راهاندازی آزمایشگاه همکار برای ارائه خدمات به محققان کشور
دکتر علیرضا ایرانبخش، مدیرکل دفتر توسعه شبکههای آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی درباره پیشرفت کار درشبکه ساها (سامانه آزمایشگاههای همکار دانشگاه آزاد ) به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: سامانه ساها پس از اینکه دانشگاه آزاد اسلامی وارد دهه چهارم فعالیت خود شد، نیاز به بلوغ داشت که تجمیع امکانات و تجهیزات موجود در آزمایشگاهها برای خارج از شدن از حالت جزیرهای در همین جهت اتفاق افتاد.
مدیرکل دفتر توسعه شبکههای آزمایشگاهی دانشگاه آزاد در همین باره ادامه داد: این شبکه برای پاسخگویی به نیازهای عام و خاص تشکیل شده است. دانشجویان و محققان دانشگاه آزاد درگروه عام و پژوهشگران کشور در گروه خاص دستهبندی شدهاند. در واقع با همپوشانی که بین واحدها به وجود آمد تلاش شده است دانشگاه ازحالت قبرستان تجهیزات خارج شود و در مسیر بهرهوری حداکثری حرکت کند.
ایرانبخش با اشاره به اینکه مقدمات این فعالیتها انجام شده است، بیان کرد: فوندانسیونهایی برای شروع آماده کردیم اما مجموعه مسائلی در روند کار به این موضوع حاکم شد که مسبب ایجاد زیرساختهای دقیقتری شد از جمله نظام جامع آماری که در بخش آزمایشگاهها و کارگاهها نیاز بود و متاسفانه درگذشته وجود نداشت. برای همین منظور فرمهای مخصوصی طراحی و سال گذشته به تمام واحدها ابلاغ شد و امروز به یک نظام جامع آماری تبدیل شده است.
دانشگاه آزاد به زودی مسیری را طی خواهد کرد تا در چرخه تکاملیاش به اهداف و رفع نیازهای محققان کل کشور برسد |
وی با تاکید بر اینکه کارکرد ساها به دو بخش عمده تقسیم میشود، افزود: بخش اول ایجاد نظام جامع آماری و پورتال مد نظر برای ثبت انواع گزارشهاست که تمام امکانات، تجهیزات و وسایلی که مورد نیاز را برای داشبورد مدیریتی دانشگاه آزاد تامین میکرد. بخش دوم نیز که مورد تاکید دکترمیرزداه و آیتالله هاشمی رفسنجانی هم بود، برای پاسخگویی به نیازهای جامعه و دولت برنامهریزی شد که این موضوع هم به زودی محقق میشود.
مدیرکل دفتر توسعه شبکههای آزمایشگاهی با اشاره به لزوم فرهنگسازی در این زمینه تصریح کرد: این موضوع همزمان با پیشرفتهای تکنیکی نیاز به فرهنگسازی دارد که بهرهبرداری از این پورتال را بالا ببرد به طور مثال جلسههای استانی تدارک دیده شد که تاکنون درخراسان رضوی، خراسان شمالی و جنوبی و سیستان و بلوچستان اجرا و این جلسات با حضور اعضای کمیته مرکزی ساها استانی و معاونهای پژوهشی و رئیس واحدها برگزارشده است و درجهت ایجاد فرهنگ درآمدزایی از منابع غیرشهریهای حرکت می کند تا دانشگاه بتواند از دستگاهها و امکاناتش تولید ثروت کند. این برنامه جزء اولین قدمهایی است که به درآمدزایی غیروابسته به شهریه برداشته شده است.
ایرانبخش ادامه داد: دانشگاه آزاد به زودی این مسیر را طی خواهد کرد تا در چرخه تکاملیاش به اهداف و رفع نیازهای محققان کل کشور برسد. از طرفی برای کمیته ساماندهی تعرفهای درنظرگرفته شده که به صورت جلسات ماهانه منظم اجرا میشود تا درتمام بخشها واحدها را دراین زمینه فعال کند.
وی درپایان به راهاندازی آزمایشگاههای همکار اشاره کرد و گفت: یکی از اهدافی که این کمیته دنبال میکند راهاندازی آزمایشگاههای همراه به عنوان آزمایشگاه مرجع است که توسط سازمان ملی استاندارد تایید شده است و دانشگاههای مختلف و جامعه علمی کشورمیتوانند از آن استفاده کنند. سامانه آزمایشگاههای همکار دانشگاه آزاد در میانه فعالیت خود است، به زودی به بازدهی صد درصدی میرسد.
انتهای پیام/