صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۵ - ۰۲ دی ۱۳۹۶

کشف ابزار آرایشی 5000 ساله در قدیمی‌ترین شهر جهان

باستان‌شناسان به‌تازگی خطم چشم و جواهراتی حکاکی‌شده در شهر باستانی «جریکو» پیدا کرده‌اند که دست کم 5000 سال قدمت دارند.
کد خبر : 244419

به گزارش گروه علم و فناوری آنا از DailyMail، دانشمندان ایتالیایی و فلسطینی طی حفاری «تله سلطان» بقایای قابل توجهی از وسایل آرایش 5000 ساله را پیدا کرده‌اند. باستان‌شناسان داخل یکی از صدف‌های کشف‌شده، ماده سیاهی کشف کردند که احتمال می‌دهند اکسید منگنز باشد که مواد پایه در ساخت خط چشم است.


تیم تحقیقاتی اشیای باستانی دیگری در این سایت کشف کردند که نشان از رشد جریکو و تعاملات آن با شهرهای همسایه بوده است که می‌توان به کودک تدفین شده با جواهرات و شیشه‌های عطر باستانی اشاره کرد.



ظروف سفالی و جواهرات کشف شده در این سایت


طی تجزیه و تحلیل‌ها مشخص شد که ماده سیاه به عنوان خط چشم استفاده می‌شده است. این خط چشم‌ها داخل دو صدف برزگ قرار داشته است. به گفته محققان، این پودر برای انجام نوعی آرایش به نام «سرمه» مورد استفاده قرار می‌گرفته است.


حفاری «تله سلطان» در سال 1997 شروع شد و تا به حال ادامه داشته است. تله سلطان بخشی از واحه جریکو است که قدمت تاریخی آن به هزاران سال قبل بازمی‌گردد.


یافته‌های این سایت باستانی نشان از رشد جریکو است که سرانجام منجر به جنگ صلیبی شد و در نهایت باعث از بین رفتن جریکو شد.



سفال مزین به حکاکی شیر


لورنزو نیگرو، سرپرست این مطالعه و باستان‌شناس، در این باره می‌گوید: «این شهر شاهد برخی از مهم‌ترین پیشرفت‌های بشر در هلال حاصلخیز (نام بخش تاریخی از خاور میانه که شامل بخش‌های خاوری دریای مدیترانه، میانرودان و مصر باستان می‌شود) بوده که همه آنها به دلیل شجاعت، نوآوری و انعطاف‌پذیری این جامعه به دست آمده است».


به گفته دانشمندان، منشا پودر کشف‌شده در صدف‌ها از معادنی بوده که توسط مصریان باستان استفاده می‌شده است. این امر نشان می‌دهد که این شهر قبل از تخریب یکی از راه‌های ارتباطی مهم در این منطقه بوده است. اکتشافات اخیر گواه از روابط تجاری نزدیک شهرهای باستانی مصر و فلسطین در هزاره سوم قبل از میلاد مسیح بوده است و همچنین نشان‌دهنده اشراف‌زادگان محلی در جریکو است.



بقایای جمجمه دخترک


دانشمندان همچنین آرامگاهی متعلق به یک دختر بچه 9 یا 10 ساله و یک زن بالغ را در این سایت باستانی پیدا کرده‌اند که قدمت آن به 1800 قبل از میلاد مسیح می‌رسد. در اتاق تدفین علاوه بر بقایای دخترک و زن، یک غزال و بز قربانی‌شده و شش ظرف سفالی نیز کشف شد.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر