صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
صدراعظم نوری:

۴۰ درصد آلودگی هوا ناشی از خودروهای دیزلی و کاربراتوری است

عضو شورای شهر تهران گفت: حدود ۴۰ درصد از آلودگی هوای تهران ناشی از خودروهای دیزلی و کاربراتوری است.
کد خبر : 244574

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، زهرا اعظم نوری، پیرامون دلایل آلودگی هوا گفت: حدود40درصد از آلودگی هوای تهران ناشی از خودروهای دیزلی و کاربراتوری است و ما باید بتوانیم یک سرمایه گذاری سنگین داشته باشیم روی خودروهای سنگین که فیلتر دوده نصب شود. هر فیلتر دوده حدودا سی تا چهل میلیون تومان هزینه دارد، همچنین موتور سیکلت‌های ما که کاربراتوری هستند در هر کیلومتر 15گرم آلودگی تولید می کنند یعنی برابر 6تا 8خودروی سبک! این در حالیست که اگر ما بتوانیم خودروهایمان را در خط تولیدتبدیل کنیم به مونورهای برقی، یعنی تولید موتور کاربراتوری تعطیل شود و موتور برقی تولید شود صرفه جویی زیادی انجام می‌شود.


وی افزود: تولید این موتورها نیاز به سرمایه گذاری دارد و باید تسهیلاتی فراهم شود که آن فردی که با یک دستگاه موتور رفت و آمد و امرار معاش می کند بتواند هزینه اش را پرداخت کند.قیمت یک موتور برقی حدود 6یا7میلیون تومان در می آید که باید وام ها و تسهیلاتی با سود پایین از طرف دولت انجام شود.


نوری گفت: در زمینه کاهش آلودگی هوا دولت بیشترین نقش را ایفا می کند اما در حال حاضر وضعیت درآمدی دولت مطلوب نیست. منابع درآمدی ای که دولت در بودجه97دارد دو چیز است یکی مالیات و دیگری نفت.


وی ادامه داد: در حال حاضر دولت از فروش نفت بشکه ای 55دلار بودجه خود را می‌بندد به همین دلیل وضعیت مطلوبی ندارد اما علی رغم همه این مشکلات باز باید تلاش کرد و از بخش خصوصی کمک گرفت. دولت همچنین باید اولویت بندی ای داشته باشد و براساس اولویت ها کارکند، لذا توصیه و پیشنهاد ما این است که حمل و نقل عمومی را گسترش بدهیم. یعنی به جای اینکه از موتور سیکلت، خودروی شخصی و حتی اتوبوس فرسوده استفاده شود بیاییم از مترو استفاده کنیم، منتها برای این امر باید مترو به صورت شبکه در کل شهر تهران کشیده شود که هر شهروندی از خانه خود تا نترو بین 5تا 15دقیقه پیاده روی داشته باشد. برای این کار نیاز،به مقررات داریم و الان در شورای پنجم اولویت با توسعه خطوط مترو نیست بلکه اولویتمان تجهیز کردن تجهیزات مترو است تا بتوانیم با افزایش واگن مسافرها تعدادشان بیشتر شود و تردد در سطح شهر با وسایل شخصی کمتر شود.


منبع: دانشجو


انتهای پیام/

ارسال نظر