صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در راستای اجرای سیاست اقتصادی مقاومتی؛

حسگرهای تشخیص آلایندگی در داخل کشور ساخته شد

رئیس پژوهشکده محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت گفت: دقت حسگرهای آلایندگی ساخت داخل بیش از نمونه خارجی آن است به این ترتیب در صورت تحریم ها، امکان دسترسی به این تجهیز در داخل وجود دارد.
کد خبر : 243853

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، ابراهیم علایی در نشست خبری که به منظور تشریح طراحی و ساخت حسگر تشخیص آلاینده های زیست محیطی در بخش بالادستی صنعت نفت برگزار شد، با بیان اینکه مجموعه فعالیت های پژوهشکده طی سال های گذشته نشان داد که باید در حوزه آلاینده های زیست محیطی بیشتر ورود داشته باشیم، گفت:در حوزه پایش و شناسایی مولکول های آلاینده در آب و خاک ، دو طرح را هدف گذاری کردیم، نخست توسعه فناوری های نانو در حذف آلاینده ها و دیگری بومی سازی سنسورهای شناسایی آلاینده های زیست محیطی.


وی ادامه داد: باید توجه داشت که پله نخست برای انجام این دو طرح این بود که تکنولوژی و بازاراین فناوری ها شناسایی شود و متناسب با آن نقشه راه و متدلوژی طراحی شود. به این ترتیب با شرکت فلات قاره به عنوان بهره بردار از این طرح هماهنگی هایی انجام شد تا بر اساس نیازهای واحدهای عملیاتی، بر یکسری از آلاینده های هدف این طرح ها تست شود.


این مقام مسئول با بیان اینکه طی برنامه ریزی هایی که انجام دادیم ذرات معلق در بخش آب را ارزیابی و شناسایی کردیم، افزود: شناسایی فلزات سنگین، لکه های نفتی و TPH، بار آلی و آلاینده های دیگر نیز با استفاده از این سنسورها انجام شد.


به گفته علایی، در بخش خاک روی دو شاخص اصلی EPH و PAH کار کردیم. در این پروژه از کارشناسان مختلفی از حوزه های دانشگاهی و صنعتی تحت یک کنسرسیوم استفاده کردیم، سپس تجهیزات پرتابل ساخته شده را که در مقابل مشابه خارجی حساسیت و دقت بیشتری دارند، به مرحله تکمیل رسانده و در جزیره خارک تست میدانی کردیم. به این ترتیب قرار بر این شد تنها در بخش تشخیص لکه های نفتی از این تکنولوژی لیزری استفاده کنند که البته کار پیچیده و سختی بود.


رئیس پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت بومی سازی این سنسورهای پرتابل را در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: شرکت ملی نفت این پتانسیل را دارد تا سنجنده آلاینده های محیطی را تجاری سازی کند که البته قصد ورود به این حوزه را نیز دارند.


علایی افزود: در مرحله نخست ساخت این حسگرها، فناوری های موجود ساخت آن در تمام دنیا را رصد کردیم و زمانی که اطلاعات پایه دو طرح را جمع آوری کردیم، بومی سازی آن آغاز شد. باید در نظر داشت که کشورهایی که صاحب فناوری این تجهیز هستد اغلب تحریم ها را به ما تحمیل می کنند. به این ترتیب همواره احتمال عدم دسترسی به این تجهیز وجود دارد که با ساخت آن در داخل این نگرانی برطرف شد. البته دقت دستگاه داخلی از نمونه خارجی آن بیشتر است.


در ادامه این نشست ابوالفضل مرادی مسئول بخش نظارت بر پروژه های پژوهشی شرکت ملی نفت ایران تجاری سازی را بسیار مهم توصیف کرد و ادامه داد: در ساخت حسگرهای آلاینده، پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان گیرنده دانش و هاب فناوری وارد عمل شد. این در حالی است که تجاری سازی بر اساس اعلام نیاز شکل می گیرد که در این موضوع شرکت پایانه های نفتی خواهان ۳ حسگر و شرکت فلات قاره خواهان ۱۴ حسگر است.گفتنی است که دانشگاه تهران و صنعتی شریف نیز با ممیزی های ویژه خود به عنوان مشاور در کنار ما حضور داشتند و محصول را تایید کردند.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر