صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۶ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۴
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت خبر داد:

راه‌اندازی نظام ثبت سرطان در کشور/ نیمی از نخبگان کشور مهاجرت می‌کنند

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت از افتتاح نظام ثبت سرطان در کشور خبر داد و گفت: نظام ثبت 37 بیماری مهم به همراه نظام ثبت سرطان راه‌اندازی شده و اطلاعات مربوط به بیماری و بیماران ذخیره می‌شوند و بر این اساس می‌‌توانیم آمار بیماران در کشور را به خوبی در دسترس داشت.
کد خبر : 24433

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر رضا ملک‌زاده در نشست خبری که به مناسبت افتتاح موسسه ملی توسعه تحقیقات پزشکی(NIMAD) برگزار شد، گفت: با تصویب شورای گسترش و حمایت‌های ویژه معاونت راهبردی ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی برای نخستین بار در کشور با نام اختصاری NIMAD ایجاد شد که بودجه اندک معادل 30 میلیارد تومان برای این موسسه پیش‌بینی شده است.


معاون علوم و تحقیقات وزیر بهداشت، افزود: برای راه اندازی موسسه از بیش از یکصد نفر از نخبگان و برجستگان حوزه تحقیقات علوم پزشکی سراسر ایران دعوت به همکاری شده که هر کدام دارای جایگاه ویژه در ارائه مقالات مطرح و بر‌تر پزشکی در عرصه‌های بین‌المللی هستند.


وی در ادامه تصریح کرد: در این موسسه هفت کمیته تحقیقاتی از قبیل کمیته بیماری‌های غیرواگیر، ارزیابی دارو، فناوری و نوآوری‌های علوم پزشکی، علوم اعصاب و بهداشت روان، آسیب شناسی ژنتیک و سلول بنیادی، خون شناسی و سرطان و بیماری‌های واگیر و اختلالات ایمنی تشکیل شده است که هر کمیته دارای 10 عضو است که با هدف حمایت از توسعه علم و تحقیقاتی که منجر به ارتقاء سلامت مردم و یا تولید محصول می‌شود، تشکیل شده است.


ملک زاده عنوان کرد: تلاش‌های بسیاری انجام دادیم تا بودجه پژوهشی در کشور را افزایش دهیم که در برنامه پنج ساله پنجم قرار شد حداکثر 3 درصد از تولید ناخالص را به تولید علم اختصاص دهند اما این رقم در آخر حدود 0.4 درصد بر روی کاغذ باقی ماند و نهایتا بودجه‌ای که این بخش اختصاص یافت کم‌تر از 0.3 درصد بود.


وی با بیان اینکه تلاش کردیم تا در سال 2014 بودجه تحقیقاتی کشور را 2 برابر افزایش دهیم، گفت: ما دانشگاه‌ها را تشویق کردیم تا یک تا 3 درصد بودجه خود را صرفه‌جویی کرده و آن را در موضوع تحقیق و پژوهش سرمایه‌گذرای کنند که این امر در 10 دانشگاه بزرگ کشور محقق شده است.


بیشتر تحقیقات انجام شده در کشور به حوزه پیشگیری از بیماری‌ها اختصاص دارد


معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان اینکه بیشتر تحقیقات انجام شده در کشور به حوزه پیشگیری از بیماری‌ها اختصاص دارد، گفت: برای مثال تحقیقات زیادی روی نمک و مصرف آن میان مردم انجام شده که بر اساس آن مشخص شد ایرانیان 2 برابر میانگین جهانی نمک مصرف می‌کنند. هم چنین تحقیقات دیگر نشان می‌دهد 80 درصد تغذیه مردم ایران برنج و نان است و از لبنیات خیلی کم و از چربی به مقدار بالایی استفاده می‌کنند.


به گفته وی؛ با توجه به نتایج این تحقیقات جلساتی در شورای عالی سلامت برگزار و قرار شد واردات چربی ترانس به کشور کاهش پیدا کند.


ملک‌زاده در ادامه تصریح کرد: بخش از تحقیقات انجام شده فقط به صورت مقاله باقی می‌مانند زیرا برای تولید یک محصول نیاز به 10 هزار ایده داریم که این ایده‌ها در غالب مقاله عنوان می‌شود و از میان آنها تنها یک مقاله مفید و موثر واقع می‌شود.


در تمام دنیا 85 درصد تحقیقات در غالب مقاله است


وی افزود: در تمام دنیا حدود 85 درصد تحقیقات انجام شده در غالب مقاله باقی می‌مانند. در کشور ما 50 درصد مقالاتی که ارائه می‌شود بسیار ضعیف است و 30 درصد در سطح متوسط قرار دارند و کم‌تر از 10 درصد مقالاتی هستند که برای ارتقاء سلامت کشور موثر واقع می‌شوند.


معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درباره وضعیت مهاجرت برخی از نخبگان از کشور گفت: بخش عمده‌ای از مهاجرت‌ها مربوط می‌شود به این موضوع که آنها نسبت به آینده خود احساس بهتری داشته باشند و به کشوری مهاجرت می‌کنند که زیرساخت‌های لازم برای پیشرفت را داشته باشند. البته باید گفت؛ بسیاری از این افراد قصد مهاجرت ندارند، اما شرایط کشور آنها را مجبور به مهاجرت می‌کند.


