صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۸ - ۰۲ دی ۱۳۹۶
بیزینس اینسایدر:

توان نیروهای مسلح ایران بر ادوات نظامی عربستان می‌چربد

یک پایگاه آمریکایی با انتشار مقاله‌ای درباره قدرت نظامی ایران و عربستان نوشت: پادشاهی عربستان بهترین تجهیزات نظامی‌ای را در اختیار دارد که می‌توان با پول خریداری کرد. باوجود این، آن‌ها نمی‌توانند تهدیدی برای ایران به‌شمار روند.
کد خبر : 244433

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از وب‌سایت شبکه الجزیره، پایگاه اینترنتی بیزینس اینسایدر در مقاله‌ای نوشت: «در اندک سال‌های گذشته پادشاهی عربستان زمام امور جنگ داخلی در یمن را برعهده گرفته، برگ برنده بحران دیپلماتیک میان قطر و همسایگانش را در اختیار دارد و همچنین خود را وارد معرکه لبنان کرده است. به نظر می‌رسد دلیل همه این سیاست‌ها یک هدف مشترک باشد و آن جلوگیری از گسترش نفوذ ایران است. با همه این اوصاف، کارشناسان می‌گویند جاه‌طلبی سعودی‌ها باوجود اینکه در جایگاه نخست قراردادهای نظامی منطقه قرار دارند، از لحاظ نظامی محدود است.»


مایکل نایتز، عضو مرکز تحقیقاتی لیفر در واشنگتن می‌گوید: «در واقع ایران از لحاظ نظامی و امور وابسته به آن، دست برتر را نسبت به سعودی‌ها دارد. هیچ‌یک از نیروهای مسلح از سر تا ذیل آن، در عرصه میدانی از عربستان نمی‌هراسند و رنجی که سعودی‌ها در معرکه یمن می‌کشند بیانگر نقاط ضعف متعدد آن‌ها در مقابل کسانی است که آن‌ها را دشمن می‌پندارد.»


این کارشناس امور نظامی و امنیتی در عراق و سوریه و ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس می‌افزاید: «پادشاهی عربستان دچار دو مشکلی اصلی است؛ نخست، اینکه از لحاظ جغرافیایی پهنه وسیعی را در اختیار دارد و این باعث می‌شود تا در عرصه میدانی نقاط ضعف زیادی داشته باشد. دوم، اینکه پدافند هوایی نیروگاه‌های عربستان برای جنگ‌های معمولی و نه برای جنگ‌های نیابتی قرن 21 طراحی شده بود.»


بیزینس اینسایدر در بخش دیگری از این مقاله درباره بی‌کفایتی نظامی پادشاهی سعودی می‌نویسد: «خیلی سخت است که بخواهیم از قدرت پشتیبانی سعودی‌ها سخن بگوییم. چه اینکه آن‌ها در سال گذشته چهارمین کشور بزرگ جهان در زمینه هزینه‌های تولیدات دفاعی بودند و پس از روسیه قرار داشتند. همچنین طبق گزارش شرکت آی اچ اس بریتانیا که در زینه امور نظامی فعالیت دارد، پادشاهی عربستان نخستین واردکننده سلاح در جهان در سال 2014 بود. همچنین طبق اطلاعات ارائه شده از سوی مرکز تحقیقات صلح استکهلم، عربستان در سال‌های 2015 و 2016 در جایگاه دوم بزرگ‌ترین واردکنندگان سلاح قرار داشت و میزان واردات سلاحش به‌ نسبت سال 2012، 200 درصد افزایش داشت.»


این مقاله می‌افزاید: «باوجود این حجم عظیم واردات سلاح، ارتش عربستان نمی‌تواند دشمنانش را بترساند و در دل آن‌ها رعب و وحشت ایجاد کند. عمده نقطه ضعف سعودی‌ها در نوار جنوبی کشورشان است که در مرز با یمن قرار دارد. بعد از گذشت حدود سه سال از دخالت نظامی عربستان در یمن که با حمایت برخی کشورهای حوزه خلیج (فارس) همراه شده است، آن‌ها تاکنون نتوانسته‌اند بر نیروهای انصارالله که بر صنعاء و بیشتر شهرهای یمن مسلط هستند، فائق آیند، نیروهایی که ادعا می‌شود از سوی ایران پشتیببانی تسلیحاتی می‌شوند.»


بیزینس اینسایدر نوشت: «علاوه بر این، انصارالله توانستند خود را بر توان سعودی‌ها چیره کنند و حملات متعددی را به مناطق تحت کنترل سعودی‌ها انجام دهند و حتی به کشتی‌های سعودی و اماراتی حملهو موشکشان را به سمت قلب عربستان، یعنی ریاض پرتاب کنند.»


این پایگاه آمریکایی در ادامه می‌نویسد: «نیروهای زمینی سعودی عمدتا آموزش‌های لازم را فرانگرفته‌اند و نمی‌توانند عملیات نظامی موفقی را در سطح گسترده انجام دهند. به همین دلیل نیروهای مسلح سعودی در یمن ممکن است به جای اینکه کمکی به ارتش این کشور باشند، تهدیدی برای عربستان به‌شمار روند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر