صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۸ - ۰۱ تير ۱۳۹۴
در همایش روز ملی اصناف مطرح شد

لاریجانی: نباید در اتاق‌های دربسته برای قشر وسیعی از مردم تصمیم‌گیری کرد/ بسیاری از نظارت‌ها را باید به تشکل‌های صنفی سپرد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: همه مسئولان اجرایی کشور اعم از وزارت صنعت، اقتصاد و بخش‌هایی که با صنوف ارتباط دارند، باید اساس کار خود را بر اعتماد بر صنوف بگذارند.
کد خبر : 24599

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی امروز -دوشنبه یکم تیر - در همایش روز ملی اصناف ضمن تبریک به مناسبت قرارگرفتن در ماه مبارک رمضان گفت: برای بنده افتخاری است که در روز ملی اصناف در این جلسه باشکوه که متعلق به قشر وسیعی از جامعه است، شرکت کنم.


رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات وزیر صنعت در این همایش افزود: نگاه خوبی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص اصناف مطرح شده که عصاره فکر و اندیشه‌ای بود که در بین صنوف برقرار است.


لاریجانی با بیان اینکه «توجه به صنوف برای بهبود شرایط اقتصادی کشور باید مدنظر قرار گیرد»، افزود: ‌اعتماد به صنوف و اتحادیه‌ها باید اساس حرکت ما باشد.


وی با تأکید بر اینکه «ایجاد تالارهای گفت‌وگو برای این نبوده که مسئولان در اتاق‌های دربسته برای قشر وسیعی از مردم تصمیم‌گیری کنند»، تصریح کرد: باید حرف مردم شنیده شود و تصمیم‌گیران با در نظر گرفتن نظرات و پیشنهادهای افراد و بخش‌های مختلف تصمیم‌گیری کنند.


لاریجانی با بیان اینکه «تاکنون برای ساماندهی وضع اصناف نشست‌های مستمری با مسئولان اتاق بازرگانی و اتاق تعاون صورت گرفته است»، افزود: علت برگزاری نشست‌ها این است که کار شما نیازمند ارتباط اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و دستگاه‌های مربوطه است.


رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نگاهی که ما در مجلس در برنامه داشته‌ایم این بود که دولت باید در بخش‌های مختلف از نظرات بخش خصوصی چه تعاون و اصناف استفاده کند.


لاریجانی با تأکید بر ضرورت برگزاری جلسات مستمر برای اخذ نظرات مردم و بخش‌های مختلف افزود: بهره برگزاری این نوع جلسات را مسئولان دولتی و اجرایی خواهند برد.


مسئولان اجرایی باید اساس کار خود را براعتماد بر صنوف بگذارند


وی با تأکید بر اینکه «همه مسئولان اجرایی کشور اعم از وزارت صنعت، اقتصاد و بخش‌هایی که با صنوف ارتباط دارند، باید اساس کار خود را بر اعتماد بر صنوف بگذارند»، تأکید کرد: اگر در گذشته صنوف حمایت‌کننده از همه حرکت‌های مثبت بوده و مصالح کشور را حفظ می‌کرده‌اند به این دلیل بوده که اعتماد کافی به آنها وجود داشته است.


لاریجانی با اشاره به اینکه «در همه دنیا اعتماد به صنوف مبنا قرار دارد»، تصریح کرد: اعتماد به صنوف کارها را تسهیل کرده و ثمرات خوبی را در پی دارد.


رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «باید بسیاری از نظارت‌ها را به تشکل‌های صنفی سپرد»، افزود: در صورت سپردن برخی وظایف نظارتی به صنوف، علاوه بر تقویت نظارت، هزینه‌های این موضوع نیز کاهش خواهد یافت و در این باره باید در نظر داشته باشیم که اگر صنوف وظایف محوله را انجام ندادند، جرائم سنگینی در انتظارشان است.


