صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۹ - ۲۷ آذر ۱۳۹۶
لاریجانی در همایش نقش پژوهش در قانونگذاری:

قانون‌نویسی باید با اقتضائات کشور تطبیق داشته‌باشد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز در موقفی قرار داریم که شرایط کشور اقتضائات جدیدی دارد و نگاه به قانونگذاری از سنخ متعارف باید مقداری تغییر یابد.
کد خبر : 242710

به گزارش حوزه پارلمانی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علی لاریجانی در ششمین همایش ملی نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری که صبح امروز (دوشنبه، 27 آذرماه) در سالن مشروطه مجلس شورای اسلامی برگزار شد، ضمن تشکر از رئیس مرکز پژوهش ها جهت برگزاری این همایش گفت: سال های پیش این جلسه به نحوی برگزار می شد و درباره ارتباط فعالیت های قانونگذاری در مجلس و نیازهایی که به پژوهش دارد گفت وگوهایی انجام می شد و تردیدی در این موضوع نیست که یک قانونگذاری خوب باید متکی بر پژوهش باشد.


رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پژوهش باید نیازهای کشور را احصاء کرده و راه حل های درستی ارائه دهد، افزود: امروز در موقفی قرار داریم که شرایط کشور اقتضائات جدیدی دارد و نگاه به قانونگذاری باید از سنخ متعارف مقداری تغییر یابد.


لاریجانی با تاکید بر اینکه مرکز پژوهش ها باید با مراکز علمی کشور و انجمن های علمی کشور مرتبط بوده و از ظرفیت آن ها استفاده کند، ادامه داد: در حال حاضر باید بدانیم که در چه وضعیت و موقفی قرار داریم تا نیازهای کشور را به درستی تشخیص دهیم و برای آن برنامه ریزی کرده و بر روی آن تمرکز کنیم.


وی با بیان اینکه در حال حاضر چند بخش وجود دارد، یادآور شد: بخشی از شرایط به وضعیت بین المللی و منطقه ای باز می گردد لذا در شرایط فعلی حداقل در محاسبات خود باید این موضوع را در نظر بگیریم که رفتار آمریکا و برخی از کشورهای دیگر در منطقه به گونه ای بوده که به دنبال ضربه زدن به منافع ملی ایران هستند و هر از چند گاهی دیده می‌شود که مجلس ملی آمریکا و تمهیدات بین المللی این کشور مشکلاتی را برای ایران به وجود می آورند.


رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: مشکلاتی که توسط آمریکایی ها ایجاد می شود، بر اساس دسته بندی مشخص می شود که بخشی مسائل سیاسی، بخشی اقدامات ایذایی منطقه ای و بخشی مشکلاتی بوده که در صحنه اقتصادی برای ایران ایجاد می کنند.


علی لاریجانی با اشاره به چالش‌های اقتصادی به عنوان بخش دیگری از مشکلات حال حاضر کشور خاطرنشان کرد: با چالش‌های متعددی در حوزه اقتصاد مواجهیم که برخی مزمن و مربوط به سال‌های متمادی است و این چالش‌ها طوری به هم طنیده‌اند که حل تکی آنها چاره مشکلات کشور نیست.


وی با اشاره به بودجه کشور و مشکلاتی که در این زمینه با آن مواجه هستیم اظهارداشت: تمام منابع از نفت و مالیات جمع شده و چیزی حدود 3 هزار میلیارد به زور می‌شود و بودجه جاری کشور نیز همین حدود است و جلوی گله رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در مورد عدم اختصاص بودجه به این مرکز هرچند درست است ولی فعلاً وضع فعلی کشور به این شکل است.


وی با بیان اینکه در گذشته از صندوق ذخیره ارزی استفاده کردیم که البته بعداً تعیین تکلیف شد و امروز به شرایطی رسیده‌ایم که مجبور به فروش اوراق هستیم، تصریح کرد: مشکل از این است که بدنه اجرایی کشور وسیع است و تأمین بودجه جاری کشور با مشکل مواجه می‌شود و تمام دستگاه‌ها این مشکلات را دارد.


وی با اشاره به آموزش و پرورش و طرح تحول سلامت به عنوان بخش‌هایی که بودجه زیادی را مصرف می‌کنند، گفت: بازنشستگان مرتباً اظهار می‌کنند که وضع ما مناسب نیست و حل هم دارند، بودجه سال 97 مبالغ بالایی را برای صندوق‌های بازنشستگی ارائه داده است، برای مسائلی چون غبار و آلودگی هوا هم سرمایه‌گذاری نیاز دارد.


وی با بیان اینکه در حوزه پژوهش‌ها باید مشخص شود در چه وضعیتی هستیم و چه نیازهایی برای کشور حساسیت دارد، تصریح کرد: با توجه به رفتار آمریکایی‌ها هر روز باید این بحث مورد رصد جدی قرار گیرد و باید برداشت جدیدی از این مسئله به مجلس ارائه کنند.


لاریجانی با تأکید بر اینکه ارزیابی ما این نیست که چه مسائل تروریستی و چه رفتار کشورها در قبال ایران کوتاه مدت است، گفت: ما برای خودمان حداقل باید برنامه‌ای میان مدت داشته باشیم و باید دقت‌نظر بالا و رصد دقیق را در دستور کار خود قرار دهیم.


رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: نباید منفعلانه به موضوع سیاست خارجی نگاه کرد و مرکز پژوهش‌ها باید روش دیگری را دنبال کند.


وی با اشاره به لزوم توجه به حوزه چالش‌های اقتصادی کشور گفت: اگر بخواهیم مسئولیت شناسانه به کشور نگاه کنیم باید حاصلش حل مشکلات کشور باشد، اگر مشکلات کشور به طور منظم بررسی شود از 35 چالشی که رئیس مرکز پژوهش‌ها اعلام کرد 10 تا 15 چالش بزرگ داریم و باید در این مورد راهکار ارائه شود چون اگر تأخیر کنیم با مشکلات بزرگی مواجه خواهیم شد.


لاریجانی در عین حال تصریح کرد: باید با همین منابع بتوانیم بسیاری از مشکلات کشور را حل کنیم.


رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون برنامه تکالیفی برای کشور مشخص کرده است، گفت: در هنگام بودجه‌ریزی باید به تحقق آن تکالیف توجه شود و مرکز پژوهش‌ها نیز باید در این زمینه به مجلس کمک کند و اگر دولت نیز در این خصوص بودجه‌ای در نظر نگرفت مرکز پژوهش‌ها جبران کند و برای مثال کاهش 15 درصدی استخدامی کشور که در بودجه آمده را مشخص کند.


وی با انتقاد از روند فعلی کشور و نوع تأمین بودجه برای بخش عمرانی تصریح کرد: این روال شرایط کشور را بهبود نمی‌دهد که برای جبران کمبود بودجه عمرانی از اوراق استفاده شود و انجام متمادی این اقدام ما را با دولتی فرومانده مواجه می‌کند.


رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مرکز پژوهش‌ها جزواتی را در تشریح مشکلات کشور ارائه می‌دهد که بنده نیز معمولاً آنها را مطالعه می‌کنم و گاه پیشنهادهایی در این زمینه داده می‌شود که باید مورد توجه مرکز پژوهش‌ها قرار گیرد و راه تحقق آنها مورد بررسی قرار داده شود.


لاریجانی در همین راستا خاطرنشان کرد: هرکدام از این پیشنهادها در مرکز پژوهش‌ها و در سازوکاری مورد بررسی قرار گیرد.


لاریجانی با بیان اینکه کارهای خوبی در مرکز پژوهش‌ها انجام می‌شود، گفت: در عین حال باید مرکز پژوهش‌ها ما را به مرحله تصمیم برساند.


وی با بیان اینکه با چالش‌های زیادی اعم از اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در سال‌های گذشته مواجه بوده‌ایم، گفت: ولی در این سالها روشن شده که وضعیت موجود نتیجه چه اقداماتی بوده و این کمک می‌کند که از آن تصمیم‌گیری‌ها پرهیز شود.


وی با بیان اینکه ظرفیت کشور از لحاظ منابع خوب است و اگر از آن درست استفاده شود شرایط کشور تغییر می‌کند.


وی با بیان اینکه ما با رکود مواجهیم و رونق اقتصادی ایجاد نشده است، گفت: ما باید به رونق تولید کمک کنیم، ایجاد رونق در کنار فشارها اقتضاء می‌کند که مصائب تولیدکنندگان به درستی درک شود چون آنها در خط مقدم هستند.


رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: تا تولید و صادرات فعال نشود شرایط برای کسب ثروت فراهم نمی‌شود.


لاریجانی با تاکید بر اینکه اقتصاد ثروت‌زا و زاینده برای ما مهم است، گفت: جمهوری اسلامی اهداف مهم و سازنده‌ای دارد ولی در حوزه اقتصاد درون‌زا ضعف داریم. هرچند در تقویت زیرساخت‌ها در روستاها و شهرها اقدامات خوبی انجام شده است ولی باید اقتصاد ما درون‌زا باشد.


وی ادامه داد: باید نقص خود را جبران کنیم و به تولید، صادرات و زایندگی اقتصاد توجه کنیم.


وی در پایان با تاکید بر اینکه باید تولید همواره مدنظر باشد و قانونگذاری و دولت در خدمت آن باشند، تصریح کرد: بودجه کشور در حد رتق و فتق امور روزمره است و باید برنامه‌ای برای تغییر این مسیر داشته باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر