و ادامه داد: این دو پدیده جامعه را آبستن بحران‌های اجتماعی و سیاسی کرده است و باید با نگرانی به آن نگریست.


رئیس اتاق ایران خاطرنشان کرد: باید تلاش هوشمندانه دولت در پیشبرد همزمان «تشنج زدایی از روابط خارجی» و «ساماندهی اقتصاد» را ستود و از صمیم قلب خواستار توفیق در هر دو عرصه بود.


او با بیان اینکه راهی سخت و طولانی پیش روست و چاره‌ای جز گذر سخت‌کوشانه از آن نیست، اظهار کرد: در طی این طریق ما پشت سر رهبری و دولتمان ایستاده‌ایم و در این عرصه اتاق‌ها یار و همراه دولت خواهند بود.


جلال‌پور در ادامه با نگاهی به روند مذاکرات هسته‌ای توضیح داد: در ماه‌های اخیر که مذاکرات ایران با شش قدرت بزرگ جهانی به نتایجی مثبت و امیدوار‌کننده رسیده است، در پیش‌بینی آینده اقتصادی ایران توصیفاتی مانند «شیری خفته که بیدار می‌شود» یا «ظهور یک ببر نفتی» به کار می‌رود و حتی مطالعات نشان می‌دهد از بین صد شرکت اول جهان حدود 60 شرکت، ایران را هدف بازار خود قرار داده‌اند.








باید تلاش هوشمندانه دولت در پیشبرد همزمان «تشنج زدایی از روابط خارجی» و «ساماندهی اقتصاد» را ستود و از صمیم قلب خواستار توفیق در هر دو عرصه بود

وی افزود: می‌گویند ایران همان ترکیه است که البته نفت و گاز و حتی منابع و امکانات بیشتری دارد، اما نباید تردید کرد که قابلیت‌ها و امکانات کم‌نظیر درون و پیرامون مرزهای ایران و در همکاری و مشارکت با جهان خارج، اجازه خواهد داد تا کشور ما به جایگاهی شایسته و بالاتر از ترکیه دست یابد و به قدرت اول اقتصادی منطقه غرب آسیا تبدیل شود.


رئیس پارلمان بخش خصوصی با بیان اینکه اتاق ایران باید گام‌هایی فراتر از نقش‌های سنتی بردارد تا این گذار در مسیر صحیح هدایت شود، ادامه داد: امروز اتاق ایران رسالتش را دریافته و هدفمند و مصمم برنامه‌ای جامع برای انطباق ظرفیت اتاق با نیازهای امروز ایران فراهم آورده است.


جلال‌پور با اشاره به تهیه کتابچه‌ای از خلاصه برنامه‌های اتاق برای دوره هشتم، تصریح کرد: تیم هفت نفره حاضر در انتخابات اتاق ایران برنامه خود را تهیه و عرضه کرد و اعضای هیات نمایندگان هر هفت نفر را در کارزار انتخاباتی برگزیدند.


رئیس پارلمان بخش خصوصی برنامه دیگر اتاق را را تقویت تشکل‌های اقتصادی برشمرد و افزود: حرفه‌ای کردن تشکل‌ها، آموزش مدیران تشکلی، تعریف مکانیسم‌های مانع از موازی کاری و تداخل و تقویت بخش بین‌المللی تشکل‌ها از اهم برنامه‌های ماست.


رئیس اتاق ایران تصریح کرد: نظامات قانون بین الملل به اتاق، پتانسیل نقش آفرینی عظیمی داده است، ولی ما در قیاس با همسایگانی چون ترکیه و امارات، کمتر به استفاده از این توانایی پرداخته‌ایم.


جلال‌پور در ادامه با تاکید بر اینکه یک جریان فرهنگی در مدیران رده میانی حاکمیت برای باور به لزوم خروج دولت از تصدی‌گری و تمرکز بر سیاست‌گذاری جریان اقتصادی باید شکل بگیرد، اظهار کرد: جریان فرهنگی دیگری در اتاق‌ها، تشکل‌ها و بنگاه‌ها برای ایفای نقش موثر در ارکستر بزرگ اقتصاد ایران باید ایجاد شود، به طوری که اتاق باید کارشناس‌تر، حرفه‌ای تر و تواناتر شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر