صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۰۶ - ۱۰ دی ۱۳۹۶
آنا فعالیت تشکل‌های دانشجویی درایام 9 دی را بررسی کرد؛

لزوم آگاه‌سازی دانشجویان نسبت به ابعاد فتنه 88

آخرین زبانه‌های شعله اعتراضات وقایع پس از انتخابات 88 9 دی ماه با خروش ملت مسلمان ایران خاموش شد اما بازخوانی اتفاقات آن ایام برای نسل جوان و دانشجویان ضرورتی انکارنشدنی است و در این بین تشکل‌های دانشجویی وظیفه سنگینی برعهده دارند.
کد خبر : 245264

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا: انتخابات ریاست جمهوری سال 88 با مشارکت 85 درصدی مردم همراه شد که اتفاق بزرگی برای نشان دادن حضور مردم برای نقش‌آفرینی‌ در امور کشور بود. اما پس از انتخابات یکی از کاندیداها قبل از اعلام نتایج، کنفرانس خبری برگزار و پیروزی خود در انتخابات را اعلام کرد. او در همان جلسه گفت: «طبق شنیده‌ها با آرای بالا در انتخابات پیروز شدم.»


کلیدواژه «تقلب در انتخابات» سرآغاز اعتراضات گشترده‌ای در خیابان‌های پایتخت شد. اعتراضاتی که از راه غیرمسالمت‌‌آمیز و با آشوب در خیابان‌ها دنبال شد. بعد از گذشت چند روز از تظاهرات خیابانی و آسیب رساندن به اموال عمومی، رسانه‌های و سردمداران کشورهای غربی به حمایت از این جریان پرداختند.


ویژگی‌های خاص و شرایط غبارآلود آن روزها مانند حضور عناصر خارجی و حمایت رسانه‌های آنها از آشوبگران و شعارهایی که در جریان اعتراضات خیابانی داده می‌شد، باعث شد تا از این جریان به عنوان «فتنه» تعبیر شود.


جریان معترض در راهپیمایی روز قدس و ۱۳ آبان سال ۸۸ بر شعار "مرگ بر اسرائیل" و "مرگ بر آمریکا" ضربدر کشید، شعارهای انحرافی سرداد، شخصیت‌های مختلف با کاندیداهایی که دیگر در نقش رهبران معترضین بودند جلسات مختلفی برگزار کردند. کار به جایی رسید که آشوبگران در لباس معترضان انتخابات در 16 آذر به امام راحل هتاکی کردند. اما این پایان ماجرا نبود، محرم فرا رسید و اعتراضات خیابانی همچنان ادامه داشت. روز عاشورا کار به جسارت به خیمه ابا عبدالله(ع) و هتاکی به این روز مقدس کشیدند، تا صبر ملت لبریز شود.


مردمی که تا آن زمان صبر پیشه کرده بودند برای حمایت از نظام اسلامی و نام ابا عبدالله روز 9 دی حماسه‌ای جدید خلق کردند و با جریان فتنه اتمام حجت کردند. 9 دی روزی بود که بصیرت مردم ایران به رخ دشمنان کشیده شد.


در این بین دانشگاه‌های کشور و جنبش‌ دانشجویی در سالروز 9 دی برنامه‌های مختلفی جهت پاسداشت این روز برگزار می‌کنند. در ادامه این گزارش به برخی برنامه‌های تشکل‌های دانشجویی در ایام 9 دی امسال اشاره خواهد شد.


سومین کاروان دانشجویی روایت فتنه در دانشگاه تهران


جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران «سومین کاروان دانشجویی روایت فتنه» برگزار کرد. این برنامه برای روایت وقایع فتنه در سال 88 برگزار می‌شود. مسجد دانشگاه تهران، کوی دانشگاه تهران، پایگاه مقداد، مسجد لولاگر و لابی دانشکده فنی دانشگاه‌ تهران از جمله مکان‌هایی است که روایتگران مشغول روایت شدند.


