صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۵ - ۲۷ آذر ۱۳۹۶
رتبه سوم طرح‌های توسعه‌ای جشنواره خوارزمی:

17 سال پر از چالش را طی کرده‌ام تا به اینجا برسم

نوید راست‌خدیو و سید حسین هاشمی‌پور، با ارائه طرح سامانه یکپارچه کنترل تجهیزات و مدیریت انرژی و آلاینده‌ها، هر دو موفق به کسب رتبه سوم طرح‌های توسعه‌ای نوزدهمین جشنواره خوارزمی شدند.
کد خبر : 242816

به گزارش خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا، در طرح این دو برگزیده، سامانه هوشمندسازی پیشرفته بر اساس مهندسی ارزش طراحی شده است. این سامانه به عنوان یک سامانه کنترل یکپارچه در صنایع ساختمانی، غذایی، دارویی، شیمیایی، پتروشیمی به کار گرفته می‌شود و با هدف کاهش مصرف انرژی، کاهش آلاینده‌های زیست محیطی، کاهش مصرف منابع، اغزایش رفاه و ایمنی طراحی شده است.


از مزایای این سامانه وجود سطح پیش‌بینی و یادگیری است؛ به طوری که قادر است با استفاده از قوانین فیزیک و دانش ریاضیات و آمار، پیشامدهای بعدی را پیش‌بینی و با ذخیره اطلاعات بر اساس دانش شروع به یادگیری کند.


طراحی بر اصول نظریه سیستم‌ها، تکیه بر شرط تعامل زیرسیستم‌ها و نظریه هم‌افزایی در این سامامه سبب ایجاد یکپارچگی کنترلی شده است و در مواقعی که زمان بین دو بازخورد طولانی می‌شود و سیستم وارد یک مرحله عدم اطمینان می‌شود، پیش‌بینی‌های صورت گرفته و استفاده از تجربیات ثبت شده در این سامانه راهگشای تصمیم‌گیری خواهد بود.


این سامانه قادر به پیش‌بینی خرابی‌ها، تحلیل خطر و بازده در تجهیزات و ماشین‌آلات است. آگاهی از خرابی‌های احتمالی و ارائه گزارش از وجود این نوع خرابی‌ها می‌تواند موجب پایداری سامانه‌های تحت کنترل شود.


از دیگر مزایای این سامانه جایگزینی روش‌های ریاضی در شرایط عودم وجود سنسور است. این شرایط بازتاب کننده رجحان و نقطه مطلوبیت موجودات زنده، مخصوصا انسان است.


گفتنی است که نوزدهمین جشنواره جوان خوارزمی امروز با معرفی و تجلیل از 11 طرح برگزیده به کار خود پایان داد.


با نوید راست‌خدیو در مورد مشکلات فضای پژوهشی دانشگاه‌ها و چالش‌هایی که با آنها مواجه بوده است، گفت‌وگویی داشتیم:



* به نظر فضای دانشگاه‌های کشور چقدر به دانشجویان و پژوهشگران کمک می‌کنند تا ایده‌های خود را به منصه ظهور برسانند؟


دانشگاه‌ها در زمینه پژوهش بسیار ضعیف عمل می‌کنند و اگر دانشگاهی نقاط قوتی دارد یا فضای پژوهشی و آزمایشگاه خاصی دارد، درست اطلاع‌رسانی نمی‌کند.


برای این کار به نظر من باید مسئولان بخش‌های پژوهشی و آزمایشگاهی‌اش را بیشتر کند. همانطور که زمانی که جشنواره‌ای می‌خواهد برگزار شود، بیلبورد و بنر می‌گذارند، این دانشگاه‌ها هم اطلاع‌رسانی کنند. حتی در دانشگاه‌های دیگر اعلام کنند که این امکانات و تجهیزات را می‌توانند در اختیار دانشجویان قرار دهند. چون بالاخره سرمایه همه دانشگاه‌ها در این حد نیست که همه‌شان امکانات و تجهیزات لازم پژوهش را در اختیار داشته باشند.


* طرح شما چه ارزش افزوده‌ای داشته‌است؟


طرح ما 21 درصد کاهش مصرف انرژی و همچنین 25 افزایش درصدی رفاه و کاهش 24 درصدی آلاینده‌ها را در برخواهد داشت. به همین دلیل نیز توانسته‌ایم با سازمان پژوهش‌های محیط‌زیست تفاهم‌نامه‌ای امضا کنیم.


* چالش‌های شما در مسیر ارائه طرح چه چیزهایی بود؟


فقط می‌توانم بگویم از سال 78 تا 95 برای من پر از چالش بوده است.





انتهای پیام/

ارسال نظر