صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۰ - ۰۴ دی ۱۳۹۶
رئیس دانشگاه تهران:

ایران در حوزه انرژی‌های خورشیدی می‌تواند سرآمد باشد/ رونمایی از 15 دستاورد فناوری پارک علم و فناوری

مراسم رونمایی از 15 دستاورد فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران همزمان با برگزاری روز فناوری و با حضور رئیس این دانشگاه برگزار شد.
کد خبر : 245167

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دانشگاه تهران، دکتر محمود نیلی احمد‌آبادی، رئیس دانشگاه تهران در مراسم رونمایی از محصولات فناورانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران که در دانشکده تربیت‌بدنی این دانشگاه برگزار شد، خاطر نشان کرد: در سال ۱۳۸۰ نمی‌توانستیم به کاربردی ساختن فناوری و دستاوردهای حاصل تلاش محققان فکر کنیم؛ اما اکنون به مرحله‌ای رسیده‌‌ایم که به فکر به‌روز کردن فناوری و به دنبال تصویرسازی نقشه راه برای اقتصاد آینده به واسطه فناوری داخلی هستیم.


وی با تاکید بر اینکه باید هم‌اکنون طوری برنامه‌ریزی کنیم که بتوانیم مشکلات کشور را با فکر و فناوری رفع کنیم، گفت: اگر نتوانیم این کار را انجام دهیم کشور با فقر و چالش‌های زیادی مواجه خواهد شد. ما هیچ راهی جز این برای رفع چالش‌های موجود نداریم، در گذشته تجربیاتی در حوزه‌های سرمایه‌گذاری‌های خارجی، خرید فناوری خارجی، تمرکز بر تولید داخلی و سیاست‌های جایگزینی صادرات با واردات را داشته‌ایم، ولی همچنان با فقر و بیکاری دست به گریبان هستیم و این در حالی است که اگر همه سرمایه‌ها در کنار هم قرار گیرد، شاهد اتفاقات بزرگی در حوزه اقتصاد خواهیم بود.


رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه تنها راه برون‌رفت کشور از چالش‌های اقتصادی، تمرکز شرکت‌های دانش‌بنیان بر تولید محصولات با فناوری‌های پیشرفته است، گفت: بانک جهانی سرمایه‌گذاری در حوزه شرکت‌های نفتی را منع کرده زیرا آلودگی‌های نفتی ایجاد می‌کنند؛ به همین دلیل بیشتر سرمایه‌گذاری‌ها باید به سمت صنایع پاک، سبز و انرژی‌های تجدیدپذیر برود.


نیلی در ادامه گفت: ایران در حوزه انرژی‌های خورشیدی به دلایل دانش و پتانسیلی که دارد می‌تواند سرآمد باشد و در میزان پیشرفت کشور تاثیرگذار؛ اما در این زمینه کند پیش می‌رود و در مقابل، کشورهای فاقد آفتاب، بیشترین سرمایه‌گذاری‌ها را در این حوزه انجام داده‌اند.


رئیس دانشگاه تهران با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه صنعت، تجارت و خدمات به بلوغ نرسیده است، خاطر نشان کرد: تعداد بازیگران این حوزه محدود هستند؛ بازیگران همان استادان و دانشجویان هستند.


نیلی افزود: در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران طرح شکوفایی را اجرایی کردیم که به واسطه آن توانسته‌ایم ۲۰۰ پایان‌نامه را حمایت کنیم و این در حالی است که سالانه حدود ۹ هزار رساله دکتری تدوین می‌شود که این می‌تواند بخش بزرگی از اقتصاد کشور را تامین کند.


در این مراسم از ۱۵ طرح پارک علم و فناوری دانشگاه تهران رونمایی شد، هوشمند‌کردن ثبت تخلفات با طراحی دوربین پلاک خوان از سوی حسین توحیدی؛ نقشه گیتا از سوی ماهیار سلطانی؛ کارتخوان ایمن از سوی شاهین نوروزی؛ تولید سیم و مفتول فوق نازک پالادیوم تنگستن از سوی علیرضا عسگریانی؛ طراحی و ساخت دستگاه هولترمانیتور برای ثبت پیوسته ضربان قلب از سوی امید شعاعی؛ دستگاه چاپ اطلاعات متغیر با پردازش تصویر از سوی جواد شکیب؛ محاسبات وب از سوی ابوالقاسم قاسم‌پور؛ دستگاه شبیه‌ساز ضربه از سوی محمدرضا منتظری؛ پکیج آموزش تخصصی ساخت حداقل محصول قابل عرضه در حوزه اینترنت اشیا از سوی مهیار عباسیان؛ برونکدسید از سوی سید علا سجادی؛ نود اینترنت اشیا از سوی سیدعلیرضا حسینی؛ شامپو بیزالن از سوی سیدصدرالدین نبوی؛ مترجم هوشمند فرازین از محسن عرب سرخی میشایی؛ انژکتور سی تی اسکن از سوی امیر دهقاندار؛ بلوک سبک کابلکس از سوی محمدرضا مخملباف طرح‌های رونمایی شده‌اند. این طرح‌ها با حضور سرمایه‌گذاران و صاحبان صنعت طرح‌های رونمایی شدند.


انتهای پیام/

ارسال نظر