سید محمد حسینی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی گفت: فتنه‌گران چندین ماه کشور را به آشوب کشاندند و به مقدسات ملت توهین و بی‌احترامی کردند، مردم هم تا یک مدت این رفتار‌های هنجارشکنانه را تحمل کردند، ولی وقتی دیدند که این‌ها هدف‌شان چیز دیگری است و انتخابات و اعتراض به آن بهانه‌ای بیش نیست به خیابان‌ها آمدند و در ۹ دی یک حماسه بزرگ آفریدند.


قرار روایت فتنه با حضور کریمی قدوسی


جواد کریمی قدوسی نماینده مردم شریف مشهد و کلات و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در «قرار روایت فتنه» هشت ماه نبرد با منافقین سبز را روایت کرد. این برنامه توسط جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران دوشنبه ساعت 14 در دفتر مرکزی این تشکل در خیابان 16 آذر برگزار شد.


نمایشگاه کتاب «روایت‌ فتنه» نیز به همت این تشکل دانشجویی در دانشگاه تهران برپا و مجموعه جدید و هشت جلدی «آنچه گذشت» در این نمایشگاه ارائه شد. این نمایشگاه از 3دی تا چهارشنبه 6 دی در کنار مزار شهدای گمنام پردیس مرکزی دانشگاه تهران برپا خواهد بود و کتاب‌های این نمایشگاه با 20 درصد تخفیف ارائه شد.


کریمی قدوسی در این برنامه گفت: فتنه‌ای که می‌توانست چندین هزار کشته داشته باشد با کمترین هزینه آرام شد. الان هم خیلی از افرادی که در فتنه بودند به سر کار برگشتند و در پست‌هایی مانند رئیس دانشگاه، معاون وزیر و غیره فعالیت می‌کنند. آن چیزی که دشمنان نظام امروز می‌خواهند به مردم القا کنند عدم کارآیی نظام اسلامی است، اینکه بگویند همه دزد هستند و ایران دزدخانه شده است، در صورتیکه این ظلم و سیاه نمایی است.


بررسی پیامدهای اقتصادی فتنه 88 در دانشگاه امام صادق(ع)


مرکز بسیج صدا و سیما با همکاری واحد جهاد اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) مستند گیلن‌باره را اکران کرد. برنامه گیلن‌باره دوشنبه ساعت19 در تالار آیت‌الله مهدوی کنی دانشگاه امام صادق(ع) با حضور دکتر علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در این برنامه ضمن پخش این مستند به پیامدهای اقتصادی فتنه 88 پرداخته شد.


نمایش مستند «زخم تازه» توسط بسیج دانشجویی دانشگاه تهران و امام صادق (ع)


«زخم تازه» عنوان مستندی است که بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به مناسبت 9 دی اکران کرد. این برنامه سه شنبه 5 دی ساعت 14 در تالار شهید دهشور پردیس علوم دانشگاه تهران برگزار شد. عبدالحسین روح‌الامینی پدر یکی از درگذشتگان فتنه 88، حسین حاجی نصیری از جانبازان مدافع حرم و خانواده شهید ستاری شهید عاشورای 88 میهمان این برنامه بودند و از وقایع سال 88 روایت کردند.


دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) از روزهای فتنه روایت کردند. این برنامه به همراه اکران مستند زخم تازه شنبه ۹دی در تالار آیت‌الله مهدوی(ره) برگزار شد.


اکران مستند گیلن‌باره در دانشگاه شاهد


مستند گیلن‌باره روایتی است از یک بیماری، که انقلاب را در ۳۱ سالگی آن وارد یک دوره پرالتهاب ۸ ماهه کرد. روایتی متفاوت که به بعداز واقعه می‌پردازد. گیلن‌باره، مستندی 60 دقیقه ای است که در آن به تبعات اقتصادی فتنه سال 88 اشاره شده است؛ ماجرایی که باعث شد اجماع جهانی برای اعمال تحریم‌های همه جانبه علیه ایران ایجاد شود و تحریم‌ها از کاغذپاره به موضوعی نفس‌گیر در اقتصاد کشور تبدیل شد. بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد نیز این مستند را اکران کرد.


