صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۰ - ۲۷ آذر ۱۳۹۶
رئیس اسبق کمیته‌ ملی المپیک:

برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک خلاف قانون است/ سناریو را طوری نوشتند که من نامزد نشوم

رئیس اسبق کمیته‌ ملی المپیک گفت: کاملا مشخص است برخی دوستان تمایلی به حضور من در انتخابات ندارند و سناریو را طوری نوشتند که من نتوانم در انتخابات نامزد شوم.
کد خبر : 242440

به گزارش خبرنگار ورزشی آنا،کمتر از یک ماه دیگر قرار است انتخابات کمیته ملی المپیک برگزار شود تا تکلیف دوره چهارساله ریاست آن مشخص شود. در این میان انتخاب «رضا صالحی امیری»، «علی کفاشیان»، «محمود مشحون»،«طاهره طاهریان» و «عاطفه اسلامیان»، که البته بعد از انتخابش به عنوان خبره ورزشی انصراف داد، و «میترا نوری» جایگزین او شد این شائبه‌ها به وجود آورده که قرار است انتخابات کمیته ملی المپیک، مهندسی شده برگزار شود چرا که چهره‌های نام آشنایی چون «نصرالله سجادی»، «بهرام افشارزاده» و «مصطفی هاشمی‌طبا» و «اصغر رحیمی» که سالیان سال در کمیته ملی المپیک حضور داشتند در این لیست حضور ندارد و به نظر می‌‌رسد هیات اجرایی کمیته ملی المپیک بدون در نظر گرفته سابقه ورزشی افراد، خبرگان ورزشی را انتخاب کرده است.


به هر روی با مهندس مصطفی هاشمی‌طبا مدیر باسابقه ورزش ایران در مورد انتخابات کمیته ملی المپیک و انتخاب خبرگان ورزشی صحبت کردیم که در زیر می‌خوانید:


*این روزها بحث کمیته ملی المپیک و انتخاب 5 خبره ورزشی حرف و حدیث زیادی به راه انداخته است.


-من هم انتقادات را شنیده‌ام. نمی‌دانم با چه معیاری هیات اجرایی کمیته ملی المپیک خبرگان ورزشی را انتخاب کرده است اما به هر روی انتخاب خبرگان ورزشی انجام شده‌است و من هم کاره‌ای نیستم که در مورد آن اظهار نظر کنم.


*به‌طور معمول خبرگان ورزشی با چه معیاری انتخاب می‌شوند؟


-در اساسنامه کمیته ملی المپیک آمده است کسی می‌تواند خبره ورزشی باشد که سابقه حضور در المپیک را داشته باشد.در واقع انتخاب یک کارشناس خبره تعریف دارد و این‌طور نیست که هر کسی را بتوانیم انتخاب کنیم. من سه دوره رئیس کمیته ملی المپیک و عضو IOC بوده‌ام اما از آن طرف فردی که اصلا در ورزش نبوده و اصلا نمی‌داند المپیک چه چیزی است به عنوان خبره ورزشی انتخاب شده است به هر حال نمی‌دانم براساس چه منطقی این انتخاب صورت گرفته شده است.


*اعضای هیات‌ اجرایی در پاسخ به حضور صالحی امیری در بین خبرگان ورزشی دلیلی را مطرح کردند که نتوانست منتقدین را ساکت کند. کفاشیان دلیل انتخاب صالحی امیری را علاقه او به ورزش عنوان کرد.


- افراد زیادی به ورزش علاقمند هستند پس باید همه آنان خبره ورزش بدانیم. چون دلیل منطقی پشت این انتخاب نیست، می‌خواهند به هر طریقی که شده این انتخاب را توجیه کنند.من،بهرام افشارزاده و نصرالله سجادی سال‌ها در کمیته ملی المپیک بودیم و اگر ما نباید جزو خبرگان ورزشی باشیم چه کسی باید باشد؟!


*از طرف دیگر گویا آیین‌نامه کمیته ملی المپیک غیرقانونی است و برگزاری انتخابات با آن مشکل ایجاد می‌کند.


-بله همین طور است. آیین‌نامه کمیته ملی المپیک 4 سال پیش توسط معاون حقوقی رئیس جمهور به دلیل مغایرت با اساسنامه رد شد اما متاسفانه در آن مقطع گودرزی وزیر سابق ورزش و جوانان به آن توجهی نکرد و انتخابات هم برگزار کرد و نفرات هم معرفی شدند.


* ولی وزیر ورزش و جوانان هم تصمیم گرفته براساس آیین نامه سابق انتخابات را برگزار کند.


-ظاهر امر که این گونه است. به هر حال 4 سال پیش آیین‌نامه از سوی معاون حقوقی رئیس جمهور رد شد اما انتخابات را برگزار کردند و کسی هم به آن ایرادی نگرفت. دوستان 4 سال زمان داشتند تا آیین نامه را اصلاح کنند اما این اتفاق نیفتاد و تازه یک ماه به انتخابات یادشان افتاده تا آن را اصلاح کنند.آن چیزی که مسلم است اینکه برگزاری انتخابات با آیین نامه‌ای که 4 سال پیش رد شده خلاف قانون است.


*سوالی که این روزها زیاد مطرح می‌شود؛‌بحث حضور خسروی‌وفا در انتخابات کمیته ملی المپیک است.آیا با توجه به جدایی کمیته‌ ملی المپیک از پارالمپیک، او می‌تواند در انتخابات کمیته المپیک شرکت کند؟


-این موضوع جدیدی نیست. کمیته ملی المپیک و پارالمپیک در گذشته هم جدا از هم بودند اما حضور خسروی وفا در انتخابات کمیته ملی المپیک با قانون انتزاع مغایرتی ندارد، چراکه او عضو مجمع است و مشکلی وجود ندارد. همانطور که روسای فدراسیون ها نیز عضو مجمع هستند.


* در این میان و در فضای روشنی که وجود ندارد به نظر می‌رسد که صالحی امیری گزینه وزارت ورزش برای ریاست بر کمیته ملی المپیک است.


-من نمی‌توانم در مورد این موضوع حرف بزنم. به هر حال هیات اجرایی وقتی صالحی امیری را به عنوان خبره ورزشی معرفی می‌کند باید توضیح دهد براساس چه معیار‌هایی این انتخاب را کرده‌اند.


*با این تفاسیر شما برای انتخابات کمیته ملی المپیک نامزد می‌شوید؟


-کاملا مشخص است که برخی دوستان تمایلی به حضور من در انتخابات ندارند و من هم به جایی که باید با زور وارد شوم، هیچ گاه وارد نمی‌شوم. متاسفانه در گذشته هم موانعی ایجاد کردند که من برای انتخابات کمیته ملی المپیک نامزد نشوم و امسال دوباره سناریو را به گونه‌ای نوشتند که نتوانم در انتخابات شرکت کنم. به هر حال من امیدوارم که افراد جوان و شایسته و قهرمانان المپیک امور را به دست بگیرند. من کار خودم را در این ورزش کرده‌ام و دیگر احتیاجی به این سمت‌ها ندارم.


گفت و گو از فرزانه شریفی







انتهای پیام/

ارسال نظر