صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مسئول پژوهش مجموعه تخت فولاد اصفهان:

یادگارنویسی از دوران صفویه در تخت فولاد اصفهان وجود دارد/ یادگارنویسی شیخ بهایی بر تکیه بابا رکن‌الدین

مسئول پژوهش مجموعه تخت فولاد اصفهان گفت: در تخت فولاد اصفهان یادگارنویسی‌هایی از دوران صفویه و قاجار وجود دارد که اغلب در تکیه‌ها وجود دارد و جنبه تاریخی و میراثی به خود گرفته و یکی از یادگارنویسی‌های معروف از شیخ بهایی در تکیه بابا رکن‌الدین است.
کد خبر : 244678

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، حمید خلیلیان در گفت‌وگویی با اشاره به یادگارنویسی‌های تاریخی در تخت فولاد اظهار داشت: در تخت فولاد اصفهان یادگارنویسی‌هایی از دوران صفویه و قاجار وجود دارد که اغلب در تکیه‌ها وجود دارد و جنبه تاریخی و میراثی به خود گرفته است.


وی افزود: این یادگارنویسی‌هایی که تاریخی شده در تخت فولاد پراکنده است بعضی‌ها در بابارکن‌الدین بعضی‌ها در تکیه میرفندرسکی، تکیه مادر شاهزاده وجود دارد، اغلب به‌روی قبوری که سکویی دارد و روی ستون‌های سنگی داخل بقعه نوشته شده است.


مسئول پژوهش مجموعه تخت فولاد اصفهان با بیان اینکه در تکیه میرفندرسکی اتاق‌هایی است که خط میرعماد به‌‌روی آن است گفت: به‌روی سنگ قبور یادگارنویسی خیلی کم است و اغلب روی سکوها و ستون‌ها به چشم می‌خورد.


وی خاطرنشان کرد: بیشتر متن‌های یادگارنویسی این‌گونه است که اشاره به حضورشان در تخت فولاد برای زیارت اهل قبور یا شادی روح اموات و حتی در مورد مرگ و قیامت با خط خوش نوشته‌اند؛ در واقع آن زمان یادگاری را خوش‌خط و باسلیقه می‌نوشتند و برای آن وقت می‌گذاشتند و در پس متن‌ها فکر بوده اما مانند یادگارنویسی‌های الآن نیست.


خلیلیان افزود: این یادگارنویسی‌ها با جوهر نوشته شده و در مکان‌هایی است که در معرض آفتاب و باران نبوده به همین دلیل از دوران صفویه و 400 سال پیش یادگارنویسی داریم و برخی از آن‌ها نوشته نیست و نوشته را به‌شکل ترسیم کرده‌اند.


منبع:‌تسنیم


انتهای پیام/

ارسال نظر