10 حادثه غیر قابل پیش بینی سال 2017
گروه بینالملل خبرگزاری آنا: رویدادهای غیرقابل پیشبینی جهان در سال 2017، شاید بیش از هر سال دیگری بود. در ادامه 10 حادثهای را مرور میکنیم که بدون هیچ سلسه مراتبی میانشان، قابل پیشبینی نبودند.
پیروزی میانهروها در انتخابات فرانسه
دور دوم و نهایی انتخابات ریاستجمهوری فرانسه 7 می (17 اردیبهشت) برگزار و امانوئل ماکرون، نامزد مستقل در آن پیروز شد. ماکرون میانهرو در نهایت با کسب 65 درصد آراء بهعنوان رئیسجمهوری جدید فرانسه برگزیده شد.
از استعفای سعد حریری تا بازگشت به قدرت
4 نوامبر (13 آبان) سعد حریری که به ریاض سفر کرده بود استعفای خود را از پست نخستوزیری لبنان اعلام کرد. در همان بدو اعلام بیانیه سعودی بودن متن استعفانامه مشخص بود. در نهایت با مواضع یکپارچه و متحد مقامهای لبنانی و در راس آنها میشل عون، رئیسجمهوری این کشور محاصرهای که عربستان علیه حریری اعمال کرده بود، شکسته شد. حریری از ریاض به پاریس رفت و بالاخره به بیروت بازگشت و در نهایت استعفایش را پس گرفت و در راس دولت لبنان ماند.
ترامپ قدس را پایتخت جدید رژیم صهیونیستی اعلام کرد
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا 6 دسامبر (15 آذر) باوجود مخالفتهای بینالمللی اعلام کرد از این پس بیتالمقدس را بهعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت میشناسد. با به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت کشورش از تلآویو به قدس، جنجالی در اقصی نقاط جهان بر پا شد.
پاکسازی نژادی روهینگیاییها
در اواخر آگوست (اوایل شهریور) میانمار، ارتش میانمار حملاتی به روستاهای روهینگیا داشت. بیش از 650 هزار نفر از مسلمانان روهینگیایی از میانمار به بنگلادش گریختند. سازمان ملل متحد این اقدام ارتش میانمار را پاکسازی نژادی خواند و کمیساریای ارشد سازمان ملل متحد نیز از کشتار دسته جمعی در میانمار صحبت کرد.
سقوط موگابه در زیمبابوه
در 21 نوامبر (30 آبان) رابرت موگابه 93 ساله پس از 37 سال حضور در قدرت استعفا کرد. این اقدام وی پس از آن انجام شد که ارتش و حزبش پشت او را خالی کردند. انتخابات ریاستجمهوری زیمبابوه قرار است سال آینده برگزار شود و با کنار رفتن رابرت و گریس موگابه از گردونه رقابت، به نظر میرسد منانگاگوا، معاون موگابه بیشترین شانس را برای به دست گرفتن قدرت در اختیار داشته باشد.
همهپرسی استقلال کردستان عراق
همهپرسی برای استقلال کردستان عراق در 25 سپتامبر (3 مهر) برگزار شد. دو روز بعد، کمیته عالی همهپرسی کردستان در یک نشست خبری نتیجه همهپرسی جدایی از عراق را اعلام کرد و گفت: «92.73 درصد از مجموع 4.5 میلیون شرکتکننده رفراندوم به جدایی از عراق رای مثبت دادهاند.»
دستور جدید مهاجرتی ترامپ/ ایرانیها از سفر به آمریکا محروم شدند
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا 7 مارس (17 اسفند 1395) به وعده خود درباره صدور یک دستور جدید مهاجرتی عمل کرد و بدین ترتیب، بار دیگر ایرانیها از ورود به آمریکا محروم شدند. از میان کشورهایی که در دستور قبلی ترامپ قرار داشتند، عراق مستثنی شده است و بدین ترتیب اتباع ایرانی همچنان مشمول ممنوعیتهای موجود در دستور ترامپ شدند.
رئیسجمهوری کرهجنوبی برکنار شد
دادگاه قانون اساسی کرهجنوبی سرانجام 10 مارس (20 اسفند 1395) دستور داد استیضاح پارک گئون های، رئیسجمهوری این کشور از سوی پارلمان قانونی است و وی باید از قدرت برکنار شود. گئون های متهم بود که به یکی از دوستان خود، قدرت بسیار زیادی برای انجام مسائل مالی و همچنین انتصابات کشور داده است. این موضوع باعث انجام تظاهراتهای بزرگی در کرهجنوبی علیه گئونهای شده بود.
حمله شیمیایی به خان شیخون
4 آوریل (15 فروردین) مخالفان سوری ارتش سوریه را به بمباران شیمیایی شهر خان شیخون واقع در جنوب ادلب متهم کردند. ارتش سوریه در واکنش به ادعای مخالفان سوری درباره حمله شیمیایی به شهر خان شیخون اعلام کرد نیروهای نظامی سوریه سلاح شیمیایی در اختیار ندارند و نه در گذشته و نه اکنون از چنین سلاحهایی استفاده نکرده است.
حمله موشکی آمریکا به پایگاه هوایی الشعیرات سوریه
دو کشتی جنگی آمریکا بامداد 7 آوریل (18 فروردین) بیش از 60 موشک کروز را از دریای مدیترانه به سوی پایگاه هوایی الشعیرات شلیک کردند. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا شخصا دستور انجام این عملیات را صادر کرده بود. او در دیدار با شی جین پینگ، رئیسجمهوری چین، خبر این حملات را به او داده بود. همچنین گفته شده منابع نظامی آمریکایی دقایقی قبل از حمله، موضوع را به اطلاع روسیه رسانده بودند تا از برخورد موشکها به جنگندههای روسی جلوگیری شود. منابع نظامی روسیه گفتهاند حمله ارتش آمریکا به پایگاه هوایی الشعیرات سوریه در حمص به تخریب کامل این پایگاه منجر شد.
انتهای پیام/