صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۷ - ۳۰ آذر ۱۳۹۶

کشف پرتره‌ای از چهره زن مومیایی مصری

دانشمندان موفق به کشف نقاشی از چهره یک زن مومیایی 1800 ساله شدند که با استفاده از موم زنبور، رنگ گیاهی و قاشق فلزی کوچکی کشیده شده‌است.
کد خبر : 244089

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از DailyMail، پرتره زن مومیایی 1800 ساله توسط دانشمندان نقشه‌برداری شده و جزئیات باورنکردنی آن فاش شده است. محققان با استفاده از یک تکنیک غیرمخرب این نقاشی متعلق به قرن دوم را مورد بررسی قرار داده‌اند. اسکن‌های این پرتره مواد و تکنیک‌های استفاده شده توسط هنرمند را فاش کرد.


این تصویر نشان می‌دهد که این نقاش باستانی برای خلق اثر هنری خود از موم زنبور و رنگ گیاهی استفاده کرده است. این هنرمند با بهره‌گیری از مجموعه‌ای از ابزارآلات، از جمله قلموی نقاشی، یک قاشق کوچک فلزی و قلم حکاکی، چهره این بانوی اشراف‌زاده را به تصویر کشیده است.


دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا با استفاده از روش غیرمخربی از این پرتره اسکن‌هایی تهیه کردند که در گالری ملی هنر در واشنگتن به نمایش گذاشته شده است.


اندازه این اثر هنری 35 در 12 سانتی‌متر است و نمایی از یک زن مومیایی را به تصویر می‌کشد. این پرتره روی یک صفحه چوبی متصل به مومیایی کشف شده بود که به احتمال زیاد چهره فرد متوفی را نشان می‌دهد.


به گفته محققان، با توجه به مدل مو، جواهرات و پیراهن قرمز رنگی که این بانو در هنگان کشیده شدن پرتره به تن داشته، وی یکی از اعضای خانواده اشرافی بوده است.


اسکن‌ها که با استفاده از سه روش پیشرفته عکسبرداری انجام شده است، ترکیب شیمیایی رنگ و ابزار استفاده شده در این پرتره را مشخص کرده است.


باستان‌شناسان کشف کرده‌اند که این نقاشی به روش «انکاستیک»، نقاشی با رنگ ساخته شده از موم آب‌شده، کشیده شده است. در این روش ترکیبی از رنگدانه‌ها را با موم زنبور آب‌شده (در ظرف چوبی) مخلوط می‌کنند.


قلموی مرغوب نقاشی، یک قاشق کوچک فلزی یا کاردک منحنی و یک قلم حکاکی برای خلق پرتره زن مومیایی استفاده شده است.


نتایج این مطالعه، اطلاعات مفیدی درباره مد و روش‌های هنری محبوب آن دوره برای دانشمندان به ارمغان آورده است.


تزئینات لباس این بانوی اشرافی، نمونه عالی از صنعتگری آن دوره است. به گفته محققان، رنگ حاصل از ریشه گیاه روناس در مصر باستان برای رنگ‌آمیزی کاشی‌ها و چرم‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفته است. همچنین نقشه‌برداری از ترکیبات شیمیایی این پرتره نشان می‌دهد که هنرمند لباس بانوی اشرافی را با رنگدانه گیاه روناس روییده شده در دریاچه رنگ کرده است که از جمله روش‌های معاصر آن دوره به شمار می‌رود.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر