صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۰ - ۰۵ دی ۱۳۹۶
از خورشید گرفتگی تا رصد امواج گرانشی

مهم‌ترین رویدادهای فضایی ۲۰۱۷

در سال ۲۰۱۷ میلادی رویدادهای فضایی مختلفی روی داد. کشف امواج گرانشی، رصد نخستین شیء میان ستاره‌ای در منظومه شمسی و پایان ماموریت ۱۳ ساله فضاپیمای «کاسینی» از مهم‌ترین آن هستند.
کد خبر : 245548

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، در سال ۲۰۱۷ میلادی رویدادهای آسمانی جالبی اتفاق افتاد از خورشید گرفتگی در آمریکا که توجه میلیون‌ها نفر را به خود جلب کرد تا پایان ماموریت ۲۰ ساله کاسینی. این رویدادها دانش انسان از فضا را بیشتر کرده و راه‌های تازه‌ای برای کشف ناشناخته‌های جهان فراهم می‌کنند.


در همین راستا به برخی از مهم‌ترین رویدادهای فضایی ۲۰۱۷ اشاره می‌کنیم:


خورشید گرفتگی



در ۲۱ اوت سال جاری میلادی برای نخستین مرتبه در ۱۰۰ سال گذشته در آمریکا خورشید گرفتگی اتفاق افتاد و میلیون‌ها آمریکایی گذر ماه از مقابل خورشید را تماشا کردند.


کشف ۱۰ سیاره هم‌اندازه زمین



در ماه ژوئن ناسا اعلام کرد ۱۰ سیاره جدید کشف کرده است و آنها بخشی از ۲۱۹ سیاره‌ای هستند که محققان با تحلیل اطلاعات تلسکوپ فضایی کپلر کشف کرده‌اند. به گفته آن‌ها وجود آب مایع در سیاره‌های مشابه زمین عنصر مهمی است که به وجود حیات در فضا اشاره دارد.


رصد نخستین برخورد دو ستاره نوترونی



در ۱۷ اوت ستاره‌شناسان برای نخستین بار با کمک نور و امواج گرانشی برخورد دو ستاره نوترونی را تماشا کردند. رصدخانه LIGO این رویداد را در فاصله ۱۳۰ میلیون سال نوری زمین مشاهده کرده است. علاوه بر LIGO حدود ۷۰ رصدخانه در قاره‌های مختلف زمین شاهد برخورد دو ستاره نوترونی بودند.


پایان ماموریت کاسینی



در ۱۵ سپتامبر فضاپیمای کاسینی ناسا ماموریت ۱۳ ساله خود را پایان داد. این فضاپیما با سفر به زحل اکتشافات متعددی درباره این سیاره و قمرهای آن انجام داد. همچنین بیش از ۳۰۰ هزار عکس از رویدادهای مختلف گرفت. ناسا به دلیل اتمام سوخت فضاپیما مجبور شد ماموریت آن را تمام کند.


رصد نخستین شیء میان ستاره‌ای در منظومه شمسی


​​


در اکتبر محققان برای نخستین مرتبه شی را کشف کردند که از مکانی خارج منظومه شمسی بود. طبق گزارش ناسا، راب ورریک نخستین بار این شیء را رصد کرد و A/2017 U1 نامید. از آنجا که دانشمندان هیچ گاه یک شهاب‌سنگ یا سیارک خارج از منظومه شمسی را مشاهده نکرده بودند، هم‌اکنون مشغول نامگذاری آن و بررسی راهنمایی برای رصد اشیای فضایی مشابه در آینده هستند.


امواج گرانشی



در اکتبر سه دانشمند آمریکایی برای ردیابی امواج گرانشی برنده جایزه نوبل فیزیک شدند. آلبرت انیشتین یک قرن قبل وجود امواجی در فضا و زمان را پیش‌بینی کرده بود. دانشمندان سال ۲۰۱۵ میلادی در رصدخانه LIGO این امواج را کشف کردند.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر