صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۵ - ۰۲ دی ۱۳۹۶
توسط محققان کشور محقق شد؛

ساخت دستگاه عکسبرداری قلب با فناوری هسته‌ای

محققان کشورمان موفق به طراحی و ساخت دستگاهی برای عکسبرداری از قلب به هنگام باز و بسته شدن آن در بیماران قلبی شدند.
کد خبر : 244391

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اسماعیل محمدی، فارغ‌التحصیل بیومکانیک از دانشگاه صنعتی شریف و مجری طرح طراحی و ساخت دستگاه تشخیص «پیک سیستولیک بطن چپ» برای تصویربرداری قلب به روش هسته‌ای گفت: «پزشکی هسته‌ای شاخه‌ای از علم پزشکی است که در آن از مواد رادیو اکتیو برای تشخیص و درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود».


وی افزود: «اسکن هسته‌ای قلب به معنی تصویربرداری از خون‌رسانی عضله قلب به روش پزشکی هسته‌ای است».


محمدی با بیان این که یکی از روش‌های اسکن هسته‌ای قلبی اسکن ارزیابی عملکرد بطن قلب به شمار می‌رود، گفت: «در این مورد هر پالس شامل سیستول و دیاستول قلب بیمار برای «گاما کمرا» ارسال تا همزمان با پالس‌های قلب تصویربرداری انجام شود. این عمل توسط دستگاهی انجام می‌گیرد که ما موفق به طراحی و ساخت آن شدیم».


به گفته این محقق، این دستگاه شامل تقویت کننده، سامانه پردازش، تشخیص پیک و مانیتورینگ است و می‌تواند از قلب عکسبرداری کند.


وی گفت: «آزمایش‌های بیماران مراکز بیمارستانی قلب تهران، شهید صدوقی نژاد یزد و مرکز پزشکی هسته‌ای رسالت تهران طی هشت ماه با بیش از هزار بیمار قلبی انجام شد و دستگاه مورد آزمایش قرار گرفت».


محمدی با اشاره به ویژگی‌های این طرح عنوان کرد: «قابلیت پایش عملکرد دستگاه از طریق اینترنت، قابلیت تشخیص پیک برای ضربان‌های ۳۰ تا ۳۰۰ در دقیقه، قابل استفاده برای دستگاه‌های Animal spect ، امکان اتصال به انواع دستگاه‌های «گاما کمرا» با برندهای مختلف از ویژگی‌های این دستگاه به شمار می‌رود».


این محقق خاطرنشان کرد: «این دستگاه حد واسط بیمار و دستگاه قرار می‌گیرد و قابلیت تشخیص پیک سیستولیک قلب را دارد؛ به زبان ساده می‌توان گفت از این دستگاه می‌توان در بیماران برای عکسبرداری از دریچه قلبشان که در حال باز و بسته شدن است استفاده کرد».


این محقق با بیان این که نمونه خارجی این دستگاه موجود است، گفت: «دستگاه‌های خارجی در انحصار یک شرکت آلمانی است ولی دستگاه ما بومی‌سازی شده است».


وی با تاکید بر این که دستگاه طراحی شده مراحل تست را گذرانده و مجوز وزارت بهداشت و اروپا را دارد، گفت: «قیمت این دستگاه نسبت به نمونه خارجی پایین‌تر است».


به گفته وی، معمولا واردات این دستگاه از امریکا است که سه ماه طول می‌کشد تا به کشورمان با قیمت بالایی وارد شود.


اسماعیل محمدی فلاورجانی موفق به کسب مقام دوم پژوهش‌های کاربردی در زمینه پزشکی هسته‌ای با طرح «طراحی و ساخت دستگاه تشخیص پیک سیستولیک بطن چپ برای تصویربرداری قلب به روش هسته‌ای» در نوزدهمین جشنواره جوان خوارزمی شد.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر