اختراعاتی که از محیط زیست حفاظت میکنند
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از usgreentechnology، کسبوکارها به همان میزانی که باید ثبات خود را در بازار به دست آورند، باید به محیط زیست نیز پایبند باشند. در همین راستا نیز کسبوکارهایی هماکنون در حال شکلگیری و رشد هستند که سعی در حفاظت از محیط زیست دارند.
این کسبوکارهای نوپا یا استارتاپها پنج شاخص مهم دارند؛ زبالهها را کاهش میدهند، به بهینهسازی مصرف انرژی کمک میکنند، از مواد ارگانیک به جای مواد مضر برای تولید محصولاتشان استفاده میکنند، مصرف کاغذ را به حداقل میرسانند و محصولات سبز (دوستدار محیط زیست) ارائه میدهند.
در ادامه به معرفی برخی از ایدههای جالب این استارتاپهای سبز میپردازیم:
بازیکنان فوتبال برق تولید میکنند
یک استارتاپ در نیجریه زمین فوتبالی طراحی کرده است که برق مورد نیاز پروژکتورهای کنار زمین از حرکت فوتبالیستهایش تامین میشود. زیر چمن این زمین فوتبال صفحات خاصی تعبیه شده است که انرژی تولید شده از حرکت را به برق تبدیل میکند. یک شرکت بریتانیایی علاوه بر زمین فوتبال این ایده را در فرودگاه و فضاهای عمومی لندن نیز اجرا کرده است.
لباسهایی که با شیر درست میشوند
معمولا شما شیر را در پخچال پیدا میکنید ولی در آلمان میتوانید در کمد لباس هم آن را پیدا کنید. یک شرکت در آلمان از الیاف شیر لباس تهیه میکند. برای تهیه یک کیلوگرم الیاف از شیر به دو لیتر آب نیاز است در حالی که برای تهیه هر تیشرت پنبهای ۲۷۰۰ لیتر آب مصرف میشود.
صفحههای خورشیدی به نازکی یک کاغذ
تصور کنید که هر ساختمان بتواند انرژی سبز مورد نیاز خود را تامین کند. یک استارتاپ آلمانی امیدوار است بتواند با استفاده از صفحههای خورشیدی به این دیدگاه جامه عمل بپوشاند.
تولید برق از موجهای دریا
در اکثر سواحل ژاپن موجشکنهای بتنی از ساحل در برابر موجها حفاظت میکنند. یک مهندس ژاپنی میخواهد این توربینهای آبی را جایگزین موجشکنها کند تا علاوه بر محافظت از ساحل، برق نیز تولید کند.
تولید بطری از شکر
روزانه صدها میلیون تکه پلاستیکی در جهان رها میشود. یک شیمیدان هلندی بطریهای سازگار با محیط زیست تولید کرده که از شکر ساخته شدهاند. این بطریها کاملا قابل بازیافت هستند.
ساخت آسفالت خیابانها از پلاستیک
در آسفالت برخی خیابانها در بریتانیا پلاستیک وجود دارد. بطریهای پلاستیکی پس از خرد شدن در آسفالت قرارداده میشوند. در نتیجه جادهها کمتر آسیب میبینند.
جابهجایی کانتینرها در دریا با انرژی باد
یک شرکت فرانسوی برای حمل و نقل سازگار با محیط زیست در اقیانوسها، دانش جدید استفاده از انرژی باد را با کشتیرانی سنتی تلفیق کرده است. چنین کشتیهایی دو سوم کمتر از کشتیهایی که سوخت مصرف میکنند گازکربنیک تولید میکنند.
کیوسکهای خورشیدی
حدود دو سوم جمعیت مناطق جنوب صحرای بزرگ آفریقا به برق دسترسی ندارند. یک استارتاپ آلمانی کیوسکهایی را تولید کرده که برق خود را از طریق انرژی خورشیدی تولید میکنند. در این کیوسکها مردم میتوانند مواد غذایی خریداری کنند، موبایلهای خود را شارژ کنند یا وارد اینترنت شوند.
انتهای پیام/