صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نایب رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران:

بدهی ۷ هزار میلیارد تومانی دولت علت ورشکستگی شرکت‌های دارویی

عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران گفت: بدهی ۷ هزار میلیارد تومانی دولت به شرکت‌های دارویی موجب شده ۸ کارخانه دارویی ورشکسته شود.
کد خبر : 245223

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، ناصر ریاحی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: از 7 هزار میلیارد تومان بدهی به شرکت های دارویی، 4500 میلیارد تومان، بدهی معوق و 2500 میلیارد تومان بدهی جاری است.


وی گفت: اگرچه در لایحه بودجه سال 97 رقم 31 هزار میلیارد تومانی برای تسویه بدهی های دولت در نظر گرفته شده اما به همین اندازه، اوراق در دست مردم وجود دارد که این رقم احتمالا برای تسویه اوراق اختصاص خواهد یافت.


ریاحی با بیان اینکه شرایط صنعت دارو در کشور بحرانی است گفت: هم اکنون با کمبود برخی از اقلام دارویی رو به رو هستیم و برخی از داروها هم در بازار وجود ندارد ضمن اینکه بدهی چند هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت به شرکت های واردکننده دارو یا تولیدکنندگان باعث شده تا بخشی از شرکتها دیگر قادر به ادامه کار نباشند و چندین میلیارد تومان بدهی انباشه داشته باشند.


نایب رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران گفت: بدهی های وزارت بهداشت به بخش های مختلف سلامت آنقدر انباشه شده است که به این زودی ها و با بودجه یک سال ( در صورت اختصاص بودجه ویژه) به نظر نمی رسد که دیگر این وزارتخانه قادر به پرداخت بدهی ها باشد.


وی با بیان اینکه کشور در دولت دهم هم در مقطعی با بحران دارو رو به رو شد افزود: شرایط به مراتب بدتر از دوره قبل شده است و کمبودهای دارویی به مرور خود را در بازار نشان خواهد داد، یادمان باشد کسی که وارد کار سلامت می شود راهی بجز ادامه مسیر تا حد توان ندارد زیرا با جان افراد سر و کار داریم و تا زمانی که می توانیم باید به مردم خدمت کنیم تا اینکه به انتهای خط برسیم که الان بخشی از شرکت ها به این نقطه هم رسیده اند.


ریاحی افزود: اگر دارو وارد کنیم پولمان را نمی توانیم بزودی پس بگیریم و با زیان هم رو به رو می شویم ولی سوال این است که آیا من نوعی می توانم بیمار را رها کنم؟ الان بسیاری از شرکت ها به این شکل فعالیت شان را ادامه می دهند و دائم هم به وزارت بهداشت در اطلاعیه هایی شرایط را توضیح می دهند و حتی اعلام می کنند که ما دیگر قادر به ادامه شرایط نیستیم و جایگزین پیدا کنند.


نایب رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران ادامه داد: در حوزه دارو رقابت برعکس شده است؛ یک زمانی شرکت ها رقابت می کنند که واردات کالایی را در دست داشته باشند و از هر راهی برای حفظ شرایطشان استفاده می کنند اما در حوزه دارو الان همه شرکت ها آماده واگذاری مسئولیت شان هستند.


وی افزود: سود تمام دفاتر شرکت های وارداتی و تولیدی دارو منفی است؛ هر کدام بسته به بزرگی و کوچکی با یک میلیارد، دو میلیارد و چندین میلیارد تومان بدهی رو به رو هستند و از طرفی هم از وزارت بهداشت مطالباتی دارند که ماه ها است پرداخت نشده و الان روی زیان هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر