صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۱۴ دی ۱۳۹۶
سارا قمی:

وقتی تیم ملی تا سال 2020 برنامه نداشته باشد انگیزه ای برای ما نمی ماند/ در عراق دلم به حال فوتبال ایران سوخت

خانم گل لیگ برتر گفت: من اقدام فدراسیون فوتبال را مبنی بر تاکیدش بر روی تیم‌های پایه کار ارزشمندی می‌دانم اما این که تا سال 2020 تیم ملی برنامه‌ای نداشته باشد تنها به ضرر ما خواهد بود.
کد خبر : 243707

به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، فوتبال بانوان با اینکه در چندسال اخیر رشد قابل توجهی داشته اما همیشه با مشکلات زیادی همچون کمبود منابع مالی روبه رو بوده است و شاید همین مشکلات مالی باعث شده فوتبال بانوان همچون فوتسال در این سال‌ها کمتر دیده شود.


سال گذشته وقتی بانوان ایران در رقابت‌های جام‌ملت‌های آسیا حضور یافتند هر چند که نتوانست از پس رقبای خود برآیند و به مرحله نهایی برسند اما عملکردخوب بانوان ایران با وجود اینکه تنها دو ماه تمرین کرده بودند خیلی مورد توجه قرار گرفت. از سوی دیگر بانوان فوتبال ایران سال گذشته به دلیل حضور در این رقابتها وارد رنکیبنگ فیفا شدند و در جایگاه 54 ایستادند البته این جایگاه یک هفته پیش دو پله سقوط داشت. به هر روی به نظر می‌رسد فوتبال بانوان تا رسیدن به شرایط ایده‌آل راه درازی پیش رو دارد و انتظار می‌ رود تا بیشتر از این‌ به آن توجه کنند اما لیلا صوفی زاده نایب رئیس فوتبال بانوان اعلام کرده است که در حال حاضر تمرکز اصلی بر روی تیم‌های پایه است و تیم‌ملی فوتبال بانوان تا بازی‌های مقدماتی المپیک ٢٠٢٠ و جام‌ملت‌های آسیا ٢٠٢١ برنامه‌ای پیش رو ندارد.


سارا قمی رکوردار خانم گلی لیگ برتر در گفت و گو با خبرنگار ورزشی آنا در خصوص شرایط این‌روزهای فوتبال بانوان صحبت کرد که در زیر می‌خوانید:


*خانم گل از لیگ برتر و شهرداری بم چه خبر؟


- شرایط لیگ امسال برخلاف سال‌های گذشته خوب پیش می‌رود؛‌خوشبختانه تیم شهرداری بم با تفاضل ۴۰ گل و کسب 30 امتیاز توانست قهرمانی نیم فصل را از آن خود کند. امسال رقابت بین تیم‌ها زیاد شده و از طرفی نیروهای جوان زیادی هم به تیم‌ها تزریق شده‌اند و همین باعث شده که لیگ پویایی قابل قبولی داشته باشد.


*این فصل همه منتظر گلزنی شما هستند اما این اتفاق هنوز نیافتاده‌است؟


-تنها دلیلی که نتوانستم گل بزنم به خاطر تغییر پستم بود.‌ امسال در تیم شهرداری بم در پست هافبک چپ بازی می‌کنم در صورتی که پست اصلی‌ام فوروارد است و همین باعث شده که گل نزنم.در این چندوقت اخیر همه از من می پرسند چرا گل نمی زنم در صورتی که به دلیل همین که فوتبال بانوان دیده نمی شود کسی نمی داند دلیل گل نزدنم تغییر پست بوده است.


*مشخص است از بازی در این پست راضی نیستی؟


-دقیقا همین طور است.‌من 12 سال است که در پست فوروارد بازی می‌کنم،‌ البته درست‌است که من توانایی بازی با هر دو پا را دارم اما با این حال پای تخصصی‌ام راست است و حالا در پست هافبک چپ بازی می‌کنم همین موضوع باعث شده نتوانم گل بزنم.


*چرا این پست را قبول کردی؟


-به خاطر باشگاه و تیم شهرداری بم قبول کردم. تیم شهراری بم شرایط خوبی داشت و تمرینات هم به موقع شروع کرد اما متاسفانه با کمبود بازیکن روبه رو است و به همین دلیل من مجبور شدم در این فصل در پست غیرتخصصی خودم بازی کنم.



*با وجود اینکه 5دوره خانم گل بودی رکورددار هم هستی؟
- بله رکورددار هستم، ولی خانم گلی فقط برای سارا نیست یعنی یک تیم 23 نفره همه تلاش کردند تا من به این مقام برسم؛ اگر بقیه بچه‌ها نبودند مطمئنا من هم موفق نمی‌شدم.


*در کل وضعیت فوتبال بانوان چگونه است؟


-ما نسبت به سال‌های گذشته از نظر فنی رشد قابل ملاحظه‌ای داشتیم، فدراسیون در رده‌های پایه خوب کار کرده و بازیکنان جوانی که به لیگ تزریق شدند زیاد بودند که همین موضوع باعث پیشرفت لیگ شده است. اما مشکل اصلی ورزش بانوان و به خصوص فوتبال نداشتن اسپانسر است.تیم‌ها مشکلات مالی زیادی دارند و وقتی مسابقات ما حق پخش ندارند و دیده نمی‌شود سرمایه‌گذاران هم برای آن پولی خرج نمی‌کنند.‌در شهرهای که برای بازی می رویم زمین‌ها به قدری خراب هستند که دویدن در آنجا مشکل است و فوتبال آقایان در سطح پایین هم در آن زمین‌ها برگزار نمی شود اما متاسفانه چون نظارتی بر روی فوتبال بانوان نیست کسی به آن هم توجه نمی‌کند.


*اتفاقا چند روز پیش صوفی‌زاده نایب رئیس فدراسیون فوتبال هم اعلام کرد تا سال 2020 برای تیم‌ملی برنامه‌ای ندارد و عمده کار برای تیم‌های پایه است.


-بله این موضوع هم خودش تبعات جبران ناپذیری دارد.‌ من اقدام فدراسیون را مبنی بر تاکیدش بر روی تیم‌های پایه کار ارزشمندی می‌دانم اما این که تا سال 2020 تیم ملی برنامه‌ای نداشته باشد تنها به ضرر ما خواهد بود. این نیاز است که اصلا تیم‌های پایه در کنار ما بازی کنند نه اینکه تمام فکر و ذکر فدراسیون تیم‌های پایه باشد و به تیم‌ملی اهمیت ندهند.‌متاسفانه با این وضعیت تنها بازیکن است که ضرر می‌کند ما سال‌های زیادی را برای فوتبال گذاشتیم و سال گذشته که در مسابقات جام‌ملت‌های آسیا حضور داشتیم با اینکه تنها دو ماه تمرین داشتیم اما به قدری خوب کار کردیم که نماینده کنفدراسیون فوتبال آسیا از عملکرد ما تعجب کرده بود اما با این شرایط دلسرد و بی انگیزه می شویم.


* با این شرایط به فکر خداحافظی از فوتبال هم افتاده‌اید؟


-دقیقا سال گذشته من و برخی از بازیکنان قصد خداحافظی از فوتبال را داشتیم اما به ما گفتند که بمانید و برنامه‌های زیادی برای فوتبال بانوان داریم.به آنها گفتیم که ما چندین سال است که در فوتبال بودیم و درست نیست بازیکن بدون بازی ملی خداحافظی کند اما گفتند که ما به شما احتیاج داریم و بایدحضور داشته باشیم و حالا می بینیم که تصمیم گرفتند تا سال 2020 برنامه‌ای برای تیم ملی تدارک نبینند ضمن اینکه تا چهار سال دیگر هم از نظر شرایط سنی دیگر نمی توانیم بازی کنیم.


*سال گذشته در لیگ عراق لژیونر بودید شرایط آنجا چطور بود؟


-تفاوت لیگ عراق با ایران در بخش بانوان تفاوت از زمین تا آسمان بود! وقتی در کشور عراق بازی کردم واقعا دلم به حال فوتبال ایران سوخت. لیگ عراق با اینکه تازه راه افتاده بود اما شرایطش با ایران کاملا متفاوت بود؛ ما از سال 84 فوتبال بانوان در لیگ راه افتاد و دقیقا الان 12 سال است که لیگ بانوان راه اندازی شده اما ما هنوز پخش تلویزیونی نداشتیم در صورتی که در عراق با این که تازه ‌لیگ راه افتاده بود اما حق پخش داشتند. در آنجا هم از نظر مالی و هم امکانات بهتر از ایران بود و به بانوان بها می‌دادند. زمانی‌که به من پیشنهاد شد به عراق بروم، نمی‌دانستم قرار است در لیگ این کشور بازی کنم. من با این تصور که یک تورنمنت است، به این کشور رفتم. البته خانواده‌ام به خاطر بحث امنیت،در ابتدا با رفتنم مخالف بودند، اما شخصی که پیشنهاد بازی را به من داد، به آن‌ها اطمینان داد که مشکلی به وجود نمی آید که واقعا هم همین‌طور بود. این لیگ در کردستان عراق برگزار می‌شد، در منطقه‌ای که کاملا امن است.البته الان به خاطر بحث امنیت تعطیل شده است اما با این حال شرایط توجه و رسیدگی به لیگی که در کشور عراق نوپا است با لیگ ایران که 12 سال سابقه دارد خیلی متفاوت بود.



‌*دوست داری فوتبال بانوان به کجا برسد؟


واقعا شرایط فوتبال بانوان خوب نیست البته نگاه‌ها نسبت به گذشته خیلی عوض شده اما باز هم آنطور که همه انتطار دارند پیش نمی رود.وقتی‌ دو سه مانده به مسابقات سراغ ما می آیند و تیم‌ملی را دور هم جمع می کنند نمی توان روی این تیم حساب کنیم. متاسفانه بازیکنان هم نمی دانم از ترس چه چیزی است که صحبت نمی‌کنند در صورتی که همه ما ناراضی هستیم. الان هدف فدراسیون این است که بر روی تیم‌های پایه سرمایه‌گذاری کند، اتفاقا فکری خوبی است اما به این شرط که به همان اندازه به تیم‌های بزرگسالان هم بها بدهند نه اینکه تنها بر روی یک موضوع کار کنند.


امسال از کشوری پیشنهاد نداشتی؟


فوتبال عراق به دلیل بحث امنیت تعطیل شد البته از فوتسال عراق هم من پیشنهاد داشتم که تمایلی برای حضور نداشتم.


سوال پایانی یکی از لقب‌های جالب تو سارادوناست؛ چرا این لقب را به تو دادند؟


یکی از مربیان همیشه به من می گفت شبیه مارادونا بازی می‌کنم و به خاطر لقب سارادونا را که هم قافیه ماردوناست از همان روز روی من گذاشتند و لقبم شد.


گفت و گو از فرزانه شریفی


انتهای پیام/

ارسال نظر