صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۳ - ۰۱ تير ۱۳۹۴
مدیرکل آسیب اجتماعی سازمان بهزیستی در گفت‌وگو با آنا:

وزیر بهداشت به کودکان کار وعده بی‌عمل داد/ پیش‌بینی وجود 15 هزار کودک کار و خیابان در کشور

مدیر‌کل آسیب اجتماعی سازمان بهزیستی با انتقاد از اجرایی نشدن وعده وزیر بهداشت در خصوص حمایت و درمان کودکان کار و خیابان گفت: طرح آموزشی حمایت از کودکان کار و خیابان در 18 استان کشور اجرایی می‌شود.
کد خبر : 24528

ولی الله نصر در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا از اجرایی نشدن وعده‌ وزیر بهداشت در خصوص حمایت از کودکان کار خبر داد و گفت: دکتر هاشمی وزیر بهداشت در یک سخنرانی اعلام کرده بود که بهداشت و درمان رایگان کودکان کار و خیابان را در دستور کار خود قرار می دهند در حالی که این موضوع در حد یک حرف و وعده بود و تاکنون ما هیچ علایم اجرایی از سوی وزارت بهداشت و درمان مشاهد‌ه نکرده‌ایم.


وی گفت: سازمان بهزیستی از وزارت تعاون، کار و رفاه‌ اجتماعی نیز این وعده را پیگیری کرد و حتی در مصاحبه‌های خود نیز از وزارت بهداشت، درمان کودکان کار و خیابان را مطالبه کردیم که در زمینه درمان و اعتیاد کودکان کار و خیابان به شدت نیازمند همکاری و خدمات وزارت بهداشت هستیم اما متاسفانه تاکنون اجرا نشده است.


مطالعه و تحقیقی از آمار کودکان کار و خیابان در دست نیست


وی در خصوص آمار کودکان کار و خیابان گفت: تاکنون مطالعه و تحقیقی از سوی سازمان بهزیستی برای اطلاع از تعداد کودکان کار و خیابان صورت نگرفته است اما در سال 93 نزدیک به 6 هزار کودک خیابانی در کشور جزو طرح‌های حمایتی سازمان بهزیستی قرار گرفته و به آنان خدمات و تسهیلاتی ارائه شده‌ است.


نصر در واکنش به آمار کودکان کار از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری مبنی بر وجود 2 میلیون کودک کار در ایران اظهار کرد: انبوهی از کودکان در کارگاه‌هایی تحت پوشش وزارت کار در حال فعالیت‌ هستند اما وظیفه ما در سازمان بهزیستی حمایت و ساماندهی کودکان کار خیابانی است، کودکانی که در خیابان‌ها و سرچهارراه‌های شهر مشغول به کارند.


مدیر کل آسیب اجتماعی سازمان بهزیستی ادامه داد: در سازمان بهزیستی مراکز شبانه روزی و مراکز روزانه برای حمایت و نگهداری از کودکان کار مشغول فعالیت‌ هستند، مراکز روزانه تحت عنوان طرح آموزشی کودک و خانواده فعالیت می‌کند و با کمک سازمان‌های مردم نهاد، کودکان خیابانی و کار را شناسایی می‌کنند و چنانچه این کودکان با مشکلاتی از قبیل عقب ماندگی تحصیلی،‌ بیماری و بیمه همگانی و خانوادگی مواجه شوند و این مسئله منجر به وارد شدن کودک به خیابان شود از سوی مددکاران سازمان بهزیستی مورد حمایت قرار می‌گیرند که در این طرح نیز حدود 6 هزار کودک کار و خیابان تحت پوشش قرار گرفتند.


پیش بینی وجود 15 هزار کودک کار و خیابان در کشور


وی همچنین پیش‌بینی کرد که در کل کشور بیشتر از 15 هزار کودک کار خیابانی نداشته باشیم و گفت: کودکان کار با کودکان کار خیابان یکی نیستند، کودکان کار خیابانی قسمت کوچکی از کودکان کار هستند که در کارخانه‌ها، کارگاه‌ها و آجرپزخانه‌ها فعالیت می‌کنند.


نصر ادامه داد: همه فعالیت‌های سازمان بهزیستی از طریق خیریه‌ها و مراکز غیردولتی پیگیری می‌شود، همچنین در طرح حمایتی آموزشی به کودکان کار و خیابان از توان این گروه‌ها استفاده می‌کنیم و به تدریج سیستم دولتی خود را نیز به بخش غیر دولتی سوق می‌دهیم. در سال گذشته ما نزدیک به 3 میلیارد تومان از اعتبارات وزارت کار را صرف عقب ماندگی تحصیلی کودکان کار و خیابان کردیم و در سال جاری نیز اعتبار خوبی نزدیک به 5 میلیارد تومان در نظر گرفتیم تا بتوانیم علاوه بر اعتبارات وزارتخانه از توان سازمان‌های مردم نهاد نیز استفاده کنیم.


رویکرد سازمان بهزیستی تقویت سازمان‌های مردم نهاد است


نصر یادآور شد: رویکرد سازمان بهزیستی تقویت سازمان‌های مردم نهاد است چون در حال حاضر دولت به تنهایی توان حمایت از این اقشار آسیب پذیر را ندارد.


مدیر کل آسیب اجتماعی سازمان بهزیستی تصریح کرد: در آیین نامه ساماندهی کودکان کار و خیابان در کشور مصوب سال 1384، 11 دستگاه عضویت دارند و ما معتقدیم تا زمانی که همه این 11 دستگاه مسئولیت پذیر نباشند و تحت یک مدیریت واحد فعالیت نکنند این بخش ساماندهی نخواهد شد و حتی ممکن است اعتبارات و سرمایه‌ها اثربخشی لازم را نداشته باشد.


وی تاکید کرد: سازمان بهزیستی در رابطه با بهداشت و درمان،‌ عقب‌ماندگی تحصیلی و اتباع خارجی به شدت نیازمند مداخلات وزارت بهداشت، آموزش و پرورش و وزارت کشور است تا با همکاری بهزیستی و شهرداری بتوانیم این موضوع را ساماندهی کنیم زیرا در حال حاضر فقط در کشور سازمان بهزیستی و شهرداری را به عنوان متولیان کودکان کار می‌شناسند در حالی که هر 11 دستگاه عضو شورای ساماندهی کودکان کار و خیابان باید به وظایف خود در این زمینه عمل کند.


اجرایی شدن طرح آموزشی حمایت از کودکان کار و خیابان در 18 استان


وی از اجرایی شدن طرح آموزشی حمایت از کودکان کار و خیابان در 18 استان کشور خبر داد و گفت: به منظور ارائه خدمات حمایتی و اجتماعی از کودکان کار و خیابان، این طرح از سال ۹۲ در دستور کار سازمان بهزیستی قرار گرفته است و به صورت پایلوت در 10 استان کشور اجرا شد و در سال جاری نیز در کلان‌شهر‌هایی که با معضل کودکان کار و خیابان دست و پنجه نرم می‌کنند اجرایی می‌شود.


وی سازمان‌های مردم نهاد را بازوان اجرایی سازمان بهزیستی دانست و گفت:در این طرح با استفاده از توان و امکانات سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌ها، کاهش ساعات حضور کودک در خیابان، جبران عقب‌ماندگی تحصیلی کودک، بیمه و توانمند سازی در راستای کسب درآمد برای خانواده‌های این کودکان خانواده را دنبال می‌کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر