صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۰۲ تير ۱۳۹۴

بازی خطرناک صرافان غیرمجاز با ارز

در حالی پیش از این گفته شده بود موسسات مالی غیرمجاز حدود 20 درصد نقدینگی کشور را در اختیار دارند، اما این بار خبر حضور صرافی‌های غیرمجاز نیز اعلام شده است.
کد خبر : 24657

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، ابتدای هفته جاری بود که سخنگوی قوه قضائیه در نشستی خبری از شناسایی هزار صرافی‌ غیرمجاز در کشور خبر داد و اعلام کرد: صرافی‌های غیرمجاز باید زیر بلیت قانون بیایند.


طبق آخرین آمار و اطلاعات بانک مرکزی 428 صرافی در سراسر کشور مجوز معتبر دارند و 17 صرافی نیز به تازگی از این بانک مجوز رسمی فعالیت دریافت کرده‌اند.این وضع نشان می‌دهد تعداد صرافی‌های غیرمجاز کشور بیش از دو برابر صرافی‌های مجاز است.


معاون ارزی بانک مرکزی نیز درباره فعالیت صرافی‌های غیرمجاز گفته است: در این صرافی‌ها معاملاتی انجام می‌شود که عملا تسویه نمی‌شود، مخصوصا معاملاتی که تحت عنوان معاملات فردایی انجام می‌شود.


به گفته غلامعلی کامیاب، افراد محدودی این کار را انجام می‌دهند و این معاملات عمدتا برای بالا یا پایین آوردن نرخ ارز توسط دلالان صورت می‌گیرد.


ولی‌الله سیف رئیس‌کل بانک مرکزی هم در این باره گفته است که صرافی‌های باید در یک انضباط بهتری کار کنند تا بازار ما از شرایط بهتری برخوردار شود.


البته بانک مرکزی پیشتر برای ساماندهی صرافی‌ها دستورالعملی صادر کرد که هدفش بالا بردن امنیت سرمایه‌گذاری در صرافی‌ها و بالا بردن سرمایه اولیه آنها بود؛ دستورالعملی که چند بار ضرب‌الاجل‌هایش تمدید شد، اما نتیجه‌ای در بر نداشت.


بر اساس دستورالعمل اجرایی تأسیس، فعالیت و نظارت بر صرافی‌ها، حداقل مبلغ سرمایه اولیه به منظور تأسیس صرافی متعلق بـه مؤسـسه اعتبـاری و نیـز صرافی در شهر تهران و شهرهای بزرگ (اصفهان، اهواز، تبریز، شیراز، کرج و مـشهد) 40 میلیارد ریال و در سایر شهرها مبلغ 20 میلیارد ریال تعیین شده است.


تعیین همین ارقام به عنوان سرمایه اولیه برای تاسیس صرافی باعث شده است که عده‌ای به تاسیس صرافی غیرمجاز رو بیاورند. این در حالی است که پیش از این معاملات ارزی در حاشیه خیابان‌های تهران صورت می‌گرفت.


آنچه در این میان جالب توجه است این است که ظاهرا علاوه بر تاسیس نهادهای پولی و مالی و غیرمجاز، تاسیس صرافی غیرمجاز هم در کشور مدت‌هاست رواج یافته است.


این بار نه تنها پول ملی کشور، بلکه ارز کشور هم در جریان یک اقدام سازمان‌یافته مورد تهدید قرار گرفته است.


در این زمینه دبیرکل کانون صرافان هم با تایید اطلاعات منتشر شده از سوی بانک مرکزی درباره تعداد صرافی‌ها، گفت: آنچه در سایت بانک مرکزی منتشر شده تایید کننده صرافی‌های مجاز است.


احمد لواسانی به خبرنگار آنا گفت: ما اطلاعی از تعداد صرافی‌های غیرمجاز نداریم و حتی از نحوه فعالیت آنها هم اطلاعاتی در دست نیست.


پیش از این بانک مرکزی خرید و فروش ارز در مراکز غیررسمی را جرم اعلام کرده و از برخورد انتظامی و قضایی با آن خبر داده بود. با این حال انتشار خبر وجود صرافی‌های غیرمجاز نشان داد برخورد با سوداگران ارز نه تنها کاهش نیافته، بلکه به تشکیل واحدهای رسمی بدون مجوز هم منجر شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر