صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۸ - ۰۴ دی ۱۳۹۶
درخواست رؤسای دانشگاه‌ها از مجلس؛

پنج ریال از هر پیامک به توسعه دانشگاهی برسد

روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور با حضور در کمیسیون آموزش و تحقیقات پیشنهاد تخصیص ۵ ریال از هر پیامک به توسعه زیربناهای آتی دانشگاه‌ها را دادند.
کد خبر : 245447

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مفدا، جمعی از رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور امروز (دوشنبه ۴دی ماه) با حضور در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس پاره‌ای از مشکلات مالی حوزه آموزش عالی را مطرح کرده و خواهان توجه نمایندگان به این مشکلات در زمان تصویب بودجه سال ۹۷ شدند.


رؤسای دانشگاه‌های خواجه نصیر، شریف، علم و صنعت، دانشگاه شیراز، فنی و حرفه‌ای، شهید بهشتی و معاونان مالی و برنامه‌ریزی دانشگاه فردوسی مشهد، صنعتی اصفهان، امیرکبیر در این نشست حضور داشتند.


طبق اظهارات رؤسای دانشگاه‌ها، بودجه دانشگاه‌ها نیاز به ترمیم داشته و بودجه فعلی تکافوی نیازهای دانشگاه‌ها را نمی‌کند به عنوان مثال در بخش پژوهش و تولید دارو در سال گذشته تنها ۱۲۰میلیون دلار هزینه شده است در حالی که برخی از کشورها برای تولید هر عدد دارو نزدیک به یک میلیارد دلار هزینه کرده‌اند، به همین دلیل تولید داروی جدید نداشته‌ایم چراکه بودجه پژوهشی موجود متناسب با نیازها نیست.


همچنین تعداد مقالات به ویژه مقالات پر ارجاع نیز به شدت در دو سال اخیر کاهش پیدا کرده است شاید به لحاظ عددی و کمی تعداد مقالات بالا باشد اما به لحاظ کیفی اینگونه نیست، همچنین تحقق تنها ۴۵ صدم درصد از ۱درصد درآمدهای عمومی کشور به دانشگاه‌ها و... از دیگر مباحث مطروحه در این نشست از سوی رؤسای دانشگاه‌ها بود.


راهکارها و پیشنهادهایی همچون بسترسازی برای کمک شرکت‌های خارجی به دانشگاه‌ها به منظور تجهیز علمی آن‌ها، تخصیص ۵ ریال از هر پیامک به توسعه زیربناهای آتی دانشگاه‌ها و کافی نبودن بودجه نزدیک به۳ هزار میلیارد تومانی صندوق حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه شد؛ به همین دلیل قرار شد پیشنهادات خود را اعلام کنند تا در کمیسیون تلفیق مورد بررسی قرار داده شود.


نمایندگان و رؤسای دانشگاه‌ها با تشکیل کمیته‌ای مشورتی به منظور اراده مشاوره به کمیسیون در طول سال موافقت کرده تا ارتباط‌ها تنها به زمان بودجه‌بندی منتهی نشود.


انتهای پیام/

ارسال نظر