لاریجانی ادامه داد: بخش دیگر بخش نظارت است که باید به جای تربیت کارمند برای نظارت از خود اتحادیه‌ها کمک بگیریم که با این کار هزینه‌های نظارت کاهش پیدا می‌کند، امر نظارت نیز دقیق‌تر انجام می‌گیرد و اصلاحات قانونی نیز در حال حاضر به این سمت و سو حرکت می‌کند.


لاریجانی تصریح کرد: اینکه البته این را می‌پذیریم که در چند دهه اخیر جریان‌های چپ‌گرایی در کشور ظاهر شدند که تئوری‌هایی را که اساس کارشان مارکسیستی بود، وارد جریان کشور کردند در صورتی که بازار هیچ‌وقت جدای از روحانیت و جامعه نبود. این جریان‌های چپ تنها بی‌اعتمادی را دامن می‌زدند و به جای این‌که افراد ریشه‌دار کارشان را به صورت حرفه‌ای انجام دهند افرادی بی‌ریشه کار را در دست گرفتند.


بی‌اعتمادی به صنوف خسارات بسیاری برای کشور به همراه خواهد داشت








اگر بخواهیم کشور را بدون نفت اداره کنیم مالیات‌ها جایگزین بخش اعظمی از آن هستند و افراد باید بپذیرند زندگی اجتماعی این ویژگی را دارد. به خصوص مالیات بر درآمد که در کشورهای دیگر در این رابطه انضباطی وجود دارد و روشن است اما در کشور ما شفافیتی در این حوزه نیست

رئیس قوه مقننه با تأکید بر اینکه «ریشه فرهنگی ما اعتماد به صنوف بوده و باید به آن فرهنگ برگردیم»، تصریح کرد: بی‌اعتمادی به صنوف خسارات بسیاری برای کشور به همراه خواهد داشت؛ یکی از راه‌های اعتمادسازی حضور اصناف در تصمیم‌سازی چه در دولت و چه در مجلس است، باید از نظرات اصناف در تصمیم‌سازی استفاه شود. در حال حاضر نیز بخش‌های خصوصی می‌توانند در جلسات کمیسیون‌ها و صحن مجلس حضور یابند و اظهارنظر کنند که نمونه آن در بررسی و تصویب بسیاری از طرح‌ها و لوایح در مجلس مشهود است.


وی همچنین با بیان اینکه «من با قوانینی از جنس تعزیرات موافق نیستم»، تصریح کرد: قانون تعزیرات مصوبه مجمع بوده و اگر اشکالاتی دارد باید پیشنهاد دهیم تا اصلاح شود. زیرا در صورت وجود متخلف نظامات قانونی باید برای آن تصمیم‌گیری کنند.


رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در حال حاضر اصناف باید متناسب با شرایط روز چه در بحث سخت‌افزاری و چه نرم‌افزاری خود را به روز کنند چراکه عصر، عصر تحولات است.


با توجه به این تحولات قانون تجارت نیز نیاز به تغییر دارد


وی با بیان اینکه «شاید با توجه به این تحولات قانون تجارت نیز نیاز به تغییر داشته باشد»، افزود: من راغب نیستم قوانین ما دستکاری شوند اما بخشی از آنها باید متناسب با شرایط و تحولات زمانه تغییر کرده و اصلاح شوند.


لاریجانی با یادآوری نظام مالیاتی کشور گفت: در بخش مالیات‌ها باید بر اساس اعتماد عمل کرد چرا که در تمام دنیا مردم خود پیشقدم در پرداخت مالیات هستند.


وی با تأکید بر اینکه «باید بپذیریم فرهنگ مالیات ضعیف است و این فرهنگ باید اصلاح شود»، گفت: اگر بخواهیم کشور را بدون نفت اداره کنیم مالیات‌ها جایگزین بخش اعظمی از آن هستند و افراد باید بپذیرند زندگی اجتماعی این ویژگی را دارد. به خصوص مالیات بر درآمد که در کشورهای دیگر در این رابطه انضباطی وجود دارد و روشن است اما در کشور ما شفافیتی در این حوزه نیست.