نیمی از نخبگان کشور مهاجرت می‌کنند


ملک‌زاده با بیان اینکه مهاجرت نخبگان تنها به کشور ما اختصاص ندارد، عنوان کرد: یکی از برنامه‌های این موسسه ملی جلوگیری از مهاجرت نخبگان است.


وی ادامه داد: ما در موسسه ملی NIMAD از طرح‌هایی حمایت می‌کنیم که بزرگ‌ و چند ساله هستند و مجموعه‌ای از محققان روی آن کار می‌کنند بنابراین تصور می‌کنیم اینگونه فعالیت مانع مهاجرت نخبگان شود. طی 2 سال اخیر کشورهای اروپایی و آمریکا محدودیت‌هایی برای پذیرش مهاجر قائل شده‌اند که این امر موجب شده تا مهاجرت نخبگان کمتر شود اما باید گفت تقریباً نیمی از نخبگان کشور قبل از این دو سال از کشور خارج می‌شدند و نیمی دیگری که در کشور باقی می‌مانند به دلیل نبود شرایط و زیرساخت‌ها نمی‌توانند پیشرفت کنند.


برنامه پزشک پژوهشگر امسال آغاز می‌شود


ملک‌زاده در ادامه برنامه تربیت پزشک پژوهشگر را یکی از برنامه‌های مهم این موسسه ملی دانست و گفت: برنامه پزشک پژوهشگر از امسال آغاز شده که طی آن نخبگان کشور می‌توانند علاوه بر اخذ تخصص پزشکی در مقطع P.hD نیز تحصیل ‌کنند و تنها به تحقیق در کشور بپردازند.


معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: کل بودجه تحقیقاتی پزشکی در تمام مراکز پژوهشی حدود 70 میلیون دلار است که این رقم تنها می‌تواند به 10 محقق برجسته دنیا اختصاص پیدا می‌کند.


وی در ادامه به بودجه 30 میلیارد تومانی این موسسه اشاره کرد و گفت: با این بودجه تنها می‌توان 30 طرح خوب را حمایت کرد اگر چه ما محدودیتی برای اعطاء بودجه نداریم اما طرح‌های متوسط 30 تا 500 میلیون تومان و تصور می‌کنم یک طرح خیلی خوب هم یک میلیارد تومان بودجه بگیرد.


معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی طرح‌هایی داشتیم که از گذشته اجرا شده بودند که کمتر از 30 درصد آنها به نتیجه رسیده و تعدادی رونمایی شده و تعداد دیگر در‌ آینده رونمایی خواهند شد.


نمونه داروهای گرانقیمت خارجی در کشور تولید خواهد شد


ملک زاده در ادامه با بیان اینکه داروهای خارجی بسیار گران است، گفت: ما در وزارت بهداشت برنامه داریم تا داروهای خارجی را در داخل کشور به صورت مشابه تولید کنیم و با قیمت پایین آن را عرضه کنیم. که اقدامات لازم جهت تولید این داروها در داخل کشور آغاز شده و امیدوار هستیم پس از تولید در لیست بیمه قرار گرفته و هموطنان بتوانند از آنها با قیمت کم استفاده کنند.


وی افزود: قیمت برخی داروهای ایرانی آنقدر ارزان است که برخی ایرانیان مقیم خارج داروهای خود را از داخل کشور تهیه می‌کنند.


معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درباره نتایج برخی تحقیقات انجام شده در کشور، گفت: 85 درصد علل مرگ و ناتوانی‌ها ایرانی‌ها ناشی از بیماری‌های مزمن است که در این میان علت نیمی از این مرگ‌ها سکته قلی و مغزی، 20 درصد به علت سرطان و 15 الی 16 درصد به تصادفات و حوادث ارتباط دارد. به همین منظور مطالعه اپیدمیولوژیک آینده‌نگر جمعیت بالغ ایرانیان در دست اجراست که در آن 10 هزار نفر از افراد بالای 35 سال را تحت مطالعه قرار می‌دهیم تا ببینیم علت بیمار شدن آنها چیست تا بتوانیم بر اساس آن افرادی که دارای علائم مشابه هستند را شناسایی و درمان کنیم.


وی افزود: در گذشته پزشکان را طوری تربیت می‌کردیم که بعد از ابتلا درمان کنند اما اکنون می‌توان 15 تا 20 سال قبل از ابتلا عامل بیماری را شناسایی و آن را از بین برد. برای مثال 80 درصد افرادی که در معرض بیماری‌های مزمن هستند را می‌توان قبل از اینکه به بیماری مبتلا شوند شناسایی کرد تا 10 سال بیشتر زنده بمانند.


نظام ثبت سرطان در کشور راه‌اندازی شده است


ملک‌زاده در پایان با اشاره به سایر برنامه‌های مهم این موسسه گفت: نظام ثبت 37 بیماری مهم به همراه نظام ثبت سرطان راه‌اندازی شده و اطلاعات مربوط به بیماری و بیماران ذخیره می‌شوند و بر این اساس می‌‌توانیم آمار بیماران در کشور را به خوبی در دسترس داشت.


انتهای پیام/

برچسب ها: سرطان نخبگان
ارسال نظر