صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۷ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۴

اختراع محفظه‌ قرص برای جلوگیری از سرقت دارو و اووردوز + تصاویر و ویدیو

دستگاهی در دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا اختراع شده است که می‌تواند از مرگ روزانه ده‌ها نفر به علت مصرف اشتباه یا بیش از اندازه دارو، جلوگیری کند.
کد خبر : 24447

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا، پژوهشگران دانشگاه جانز هاپکینز محفظه‌ای مجهز به اسکنر اثر انگشت را برای جلوگیری از سوءمصرف دارو اختراع کرده‌اند. به گفته کاوی بهالا، استادیار دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه جانز هاپکینز این محفظه از یک مکانیزم قفل برخوردار است که فقط به فرد مسئول داروخانه اجازه می‌دهد قرص‌ها را در آن قرار دهد.


بهالا و همکارانش در مرکز تحقیقات آسیب دانشگاه جانز هاپکینز با همکاری تعدادی از دانشجویان مهندسی این محفظه را از جنس فولادی مشابه با فولاد مورد استفاده در صنعت هواپیماسازی ساخته‌اند. ارتفاع آن حدود 30 سانتی‌متر و وزنش کمی بیش از یک کیلوگرم است. حسگر اثر انگشت که مشابه حسگر گوشی‌های تلفن همراه آیفون است، در بالای محفظه نصب شده و مداری در آن قرار دارد که اجازه می‌دهد فقط شخصی که باید دارو را مصرف کند و دقیقاً به میزان تجویز شده قرص‌ها را دریافت کند. مکانیزم قفل قرا گرفته در زیر محفظه فقط توسط داروساز قابل باز شده است و فولاد بدنه آن در مقابل چکش و دریل مقاوم است.



دستگاه یاد شده علاوه بر جلوگیری از مرگ به علت اووردوز (مصرف بیش از حد) از امکان سرقت دارو توسط افراد معتاد به دارو یا مواد مخدر جلوگیری می‌کند.


همانطور که در فیلم کوتاه ذیل مشخص است، آمار مرگ‌ بر اثر اووردوز داروهای تجویز شده در ایالات متحده بالاتر از آمار مرگ در اثر تصادف رانندگی است و روزانه 44 نفر فقط در ایالات متحده آمریکا به علت اووردوز داروهای تجویزی می‌میرند. همچنین طبق آمارها از هر 20 آمریکایی یک نفر اقدام به مصرف سر خود داروهایی می‌کند که برای اشخاص دیگر تجویز شده‌اند.







گزارش از: ساسان گلفر


انتهای پیام/

ارسال نظر