صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
شیرین هانتر:

حقوق بشر اصل راهنمای سیاست خارجی آمریکا نیست

استاد دانشگاه جورج تاون آمریکا گفت: آمریکا از اصول حقوق بشر در کشورهای مختلف و زمانهای مختلف به طور گزینشی استفاده کرده است.
کد خبر : 244273

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری ایالات متحده روز دوشنبه استراتژی امنیت ملی نوین دولت خود را اعلام کرد. استراتژی یا راهبردی که خواهان توسعه نفوذ آمریکا در سراسر جهان برای ترویج صلح و مقابله با طیفی از تهدیدات ناشی از دشمنانی مانند چین، روسیه و تروریست هاست.


ترامپ در مقدمه سند راهبرد امنیت ملی خطاب به آمریکایی‌ها نوشته است: مردم آمریکا مرا انتخاب کرده‌اند که آمریکا یک بار دیگر عالی شود. من وعده دادم که دولتم امنیت، منافع و رفاه شهروندان ما را در اولویت نخست قرار دهد. وعده دادم که اقتصاد آمریکا احیا خواهد شد، ارتش بازسازی خواهد شد، مرزهای ما مورد حفاظت قرار خواهد گرفت، یکپارچگی ما حفظ خواهد شد و ارزش‌های ما اشاعه خواهد یافت.


وی در این سخنرانی استراتژی را مطرح می‌کند که بر اساس واقع گرایی اصولی است و چهار ستون آن عبارتند از : حفظ میهن، به حداکثر رساندن نفوذ آمریکا، حفظ صلح از طریق قدرت نظامی و تقویت اقتصاد و تجارت آمریکا. وی از چین و روسیه به عنوان قدرتهای تجدید نظر طلبی یاد می‌کند که باید با آنها مقابله شود.


برای بررسی این موضوعات مهر گفتگویی با پروفسور «شیرین هانتر» متفکر ایرانی– آمریکایی و استاد دانشگاه جورج تاون آمریکا انجام داده که در ادامه می‌آید.


*استراتژی جدید امنیت ملی آمریکا بر اساس چهار اصل است : حفظ کشور، بهبود ثروت عمومی، حفظ صلح از طریق قدرت نظامی و افزایش نفوذ امریکا. در این استراتژی تا چه حد به ابزارهای قدرت نرم اشاره شده است؟


استراتژی جدید امریکا فقط طرح های گسترده تری از اولویت های امریکا را در بر می‌گیرد که در حقیقت با استراتژی های دولتهای قبلی و طرح های ملی در دیگر کشورها تفاوت چندانی ندارد: امنیت و رونق اقتصادی.


سوال اینجاست که چگونه این اهداف به دست خواهد آمد؟ این سند به جزئیات اشاره نکرده است. زمان نشان خواهد داد که آیا در سیاست امریکا بیشتر از ابزار دیپلماتیک و اقتصادی به عبارت دیگر ابزار قدرت نرم استفاده خواهد شد یا دولت به ابزارهای نظامی متوسل خواهد شد.


*برخی از استراتژی جدید انتقاد نموده و بر این باور هستند که در استراتژی جدید برخی از موضوعات از جمله حقوق بشر و تغییرات آب و هوایی حذف شده است. با توجه به این رویکرد آیا استراتژی جدید امریکا منجر به صلح و امنیت پایدار خواهد شد؟


مسائل حقوق بشر هرگز اصل راهنما سیاست های امریکا نبوده است. در عوض از اصول حقوق بشر در کشورهای مختلف و زمانهای مختلف به طور انتخابی استفاده شده است. مسله آب و هوا بیشتر جدی است زیرا دلایل بسیاری وجود دارد که تغییرات آب و هوایی به نقطه خطرناکی رسیده است. نادیده گرفتن چنین تهدیداتی به احتمال زیاد به حفظ صلح و امنیت کشور کمک نخواهد کرد.


*در استراتژی جدید، بودجه بیشتری به ارتش امریکا اختصاص خواهد یافت. آیا این بدان معنی است که سیاست خارجی امریکا بیشتر نظامی خواهد شد و اهمیت دیپلماسی کاهش خواهد یافت؟


افزایش بودجه نظامی جهت پر کردن شکاف درک شده میان نیروهای روسی، چینی و امریکایی در نظر گرفته شده است. اینکه آیا این ادراک صحیح است یا خیر قابل بحث است.


*با توجه به اهمیت ارتش امریکا در استراتژی جدید آیا امکان مداخله نظامی بیشتر امریکا در نقاط مختلف جهان وجود دارد؟


افزایش بودجه نظامی لزوما نشان دهنده این نیست که امریکا نسبت به گذشته بیشتر به ابزار نظامی متوسل خواهد شد. این امر می‌تواند به این علت در نظر گرفته شده باشد که تاثیر بازدارنده ای بر دولتهایی مانند کره شمالی داشته باشد. استفاده از قدرت نظامی بر اساس نیازهای واقعی در شرایط متفاوت تعیین می‌شود.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر