هر ایرانی سالانه ۱.۵ کیلو چای مینوشد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سولماز چوبکی، کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بیشترین تولید چای در استانهای گیلان و مازندران است، اظهار کرد: نوشیدنی چای به دلیل اینکه جزو اقلام سبد خانوار محسوب میشود به لحاظ سلامتی از اهمیت بسیار زیادی برای سازمان غذا و دارو برخوردار است.
وی افزود: با توجه به اینکه سرانه مصرف چای برای هر نفر در سال حدود یک و نیم کیلوگرم است لذا چای یکی از پرمصرفترین نوشیدنیها است؛ در این راستا الزاماتی را در ضوابط از جمله اندازهگیری باقیمانده سموم و فلزات سنگین اعمال نمودهایم که اولویت با چایهای وارداتی به کشور است. لازم به ذکر است تمامی چایهای وارداتی به کشور از لحاظ تمامی ویژگی ها مورد آزمون قرار میگیرند.
این کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو در ادامه به نقل از مرکز تحقیقات چای گفت: از آفت کشها برای چایهای تولید داخل کمتر استفاده میشود مگر اینکه باغات چای مجاور با سایر باغات از جمله باغات مرکبات باشد، با این حال علاوه بر چایهای وارداتی، الزاماتی را برای بررسی باقیمانده سموم چایهای تولید داخل نیز قرار دادهایم.
چوبکی افزود: از دیگر اقدامات سازمان غذا و دارو بازنگری یکسان سازی عناوین چای، با توجه به تنوع فرآوردههای چای، از جمله انواع چایهای سیاه و سفید، اولونگ، معطر، کیسهای، بدون کافئین و دمنوشهای گیاهی و میوهای و ... است.
وی خاطرنشان کرد: واحدهای تولیدکننده چای باید موارد برچسب محصول را به گونهای درج کنند تا مصرف کننده بتواند به راحتی با مشاهده برچسب روی محصول چای مصرفی خود را از لحاظ نوع چای و ترکیبات تشکیل دهنده از جمله نوع و میزان طعم دهنده انتخاب کند.
کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو گفت: حمایت از تولید داخل جزو اولویتهای وازرت بهداشت است لذا پیشنهاد میشود، چای تولید داخل که دارای شماره پروانه ساخت معتبر و لوگو سازمان غذا و دارو است خریداری و با اطمینان مصرف شود، هر چند که چایهای وارداتی نیز که دارای پروانه بهداشتی ورود و کد رهگیری بر روی برچسب محصول هستند مورد تایید این سازمان هستند.
وی خاطرنشان کرد: از لحاظ ظاهر تشخیص چایهای تقلبی مشکل است زیرا اکثرا چایهای حاصل از باغات مختلف در واحدهای تولیدی ترکیب شده تا محصولی با ذائقه مصرف کننده از لحاظ رنگ و طعم تولید شود ؛ لذا پیشنهاد ما این است که از لحاظ ظاهری صرفا استناد به برچسب محصول داشته باشند و مشخصاتی همچون مواد متشکله، نام کارخانه تولیدی، شماره پروانه بهداشتی ساخت، تاریخ تولید و انقضاء و لوگو سازمان غذا و دارو و شماره پروانه بهداشتی ورود را مد نظر قرار دهند.
چوبکی با بیان اینکه مصرف کنندگان میتوانند با یک آزمایش ساده متوجه شوند که در چای مصرفی رنگ بکار رفته است یا نه، گفت :بدین صورت که چای را داخل آب سرد بریزند اگر رنگ پس دهد یعنی رنگ به آن اضافه شده حتی آن رنگ میتواند مجاز و خوراکی باشد ولی افزودن رنگ به چای از نظر ما غیرمجاز است.
وی اضافه کرد: مصرف کنندگان به موارد درج شده بر روی برچسب محصول از جمله شماره پروانه ساخت محصولات داخلی یا کد رهگیری جهت محصولات وارداتی دقت کنند. همچنین میتوانند آمار چایهای وارداتی و تولید داخل که دارای مجوز از سازمان غذا و دارو هستند را از سایت سازمان غذا و دارو دریافت و یا با سامانه 1490 جهت پیگیری اصالت کالا تماس حاصل کنند.
انتهای پیام/