صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یادداشت / جمهوری اسلامی

فصل تحرک بیشتر وزارت خارجه

آمریکای ترامپ، این روزها مرتکب اقدامات خلاف مقررات بین‌المللی و صلح جهانی می‌شود. این اقدامات، عمدتاً متوجه ایران و جهان اسلام است.
کد خبر : 243526

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، آمریکای ترامپ، این روزها مرتکب اقدامات خلاف مقررات بین‌المللی و صلح جهانی می‌شود. این اقدامات، عمدتاً متوجه ایران و جهان اسلام است. قطعنامه مربوط به قدس که شب سه شنبه آمریکا آن را وتو کرد و اعلام راهبرد جدید امنیت ملی آمریکا که بر کشورهای ایران، کره شمالی، روسیه و چین تمرکز کرده ولی تمرکز آن روی آن بیشتر است، از جمله این اقدامات خلاف آمریکا هستند.


شورای امنیت سازمان ملل متحد شب سه شنبه، پیش نویس قطعنامه‌ای را که در آن بر عدم تاثیرحقوقی اقدام اخیر آمریکا در قبال قدس تاکید شد، به رای گذاشت. در پیش نویس این قطعنامه یک صفحه‌ای که توسط مصر ارائه شد، تاکید شده بود که هر تصمیمی در قبال وضعیت قدس هیچ تاثیر حقوقی ندارد. پیش نویس این قطعنامه به این دلیل ارائه شد که اخیراً دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت می‌شناسد. این قطعنامه که روز شنبه میان 15 عضو شورای امنیت توزیع شده بود، برای تصویب نیازمند حداقل 9 رای موافق بود و اگر توسط هیچ یک از پنج عضو دائم یعنی آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه یا چین وتو نمی‌شد، مصوبه تلقی می‌شد.
این پیش نویس می‌گوید: هر تصمیم یا اقدامی که مبتنی بر تغییر ساختار و وضعیت شهر مقدس قدس باشد، تاثیر حقوقی ندارد، باطل است و باید براساس قطعنامه‌های مرتبط شورای امنیت لغو شود. مصر در پیش نویس این قطعنامه از تمامی کشورها خواسته بود از ایجاد مقرهای دیپلماتیک در قدس مطابق با قطعنامه 478 شورای امنیت خودداری کنند. در این قطعنامه همچنین از تمامی کشورها خواسته شده بود مطابق با قطعنامه‌های شورای امنیت درخصوص قدس عمل کرده و هیچ اقدام یا به رسمیت شناختنی را برخلاف این قطعنامه‌ها انجام ندهند.
با اینکه 14 عضو شورای امنیت سازمان ملل به این قطعنامه رای مثبت دادند، آمریکا با برخورداری از «حق وتو» که البته یک امتیاز ناحق است، آن را وتو کرد و اجازه نداد مردم فلسطین به حق ملی و طبیعی خود که متعلق بودن قدس به آنان است دچار مزاحمت رژیم صهیونیستی نباشند. اقدام رئیس‌جمهور آمریکا منطقه خاورمیانه را متشنج کرده و وتوی این قطعنامه بر این تشنج خواهد افزود و صلح را در منطقه به خطر خواهد انداخت. نشانه‌های بارز این واقعیت، یکی این است که دولت خودگردان فلسطین اعلام کرده است از این پس آمریکا را به عنوان یکی از میانجی‌های صلح قبول ندارد و دیگر اینکه این حرکت آمریکا خشم ملت فلسطین را افزایش داده و با استقبال سران رژیم صهیونیستی مواجه شده است.
در همین حال، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که در خلال مبارزات انتخاباتی‌ قول داده بود سیاست «آمریکا اول» را اجرایی نماید، راهبرد امنیت جدید کشورش را که براساس همین شعار تنظیم شده، برای اجراء ابلاغ کردو در بندهای ابتدائی آن، از بازسازی روابط دوستانه با کشورهای خاورمیانه به عنوان اهرمی موثر در ایجاد حرکت جمعی علیه ایران یادکرد. در این راهبرد، از کره شمالی هم به عنوان دشمن شماره 2 و هدف دوم حرکت تحت هدایت آمریکا برای برخورد با دشمنان یاد شده است. از چین و روسیه هم به عنوان کشورهایی که در پی ضربه زدن به منافع امنیتی و مالی آمریکا هستند یاد شده و در همانجا باز هم از ایران و کره شمالی به عنوان رژیم‌های بی‌ثبات‌کننده منطقه، تهدید‌کننده مردم آمریکا و عامل تهدید برای متحدان این کشور نام برده شده است.
طرفه اینکه ترامپ در ادامه این سند، بار دیگر ایران را «اصلی‌ترین حامی تروریسم دولتی» دانسته و آن را به بهره گیری از بی‌ثباتی خاورمیانه برای بسط نفوذ خود و اقدام به حمله سایبری علیه منافع آمریکا متهم کرده است. وی برخلاف گذشته، این بار برجام را مورد حمله قرار نداده ولی گفته توافق هسته‌ای تاثیری در کاستن از شدت اقدامات ناخوشایند ایران، نداشته است. وی معتقد است آمریکا اصرار داردکه در مقدمه برجام، پیش‌بینی شده انعقاد توافق هسته‌ای به ایجاد صلح و ثبات در خاورمیانه کمک می‌کند و از آنجا که صلح و ثبات هنوز هم گم گشته بزرگ این منطقه است، پس «روح برجام نقض شده است».
نکته قابل تامل این است که چون مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون 9 بار و دبیرکل سازمان ملل متحد تاکنون 4 بار، پایبند ماندن ایران به برجام و قطعنامه 2231 به عنوان سند حقوقی بین‌المللی پشتیبان این توافق چند جانبه را تایید کرده اند، رئیس‌جمهور آمریکا به همین دلیل نمی‌تواند ایران را متهم به نقض خود برجام نماید و لذا به کلمه «روح» متوسل شده و ایران را به نقض روح برجام متهم کرده است.
همین گریز از واقعیت و توسل به الفاظ و ادبیات انحرافی علیه ایران، نشان می‌دهد ترامپ در برابر استحکام رفتار و منطق ایران دچار استیصال شده و به پراکنده گوئی روی آورده است. درست در همین نقطه است که وزارت امور خارجه کشورمان باید با احساس ضعف شدید دیپلماسی آمریکای ترامپ، با قدرت و قوت وارد عمل شود و از فرصت طلائی موجود حداکثر بهره‌برداری را به عمل آورد. جمهوری اسلامی ایران، چه در رفتار و چه در منطق، کاملاً براساس قانون پیش رفته و تخلفی در کارنامه خود ندارد. در عرصه مبارزه با تروریسم ما حرف اول را می‌زنیم و دولت آمریکا به دلیل شکست سختی که در سوریه و عراق در حمایت از تروریسم به ویژه داعش متحمل شده از ما عصبانی است و رجزخوانی‌های توخالی ترامپ به همین دلیل است. در عرصه توان موشکی، افزایش برد موشک‌ها و ایجاد تنوع در آن، حق ملت ایران است و براساس حقوق ملت‌ها هیچکس حق ندارد در این زمینه به ما ایراد بگیرد. ما از کسی برای افزایش قدرت دفاعی خود دستور نمی‌گیریم و با برخورداری از قدرت دفاعی بالا در برابر زورگویان می‌ایستیم.
وزارت امور خارجه کشورمان با استفاده از این اهرم‌ها می‌تواند در منطقه و در سطح جهان حرف روشنی را مطرح کند و دولت آمریکا را منزوی نماید. اکنون تحرک وزارت امور خارجه یک اهرم فشار کارآمد است که قدرت و کارآمدی بالائی برای به شکست کشاندن ترامپ دارد، واقعه‌ای که خواسته بسیاری از دولت‌ها و حتی فعالان سیاسی خود آمریکاست.

منبع: جمهوری اسلامی

انتهای پیام/

ارسال نظر