صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۵ - ۲۶ آذر ۱۳۹۶
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر:

دانشگاه‌ها دچار مشکلات ساختاری هستند/ فقط به فکر احداث دانشکده هستیم!

مراسم بزرگداشت روز پژوهش و تقدیر از پژوهشگران عصر امروز در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.
کد خبر : 242490

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر سید احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ابتدا هفته پژوهش را تبریک گفت و در ادامه اظهار کرد: حوزه اصلی دانشگاه امیرکبیر پژوهش و فناوری است و در چند سال گذشته در راستای برنامه اجرایی و راهبردی فعالیت‌های زیادی را در این حوزه انجام داده‌ایم.


وی ادامه داد: از اینکه توانسته‌ایم بسیاری از برنامه‌های تدوین شده اجرایی و راهبردی را انجام دهیم احساس خرسندی می‌کنیم، چرا که ما از برنامه چشم‌انداز سال 1404 جلوتر هستیم و امیدواریم که تا آن سال به نسل سوم دانشگاه‌ها در دنیا تبدیل شویم.


معتمدی در بخش دیگری از سخنان خود معایب و ضعف‌های دانشگاه‌های ایران را برشمرد و افزود: متاسفانه ساختار بسیاری از دانشگاه‌های ایران قدیمی است به طور مثال 40 سال پیش که دانشجوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بودم و اکنون که رئیس این دانشگاه هستم وضعیت از لحاظ ساختاری به همان شکل قدیمی است و همان روند را ادامه داده زیرا ما فقط به فکر ساختن دانشکده و دانشگاه بوده‌ایم و هیچ تغییری در ساختارها انجام نداده‌ایم.


وی در این باره اضافه کرد: دانشجویان دکتری در دنیا به عنوان کارمند علمی معرفی و شناخته می‌شوند و اگر کسی بگوید دانشجوی دکتری هستم مسئولان و اندیشمندان به او تذکر می‌دهند که شما دانشجوی دکتری نیستید، بلکه کارمند علمی و در مقطع دکتری مشغول به تحصیل هستید. در حالی که در ایران برعکس است یعنی کارمند علمی وجود ندارد و همه می‌گویند دانشجوی دکتری!


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به دیگر ضعف‌های دانشگاه‌های ایران اشاره کرد و گفت: همه دانشگاه‌های ساخت داخل دانشگاه نسل یک هستند و این یکی از معضلات ما است که هیچ وقت نخواستیم در راه تبدیل شدن به نسل سوم قدمی برداریم البته تلاش کرده‌ایم ولی تلاش‌ها، تخصیص بودجه و برنامه‌ریزی‌ها درست و دقیق انجام نشده است.


معتمدی ادامه داد: اکثر دانشگاه‌های ایران وابسته به بودجه دولتی هستند و به همین دلیل دچار مشکل شده‌اند زمانی که با کسری بودجه مواجه می‌شویم، از میزان بودجه بخش پژوهش کاهش می‌دهیم، تا کمبودهای دیگر بخش‌ها را جبران کنیم به همین دلیل است که هنوز در جایگاه دانشگاه‌های نسل یک قرار داریم.


وی درباره شرکت‌های دانش‌بنیان گفت:‌ دانشگاه صنعتی امیرکبیر فعالیت‌های زیادی را در راستای راه‌اندازی مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان انجام داده است و خوشبختانه تا کنون در این راه به توفیقات زیادی رسیده‌ایم اما کافی نیست.


معتمدی مدعی شد: غربی‌ها به امضای تفاهم‌نامه و اجرای آن پایبند هستند و نسبت به مسئولان داخلی نگاه جدی‌تری به موافقت‌ نامه‌ها میان دانشگاه‌ها برای توسعه علم دارند، در حال حاضر اکثر سفارتخانه‌ها و کشورها برای امضای تفاهم‌نامه و فعالیت‌های علمی ابتدا دانشگاه صنعتی امیرکبیر راه انتخاب می‌کنند و با مسئولان این دانشگاه تفاهم‌نامه‌هایی را جهت تبادل علمی، پیشرفت و توسعه پژوهش و تحقیقات امضا می‌کنند.


در ادامه این مراسم دکتر حسین حسینی تودشکی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر به اهداف و برنامه‌های راهبردی این دانشگاه اشاره کرد و افزود: ما تا سال 1399 باید در جایگاه 200 دانشگاه برتر قرار بگیریم و تا کنون هم فعالیت و اقدامات زیادی را در این راستا انجام داده‌ایم. یکی دیگر از تبدیل شدن به دانشگاه‌های نسل سوم توجه به حوزه‌هایی مانند آب، انرژی، سلامت مردم، ایمنی مردم و ... است و خوشبختانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر فعالیت‌های زیادی را در این باره انجام داده است.


وی در بخش دیگری از سخنان خود به مقالات ISI، عملکرد سالیانه شاخص‌های پژوهش، رتبه ملی و بین‌المللی، تعداد مقالات نمایه شده بین‌المللی و عملکرد سالیانه مالی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد.


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در پایان این مراسم از 40 پژوهشگر برتر در حوزه‌های پروژه صنعتی تاثیرگذار و پژوهشگر صنعتی نمونه، معرفی شرکت دانش‌بنیان و واحد فناور، معرفی واحدهای تحقیقاتی برتر، معرفی پژوهشگران برتر در حوزه نشر، معرفی پروژه‌های برتر دانشجویی و همچنین از دانشجویان و اساتید برتر در حوزه پژوهش و فناوری تقدیر و تجلیل شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر