بررسی موضوع قدس در شورای عالی مشورتی جهان اسلام/ محدوده فلسطین از بحر تا نهر است
به گزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری آنا، دکتر علیاکبر ولایتی در نشست خبری که به مناسبت آخرین تحولات فلسطین انجام شد، گفت: «فلسطین موضوع نخست جهان اسلام است و تحولات اخیر نشان داد اهمیت آن برای کل جهان بالاست. در سالهایی که گذشت تلاشهایی شد تا موضوع فلسطین را تحتالشعاع قرار دهند. برخی موضوعات فرعی و تحرکات برای سازش میان فلسطین و اسرائیل انجام شد و این توهم را ایجاد کرده بود که موضوع فلسطین تبدیل به جریان فرعی شده است.»
ولایتی تصریح کرد: «مثلثی در سالهای اخیر شکل گرفته که در رأس آن آمریکا، اسرائیل و مرتجعان منطقه قرار دارند که تلاش کردند دشمنان غیرواقعی را مطرح کنند و ایران را دشمن اصلی موضوع فلسطین جلوه دهند. تحرکات اخیر سازمان ملل متحد نشان داد حتی آنها که به وجودآورنده توافق بالفور بودند و از موضع قلدرمآبانهای برخوردار هستند، حتی یک حامی ندارند.»
وی افزود: «در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز وضع به همین ترتیب بود. جوری که تحلیلگران بینالمللی از افول نفوذ آمریکا ابراز تاسف کردند. تلاشهای آمریکا و تهدید آنها باعث شد تا بیشتر کشورها از موضوع فلسطین و قدس دفاع کنند.»
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی تصریح کرد: «این موضوع یک تحول اساسی است که از 28 کشور اروپایی تنها چند کشورِ کمترمطرح، به آمریکا رای دادند و رای بیشتر کشورهای اروپایی علیه آمریکا بود. علت اصلی این تحول پیروزی ایران و جبهه مقاومت در عراق، سوریه، لبنان و یمن است.»
وی افزود: «با وجود اینکه رژیم یاوهگوی اسرائیل گفته بود انتقال سفارتخانه آمریکا از تلاویو به قدس بالفور 2 به شمار میرود، حتی دیدیم که منتشرکنندگان توافق بالفور نیز با آن مخالفت کردند.»
وی درباره مصوبه اصلی کنفرانس سران اسلامی درباره قدس گفت: «من معتقدم این مصوبه قاطع نبود و ایران نیز اعتراضاتی به آن داشت، از جمله اینکه در پیشنویس این مصوبه بیتالمقدس را 2 قسمت کرده بودند و ما معتقدیم کل قدس پایتخت فلسطین است و محدوده فلسطین از بحر تا نهر به شمار میرود.»
ولایتی گفت: «انشاءالله ما به زودی شورای عالی مشورتی را در جهان اسلام تشکیل میدهیم تا به بررسی این موضوع بپردازند.»
علیاکبر ولایتی در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری آنا درباره اقدام روز گذشته نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در حضور نیافتن در مجمع عمومی که درباره میانمار رایگیری میشد، گفت: «سیاست ما درباره میانمار مشخص است و ما نسلکشی را در این کشور محکوم میکنیم. کاری که حکومت میانمار کرده با کاری که صهیونیستها علیه فلسطین کردند تفاوتی ندارد.»
ولایتی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره تصویب قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد علیه اقدام اخیر دولت آمریکا گفت: «این یک نقطه عطف در تاریخ مبارزات فلسطین است و انگیزههای فلسطینیان را قویتر کرد و ما معتقدیم جنبشهای مختلف فلسطینی از جمله حماس، فتح و جهاد اسلامی برای ادامه مبارزه و انتفاضه با هم متحد شوند.»
وی افزود: «اقدام آمریکا به منزله از سرگیری جنگ سرد و احیای جبهه شرقی و غربی و دشمنتراشی کاذب از سوی آمریکا به شمار میرود. حیات جنگطلبانه آمریکا در جنگتراشی آمریکا چارهای ندارد که دشمنتراشی کند و جنگ سرد به راه بیندازد. در واقع آمریکا به دنبال جنگافروزی در جهان است.»
ولایتی در پاسخ به این سوال که محکومیت قاطع کشورهای جهان از اقدام آمریکا با هماهنگی خاصی انجام شد و یا خودجوش بود، گفت: «همه دنیا نگران سیاستهای غیرمدبرانه حاکمیت آمریکا است. از کسی که نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد است تا اظهارات ریاست جمهوری این کشور دنیا را نگران کرده است. از سوی دیگر پیروزیهای جبهه مقاومت در عراق، سوریه و لبنان و یمن آنها را نگران کرده است که این سیاست غیرسازنده آمریکا در غرب به خطر بیفتد.»
وی افزود: «در میان غربیها هیچ کشوری سابقه طولانی استعماری در غرب آسیا را ندارد و شناخت آنها واقعبینانهتر است، حتی انگلیس که پرچمدار استعمارگری است، در مقابل سیاستهای آمریکا ایستاده و با آن مخالفت میکند.»
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره تشکیل ارتش واحد در برابر اسرائیل چیست؟ گفت: «طرح اینگونه تصمیمات بدون مطالعه دقیق امکانپذیر نیست و باید درباره آن که طرحهای مهمی به شمار میرود دقتنظر بیشتری انجام شود. آنچه مسلمانان و حامیان فلسطین را به پیروزی رساند، ایستادگی و مبارزه فکری است. الگوی بسیج در جمهوری اسلامی ایران در همهجا کارایی دارد و در عراق و سوریه دیدیم که حشدالشعبی و نیروهای مقاومت عراقی مسئولیتهای خود را با موفقیت به انجام رساندند.»
ولایتی در پاسخ به این سوال که جمهوری اسلامی ایران تا چه حد حاضر است از مقاومت فلسطین حمایت تسلیحاتی انجام دهد گفت: «ایران تاکنون از هیچ کمک تسلیحاتی به فلسطین دریغ نکرده و این سیاست را ادامه میدهد.»
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در ادامه درباره اینکه بعد از اقدام ترامپ برخی میگویند ممکن است هماهنگیهایی انجام شده باشد و برخی سران عرب در موضوع فلسطین خیانت کنند، گفت: «یکبار در دهه پنجاه 13 کشور سفارتخانههای خود را به قدس منتقل کردند و بعد از اینکه مقاومت مردم را دیدند پشیمان شدند و از تصمیماتشان برگشتند. اینکه اکنون عادلجبیر، وزیر امورخارجه عربستان به این صرافت افتاده که آمریکا را از اقدام خود پشیمان کند، نشاندهنده اقدام غیرمدبرانه آمریکا است و سعودیها میدانند که آش قضیه خیلی شور شده است و موضوع آنقدر جدی است که میتواند بیآبرویی بیشتری ایجاد کند. واقعیت عینی این موضوع را میتوان در الجزایر و تونس مشاهده کرد که مردم معترض به اقدام ترامپ، عکس ترامپ را در کنار سلمان بنعبدالعزیز، پادشاه عربستان گذاشتند و آتش زدند. سعودیها میدانند که این اقدام آمریکا تا چه حد برای آنها خطرناک است.»
وی درباره اوضاع یمن گفت: «در کشور یمن آن کسی که مداخله مستقیم کرده برخی مرتجعان منطقه از جمله امارات و عربستان هستند و ایران تنها از دولت یمن حمایت سیاسی کرده است تا مردم یمن را از محاصره نجات دهد.»
ولایتی درباره روابط ایران با مصر و سیاست جمهوری اسلامی ایران نسبت به تعامل میان فلسطین و مصر گفت: «تا جایی که اطلاع دارم مردم مصر همواره ستون استواری برای حمایت از مردم فلسطین بودند و در همه ادوار تاریخ محور مقاومت مردم مصر به شمار میرفتند و همچنان حامی مهم فلسطینیان در جهان عرب هستند و جایگاه مهمی در این زمینه دارند.»
وی در پاسخ به این سوال که ایران تا چه حد در شلیک موشکهای انصارالله یمن به عربستان نقش دارد، گفت: «دشمن اصلی یمنیها همانها هستند که همهروزه صدها تن بمب بر سر آنها فرود میآورند، یعنی عربستان. ایران تنها کاری که کرده کمک به مردم جنگزده یمن بوده است. مردم دنیا میدانند جنگندههای اف 16 و اف 18 سعودیها هستند که مردم یمن را بمباران میکنند و حتی حامیان آلسعود از جمله آمریکا با این سیاست عربستان نسبت به یمن مخالفند.»
انتهای پیام/