اکران مستند روزهای خرداد و فیلم لکه در دانشگاه همدان


بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا همدان سیاسی‌ترین فیلم جشنواره عمار را در دانشکده ادبیات این دانشگاه برگزار کرد. این برنامه سه‌شنبه ۵ دی ساعت ۱۳ دانشکده ادبیات سالن شهید چیت سازیان برگزار شد.


فیلم داستانی «لکه» که از زاویه‌ای متفاوت به فتنه ۸۸ می پردازد، ماجرا رویارویی مادر یکی از کشته‌شدگان فتنه ۸۸ با سیاستمداری است که در فتنه ۸۸ با حضور در صف مخالفین نظام، مشروعیت آن را زیر سوال می‌برد و حالا در دولت جدید قرار است مدیرکل شود را روایت می‌کند.


بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا برنامه دیگری برگزار و در آن مستند "روزهای خرداد" را اکران کرد. این برنامه سه شنبه ۵دی، ساعت ۱۲:۴۵ در آمفی تئاتر دانشکده مهندسی برگزار شد. این مستند که با موضوع فتنه ۸۸ تولید شده است، از منظری متفاوت به بررسی بخشی از حوادث سال ۸۸ می‌پردازد که در نوع خود نگاهی نو دارد.


این مستند وقایعی را از قبل از انتخابات سال ۸۸ را به نمایش می‌کشد و در انتها به انتخابات سال ۹۲ و پیروزی دکتر حسن روحانی می‌رسد. «روزهای خرداد» آخرین مستند بلند با موضوع فتنه ۸۸ است که در آن برای نخستین بار با شخصیت‌هایی نظیر فائزه هاشمی، ابراهیم یزدی، عباس عبدی، الهه کولایی مصاحبه شده است.


روایت وقایع فتنه با عنوان «آنچه گذشت» در دانشگاه فردوسی مشهد


بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد برنامه‌ای با عنوان "آنچه که گذشت" برگزار کرد. در این برنامه روایت‌هایی جدید از فتنه سال 88 بازگو شد. با ادب مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد، مصطفی باقرزاده فعال سیاسی و ادوار بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور، محمدجواد ابراهیمی‌پور جانشین اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد از میهمانان این برنامه بودند که وقایع سال 88 را بازگو کردند. برنامه "آنچه که گذشت" سه‌شنبه 5 دی ساعت 12 الی 14 در دانشکده الهیات این دانشگاه برگزار شد.


عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای در دانشگاه امام حسین(ع)


دانشگاه جامع امام حسین(ع) به همت بسیج دانشجویی این دانشگاه نیز برنامه‌ای برای بزرگداشت روز بصیرت برپا کرد. در این برنامه که دکتر علی باقری معاونت دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای حضور داشت، از بسیجیان نمونه نیز تقدیر شد.


مدرسه عالی شهید مطهری میزبان حسن عباسی


حسن عباسی، رییس اندیشکده یقین نیز در مدرسه عالی شهید مطهری حضور یافت. او درباره فتنه‌ای که گذشت و فتنه‌ای که در راه است سخن گفت. این برنامه با نام فتنه‌های عصری و عصر قتنه‌ها روز شنبه 9 دی ساعت 15 برگزار شد.


عباسی در این برنامه گفت: پس از هشت ماه غائله در فتنه ۸۸ مردم با حضور خود تمام آن جریانات را از بین برد، این اتفاقات چند روزه نیز پایان خواهد گرفت. وی با بیان اینکه گره مشکلات اقتصادی ما با پیاده سازی اقتصاد مقاومتی باز می‌شود، افزود: مشکلات اقتصادی به دلیل تحریم‌ها نبود و این خیانتی است که اقتصاددانان در دانشگاه‌ها مطرح می‌کنند.