لاریجانی با تأکید بر ضرورت ارائه نظاماتی از سوی اتاق صنفی برای بهبود اوضاع، گفت: اتاق صنفی می‌تواند نظاماتی در این رابطه پیشنهاد دهد که شفاف‌سازی در مالیات‌ها چطور انجام گیرد که در نهایت موجب تعادل‌بخشی و دادن اختیارات به اصناف می‌شود.


رئیس قوه مقننه با بیان اینکه «برای رسیدن به یک فرمول مشخص نیاز به تعاملی نزدیک میان اتاق اصناف، وزارت صنعت و معدن است»، تصریح کرد: پیشنهاد من این است که با توجه به تدوین برنامه ششم توسعه در دولت، اصناف پیشنهادات خود را به دولت بدهند که تغییرات عمده‌ای در وضعیت آنها در برنامه ششم گنجانده شود که اگر کاستی هم در لایحه دولت داشت ما در مجلس در خدمت‌تان هستیم.


در همه بخش‌ها باید از نظرات بخش خصوصی استفاده شود


وی با تشکر از تشکیل فراکسیون اصناف در مجلس گفت: ما آیین‌نامه داخلی مجلس را تغییر داده‌ایم که در کنار دولت بخش خصوصی نیز حضور داشته باشد و حتی در صحن مجلس نیز در حین تصویب طرح‌ها و لوایح این موضوع را لحاظ کرده ایم.


لاریجانی ادامه داد: در همه بخش‌ها در ضمن تصمیم‌سازی باید از نظرات بخش خصوصی استفاده شود و نظارت‌ها باید از خود اتحادیه‌ها گرفته شود.


رئیس قوه مقننه ضمن آرزوی توفیق برای فعالان عرصه اصناف گفت: امیدوارم در مسیر آینده پیش روی اصناف در ایجاد پیشنهاداتی خوب از خانواده صنوف موفق عمل کند.


حمایت از اتاق اصناف را صحیح می‌دانم








با قوانینی از جنس تعزیرات موافق نیستم. قانون تعزیرات مصوبه مجمع بوده و اگر اشکالاتی دارد باید پیشنهاد دهیم تا اصلاح شود زیرا در صورت وجود متخلف نظامات قانونی باید برای آن تصمیم‌گیری کنند

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «حمایت از اتاق اصناف و واگذار کردن کارها به بخش‌های تولیدی را صحیح می‌دانم»، افزود: ما نیازمند یک جهشی در بخش‌های تولیدی هستیم و این امر بدون همکاری فعالان این عرصه ممکن نیست.


در این مراسم، جمعی از نمایندگان مجلس، وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاون حقوقی رئیس‌جمهوری، رئیس اتاق اصناف ایران و فرمانده کل اماکن نیروی انتظامی حضور داشتند.


یکی از مشکلات جدی تولید ورود غیررسمی کالا به کشور است


به گزارش آنا، محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در همایش ملی روز اصناف که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد، ضمن تأکید بر ضرورت قانونگرایی در اصناف گفت: رعایت انصاف و قناعت به سود متعارف لازمه جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق بوده تا بتوانیم به این ترتیب با این مرض بزرگ اجتماعی مبارزه کنیم.


وی یکی از مشکلات جدی تولید را ورود غیررسمی کالا به کشور دانست و افزود: برای جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق به کشور همفکری و هماهنگی همه دستگاه‌ها مورد نیاز است.


نعمت‌زاده با اشاره به تلاش برای تدوین طرحی برای متحد شدن اصناف کوچک و همچنین تشکیل بانک اصناف تصریح کرد: این موضوع سال‌هاست که مطرح شده و باید در اتاق اصناف در خصوص آن بررسی‌های لازم صورت بگیرد چرا که ایجاد آن برای توسعه کسب و کار مفید است.


وی گفت: اگر بتوانیم زمینه اجرای قانون‌گرایی را در اصناف پیاده کنیم به نفع اصناف، مصرف‌کننده و جامعه خواهد بود.


وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه «اصناف مردمی‌ترین نهاد اقتصادی کشور است»، گفت: اصناف حلقه متصله قوه حاکمه و مردم به شمار می‌رود.


انتهای پیام/

ارسال نظر