صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سردی یا گرمی "شیر مادر" چه‌تأثیری در رشد نوزاد دارد+ راهکار درمانی

شیر مادر اگر گرم، مرطوب و لطیف باشد رشد نوزاد را سرعت می‌بخشد و اگر شیر مادر سرد باشد، نوزاد مدام رفلکس معده و برگردان شیر دارد همچنین آب دهانش مدام سرریز می‌شود و دفع او دشوار است؛ صورتش لَخت و افتاده و حالات چشمانش خمار است.
کد خبر : 243015

به گزارش گروه ، بخش زیادی از سؤالاتی که در طب سنتی و بیماریهای مختلف ایجاد می‌شود، می‌تواند سؤال مشترک بسیاری از افراد باشد لذا تلاش داریم در قالب انتشار این سؤالات و ارائه پاسخ به آنها، گامی در راستای حل این مشکلات برداشته باشیم.


در ادامه سؤالاتی درباره گرمی یا سردی شیر مادر آمده است که دکتر محمدمهدی شیر‌محمدی، پژوهشگر طب سنتی به آنها پاسخ داده است:


1. اگر شیر مادر گرم یا سرد باشد چه‌تأثیری بر رشد نوزاد دارد؟


2. آیا درست است که اگر شیر سرد باشد بر هوش نوزاد اثر منفی دارد؟


3. نشانه‌های شیر گرم یا سرد در نوزاد چیست؟


4. آیا می‌توان بدون اینکه نوزاد شیر را بخورد، گرمی یا سردی آن را متوجه شویم؟


5. آیا می‌توان مزاج شیر مادر را گرم کرد و با چه‌روشی؟


پاسخ پرسش اول: شیر گرم، مرطوب و لطیف، رشد نوزاد را سرعت می‌بخشد همان‌طور که هوای گرم و مرطوب بهار، گیاهان و شکوفه درختان را رشد می‌دهد بنابراین مادر باید بکوشد شیر گرم، لطیف و مرطوب داشته باشد و این کوشش با بهبود تعذیه ممکن می‌شود.


پاسخ پرسش دوم: بله چنانکه در پاسخ به پرسش پیشین گفتیم، شیر سرد همانند ریختن آب یخ پای گل‌ها که ریشه گیاه را سرد و سست می‌کند، موجب کندی رشد می‌شود و بر هوش او نیز اثر منفی می‌گذارد و کودک را کُندذهن و کم‌هوش می‌کند.


در یک معاینه شاهد بودم که استاد خیراندیش، مادری را که به افسردگی شدید دچار بود، از شیر دادن به طفل منع کرد و گفت: "شیر این مادر، کودکش را هم افسرده می‌کند؛ مدتی کودک از دایه شیر بخورد و برای اینکه شیر مادر قطع نشود، آن را بدوشد و همزمان، به‌سرعت برای درمان افسردگی او اقدام کنند".


پاسخ به پرسش سوم: تظاهرات گوارشی، چهره و چشمهای کودک، به‌وضوح سردی شیر را افشا می‌کند؛ شیر اگر سرد باشد، نوزاد مدام رفلکس معده و برگردان شیر دارد همچنین آب دهانش مدام سرریز می‌شود و دفع او دشوار است؛ صورتش لَخت و افتاده و حالات چشمانش خمار و فاقد نشاط و روشنی است، لبها هم افتاده و مشابه لب فردی غمگین است اما شیر گرم، رفلکس معده ندارد، کودک پرزور و راحت دفع مدفوع دارد و مدفوع او بو دارد و اگر شیر گرم و خشک باشد، بوی آن هم تند است، نگاهش نیز نافذ و پرنشاط و خندان است.


پاسخ به پرسش چهارم: بله با یک آزمایش ساده، پیش از خوراندن شیر، می‌توانید بفهمید شیرتان گرم است یا سرد؛ مادر یک قطره شیر را روی ناخن خود، بچکاند. شیر، یکی از این دو حالت را خواهد گرفت یا شل و وارفته روی ناخن پخش می‌شود که یعنی شیر "سرد" است یا مانند یک دانه مروارید به‌هم‌پیوسته، روی ناخن می‌ماند یعنی شیر "گرم" است.


پاسخ به پرسش پنجم: بله مادر می‌تواند شیر خود را با رژیم غذایی مناسب گرم کند؛ برای درمان، مادر روزانه یک لیوان عرق رازیانه با عسل میل کند؛ این شربت، شیرافزا نیز هست همچنین خرما، بادام، عسل، مویز و کشمش، انگور و کنجد، ارده، عسل، زیتون، روغن زیتون، روغن حیوانی، به، سیب، گلابی، انار شیرین، دستنبو و از میان غذاها، آبگوشت، فسنجان، فسنجان بادام، حلیم، انواع آش و اغلب ادویه‌جات، شیر را گرم می‌کنند البته ادویه زیاد مصرف نکنند زیرا شیر را گرم و خشک می‌کند و از رطوبت و لطافت آن کم می‌کند.


البته برای درمان سردی شدید دستگاه گوارش کودک می‌توان هر 12 ساعت، یک قاشق چایخوری شیره انگور به کودک بخورانند.


منبع: تسنیم


انتهای پیام/

ارسال نظر