وی با بیان اینکه کسانی که مشکل معیشتی دارند حسابشان با کسانی که به دنبال براندازی نظام هستند جداست، افزود: مردم حق اعتراض دارند و دولت که مدیریت حداکثر امور اقتصادی را به عهده دارد باید پاسخگو باشد.


روایت زاکانی از رخدادهای فتنه 88 در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر


دانشگاه علوم پزشکی بوشهر میزبان دکتر علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس بود. این برنامه برای بررسی فتنه 88 و ابعاد آن با همت بسیج دانشجویی چهارشنبه 6 دی در سالن شهید بهشتی این دانشگاه برگزار شد.


علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: فکر، طرح، نقشه اجرا، حمایت‌های سیاسی مسئولین نظام سلطه و اسرائیلی‌ها که بی‌آبروترین عناصر در سطح جهانی هستند، حمایت‌های تبلیغی آن‌ها و بسترسازی امکانات از برنامه‌های آنان برای فتنه بود. ابعاد فتنه سال 88 و فتنه گران آن فراتر از مرزهای جغرافیای ماست، سر اصلی فتنه خارج از کشور، نظام سلطه آمریکا است.


ی با اشاره به اینکه حضور هوشمندانه مردم، راه فتنه را بست عنوان کرد: امروزه از هفت عرصه آسیب می‌خوریم که لازم است به این عرصه‌ها توجه کنیم زیرا این‌ها مثل لبه‌ تیغ‌های متعددی برای برش انقلاب تنظیم‌شده‌اند.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم در دانشگاه شیراز


پایان مدارا عنوان برنامه‌ای است که در دانشگاه شیراز برای بزرگداشت 9 دی برگزار می‌شود. دکتر محمد حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی برای روایت فتنه به اسن دانشگاه می‌رود. پایان مدارا سه‌شنبه 5 دی در تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزار شد.


حسینی در این برنامه گفت: همانگونه که رهبر معظم هم اشاره کردند فتنه، خط قرمز نظام است ولی متاسفانه عده ای حتی از خواص از این خط قرمز عبور کردند.


«ریزش‌ها و رویش‌ها» در دانشگاه تربیت مدرس


بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس ویژه برنامه 9 دی را تحت عنوان «ریزش‌ها و رویش‌ها» شنبه 9دی ساعت 13 در سالن شهید مطهری این دانشگاه با حضور و سخنرانی دکتر مجتبی زارعی مسئول سازمان بسیج اساتید و دکتر علیرضا زاکانی برگزار کرد.


زکانانی در ابتدای این برنامه گفت: سال ۸۸ چهارمین گام تقابل ایران و آمریکا بود که قصد داشتند مردم را در برابر یکدیگر قرار دهند. فتنه یک حرکت جهانی به رهبری آمریکا علیه انقلاب اسلامی ایران است. سال ۸۸ عوامل داخلی درپی قدرت بودند٬ اینها سران فتنه داخلی و مجرم‌اند اما سر اصلی آمریکاست.


وی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه ۹ دی نباید فراموش شود و اتفاقاتی در کشور رخ می‌دهد که منجر به فتنه‌های جدیدی می‌شود ادامه داد: اشرافیت سیاسی اولین‌اتفاق زشتی است که در کشور بیداد می‌کند و صدمه جدی به سه ویژگی رمز بقای انقلاب وارد می‌کند. دومین اتفاق فساد اقتصادی است که اعتقاد و اعتماد مردم را خشک می‌کند. اتفاق خطرناک سوم بی‌تدبیری و بدعمل کردن مسئولین است و اینها همان پیوستگی قدرت و ثروت است. مسئولین یا عرضه ندارند٬ یا نمی‌خواهند و یا نمی‌توانند کاری کنند و محصولش این است که جامعه را به سمت رکود سوق می‌دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر