شرکت صالحیامیری در انتخابات به مصلحت است/ تصمیم دارم نامزد هیچ پستی نشوم
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری آنا، کیومرث هاشمی درباره انتخابات کمیته ملی المپیک گفت:« ورزش کشور نیاز به وفاق دارد و نباید رفتار شخصی را بر منافع ملی ترجیح دهیم. البته این دلیل نمیشود نگاه کارشناسی را فدا کنیم.
هاشمی گفت: «سال آینده دو رویداد بزرگ ورزشی داریم که شاخص ارزیابی است. حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی که امیدواریم با تدابیر فدراسیون تیم ملی حضور موفقی داشته باشد. مردم فوتبال را دوست و توقع برد دارند. کار سختی است اما امیدواریم تیم ملی با برنامهریزی بتواند در روسیه خوب ظاهر شود.
*المپیک و بازیهای آسیایی دو رویداد فراگیر است
وی در ادامه با اشاره به اینکه بازیهای آسیایی و المپیک رویدادهایی هستند که همه فدراسیونها را درگیر میکنند، خاطرنشان کرد: «سال آینده بازیهای آسیایی مهمترین رویداد پیش روست. رقبای ما خوب کار میکنند و سرمایهگذاری آنها قابل مقایسه با ما نیست. اما ما هم ورزشکاران و کادر فنی خوبی داریم. فعالیت رقبا کار را برای ما سخت میکند. البته کسب نتیجه نشدنی نیست. میزبان این بازیها قابل مقایسه با کره و چین نیست. اطلاعاتی که دوستان دادهاند این است که از نظر مدیریتی و زیرساختی این بازیها به مشکل برمیخورد. اندونزی نتوانسته این رویداد را در یک شهر برگزار کند. همین موضوع کار مدیریت کاروان را نیز سخت میکند. ما از قبل مشکلات را میدانستیم. از طرفی تغییر برخی اوزان که ما امکان کسب مدال داشتیم کار ما را سخت میکند. این موضوع روز گذشته در جلسه ستاد به وزیر گفته شده است. آنچه میتواند کاستیها را پوشش دهد همدلی مجموعه ورزشی کشور است. هر چقدر هماهنگی بیشتر باشد، موفقیت کاروان بیشتر خواهد بود.»
*تعامل ما با وزارت ورزش در بالاترین سطح است
رئیس کمیته ملی المپیک با اشاره به اینکه تعامل کمیته با وزارت در این دوره در بالاترین سطح است، خاطرنشان کرد: «در هیچ زمانی اینطور نبوده که بخش اعظمی از آن را مدیون تدبیر وزیر ورزش هستیم. با توجه به برگزاری انتخابات و رویدادهای چند رشتهای که کمیته متولی آن است نیاز به تعامل بیشتری داریم. ما به دنبال انتخاباتی سالم و آزاد هستیم. هماهنگی هم هست. شاید شما خبرنگاران به گونهای دیگر آن را معنا کنید. اما شما هم باید کمک کنید. همیشه در زمان انتخابات تنش بوده اما تلاش ما این بود که تنش را کم کنیم. نه روحیه ما به این صورت است که در صدد تقابل باشیم و نه وزارت ورزش. شاید آدمها جابجا شوند که این طبیعی است. اگر تعامل بیشتر باشد به نفع ورزش کشور است.»
* یک روز هم نمیتوان در کمیته اضافه ماند
هاشمی با اشاره به اینکه دوره مدیریتی المپیک 4 ساله است، خاطرنشان کرد: «ما به گذشته کاری نداریم. بنابراین یک روز هم نمیتوان اضافه ماند. 25 دی تاریخ انتخابات را اعلام کردیم که 5 روز زودتر از موعد مقرر است. وزیر ورزش هم حضور دارد. نکته دیگر اینکه با توجه به اینکه اساسنامه جدید فقط تائید اولیه IOC را داشته اما تائیده مجمع و دولت را ندارد به این انتخابات نمیرسد. اسفند ماه سال گذشته با حضور 2 معاون وزارت ورزش اساسنامه ارائه شد البته اختلافاتی وجود دارد که جزئی است و باید بعدها حل شود. با معاونت قوانین مجلس صحبت کردیم. کتبا استعلام گرفتیم که میتوان با آخرین اساسنامه انتخابات را برگزار کرد. با IOC هم مکاتبه کردیم. آنها اعلام کردند آخرین اساسنامه ملاک است. بنابراین نه آنها مشکل دارند نه وزارت ورزش و نه قوانین مجلس.»
* پیشنویس اساسنامه را به رؤسای فدراسیونها دادهایم
وی در ادامه نشست خبری با اشاره به اینکه برخی از رؤسای فدراسیونها اعتراض داشتند که چرا اساسنامه را ندیدهاند، خاطرنشان کرد: «ما در تاریخ 22 مرداد پیشنویس اساسنامه را به رؤسای فدراسیونها دادیم تا در مجمع نظر دهند. میگویند چرا اساسنامه اول به IOC رفته است. این قانونی است که در اجلاس کپنهاگ مورد تصویب قرار گرفته که قبل از تصویب اساسنامه در مجمع باید برای بررسی اولیه به IOC برود. ما چیزی را پنهان نکردیم. انتخابات کمیته هم طبق اساسنامه فعلی برگزار میشود و سازمان بازرسی هم مشکلی در این خصوص ندارد.»
* حق نامزدی 3 رئیس فدراسیون در هیأت اجرایی
رئیس کمیته ملی المپیک با بیان اینکه 5 رشته جدید به المپیک 2020 اضافه شدهاند، یادآور شد: «با توجه به اینکه رؤسای فدراسیونهای المپیکی میتوانند برای هیأت اجرایی نامزد شوند با توجه به اضافه شدن 5 رشته به المپیک توکیو که تحت فعالیت 3 فدراسیون در کشورمان هستند، علاوه بر انجمنهای ورزشی رؤسای فدراسیونهای کاراته، کوهنوردی و اسکیت هم میتوانند در انتخابات هیأت اجرایی نامزد شوند.»
* چند روز آینده آییننامه را منتشر میکنیم
هاشمی با بیان اینکه برخی شبهه ایجاد میکنند که آیا باید آئیننامه برای انتخابات نوشته شود، گفت: «بله، اما آئیننامه دوره قبل آنقدر شبهه داشت که همه را حل کردیم و تا چند روز آینده منتشر میکنیم. در قوانین المپیک این موضوع مطرح میشود که نماینده فدراسیون رئیس فدراسیون است. در صورت غیبت رئیس در مجمع انتخاباتی کمیته نمایندهای میتواند در مجمع حضور داشته باشد که عضو هیأت رئیسه باشد و در مجمع آن فدراسیون رای گرفته باشد. این نماینده حتی میتواند نامزد شود. در حالی که قبلا اینطور نبود و نگاه این بود که راه ورود بسته شود. ما زمان انتخابات را طوری تنظیم کردیم که فدراسیونهایی که انتخابات دارند هم بتوانند به مجمع برسند.»
* انتخاب کارشناس سلیقهای است
وی در پاسخ به این سؤال که نظرتان در مورد انتخاب کارشناسان خبره چیست، تصریح کرد: «مصلحت این بود. وزارت ورزش متولی ورزش است و باید حقی را برای آن متصور بود. ما سعی کردیم حرف منطقی بزنیم. کمیته میتواند بر اساس صلاحدید خود از مراجع دولتی نمایندهای را به عضویت بپذیرد. تقاضا این بود دو نفر معرفی شوند که صالحی امیری معرفی شد. در دنیا ببینید اعضای هیأت رئیسه چه کسانی هستند؟ ما دوستانه در فضایی اقنایی این موضوع را حل کردیم انتخاب کارشناس سلیقهای است. خیلی افراد دیگر هم هستند اما همانطور که گفتم این موضوع سلیقهای است. صالحیامیری در سطوح بالا بوده و قانون اساسنامه هم اجازه میدهد که چنین افرادی را انتخاب کنیم. راه ورود هم اینجاست. اگر قرار باشد کسی معترض باشد من باید باشم. نمیخواهم اسم ببرم اما ببینید در ادوار بعد از انقلاب چه افرادی حضور داشتهاند. البته کسانی که اعتراض کردهاند حق دارند اما صالحیامیری مدیر شایستهای است که میتواند منشا خدمت به ورزش باشد.»
* مصلحت این است در هیچ پستی نامزد نشوم
رئیس کمیته ملی المپیک در پاسخ به این سؤال که شنیده شده شما با صالحیامیری توافق کردهاید که برای دبیرکلی نامزد شوید، تصریح کرد: «مصلحت این است در این دوره در هیچ پستی نامزد نشوم. هر چند اگر نامزد شوم مشکلی دارد؟ این یک همکاری است.»
هاشمی در پاسخ به این سؤال که برخی میگویند انتخابات مهندسی شده، گفت: «من از شما یک سؤال میپرسم. قبلا میگفتند چرا کمیته و وزارت مقابل هم هستند حالا که تعامل است حرف دیگری میزنند. حضور صالحیامیری به مصلحت است.»
وی در پاسخ به این سؤال که پست بعدی شما چیست، اظهار داشت: «بعد از پایان ریاست جمهوری حضرت آقا از او پرسیدند شما قرار است چه فعالیتی انجام دهید. ایشان پاسخ دادند هر جایی را که امام تکلیف کنند من فعالیت میکنم. من هم آدم همین نظام و حکومت هستم. زمانی معاون سازمان بودم که سعیدلو تصمیم دیگری گرفت و به آموزش و پرورش رفتم.»
* خزانهداری میتواند انتصابی باشد
رئیس کمیته ملی المپیک درباره خزانهداری و اینکه این پست شغل محسوب میشود، عنوان کرد: فلسفه اینکه گفتیم خزانهدار انتخابی باشد این بود که در تشکیلات ما خزانهدار تعریف شده چون از منابع دولتی پول میگیریم. خزانهداری کل کشور گفته باید ذیحساب داشته باشیم که او هم کارمند دولت باشد. از طرفی کسی که خزانهدار میشود باید کارمند دولت باشد. این یکی از پستهایی است که میتواند انتصابی باشد چون شغل است و کمتر کسی نامزد میشود. به همین دلیل در اساسنامه جدید این موضوع را لحاظ کردیم. هاشمی در پاسخ به این سؤال که اگر اساسنامه جدید تائید شود بحث خزانهداری چه میشود، گفت: نمیدانم باید صبر کنیم اما اگر کارمند دولت باشد، بهتر است.
* استعلام کمیته از IOC برای حضور نماینده کمیسیون ورزشکاران در هیأت اجرایی
وی درباره حضور نماینده کمیسیون ورزشکاران در هیأت اجرایی گفت: اوایل کار ما IOCنامه زد که میتوانید از قهرمانان خودتان در هیأت اجرایی استفاده کنید. ما هم به آنها پاسخ دادیم 2 نفر از اعضای هیأت اجرایی (دبیر و خادم) المپین بودند. گفتیم بعد از انتخابات کمیسیون ورزشکاران این کار را انجام میدهیم. آئیننامه آنها مورد تائید IOCقرار گرفت. حالا سؤال این است که آیا این یک نفر میتواند در هیأت اجرایی باشد؟ منعی نداریم اما به خاطر اینکه شبهه نباشد از IOC سؤال پرسیدیم که تا مجمع پاسخ آن ارسال میشود.
* هیأت اجرایی هنوز رحیمی را سرپرست کاروان میداند
هاشمی درباره اینکه اصغر رحیمی از سرپرستی کاروان ایران انصراف داده، گفت: «او از همکاران خوب ماست که سالها در کاروانهای مختلف بوده اما ما هم محدودیتهایی داشتیم. بیشترین بها به رحیمی در این دوره داده شده است. هیأت اجرایی هم او را به عنوان سرپرست انتخاب کرد و از نظر ما او همچنان سرپرست است. حالا او ناراحت است اما این ناراحتیها رفع میشود. رحیمی یک سرمایه است و ما از او حمایت میکنیم.»
انتهای پیام/