صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۹ - ۲۶ آذر ۱۳۹۶
دکتر رهبر در جمع خبرنگاران:

رشته‌های دانشگاهی در واحدهای نزدیک به هم تجمیع می‌شوند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرد: رشته‌های دانشگاهی در واحدهای نزدیک به هم تجمیع خواهند شد.
کد خبر : 242307

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر فرهاد رهبر در حاشیه پانزدهمین گردهمایی معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در جمع خبرنگاران درباره ارائه محصولات دانشگاه آزاد اسلامی در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و انطباق آنها با بازار کار گفت: این محصولات کاملا با بازار کار منطبق هستند و هر کدام از آنها که وارد بازار کار شوند می‌توانند اشتغال ایجاد کنند.


وی ادامه داد: اما اشکال اساسی ما این است که بین پژوهش و تجاری‌سازی فاصله زیادی وجود دارد برای تجاری‌سازی در اولین قدم باید مشخص شود که بازار محصولات کجاست و اینکه آیا دانش فنی می‌تواند مشکلی را برطرف کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ‌برای تولید محصولات دانش‌بنیان باید ریسک کنیم و صندوق‌های سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر می‌توانند میزان این ریسک را کاهش دهند، باید ارتباط مناسبی بین صندوق و پژوهشگران ایجاد شود، بنابر آمارها اکنون فقط 30 درصد ظرفیت صنایع کشور مورد استفاده قرار گرفته است و 70 درصد آن خالی است. می‌توان از این ظرفیت خالی برای تجاری‌سازی محصولات پژوهشی استفاده کرد.


وی همچنین درباره جذب پژوهشگران بی‌مدرک در دانشگاه آزاد اسلامی گفت:‌ مبتکران بسیاری در کشور ما وجود دارند که فاقد مدرک مرتبط هستند دانشگاه آزاد اسلامی از کسانی که ایده دارند دعوت می‌کند تا از تجربیات‌شان در تولید محتوای آموزشی استفاده کنند. همچنین صاحبان ایده برای تجاری‌سازی ایده‌هایشان می‌توانند در پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد دانشگاه آزاد مستقر شوند و به همراه افرادی که دانش آن حوزه را دارند از دستاوردهای خود مستند‌سازی کنند و آن را به صورت یک محتوای پایان‌نامه‌ای یا رساله در آورند سپس دانشگاه آزاد اسلامی مدرک متناسب با این دانش را به صاحبان آن ایده خواهد داد.


وی همچنین درباره تجاری‌سازی محصولات دانشگاه آزاد گفت: مثلا ما درباره تجاری‌سازی موتورسیکلت دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین مذکرات زیادی انجام دادیم استانداردهای لازم را این محصول دریافت کرد و اکنون واحدهای تولیدی داخل قطعات این موتورسیکلت را تولید خواهند کرد. در مرحله اول 100 دستگاه از آن را تولید خواهیم کرد با وجود اینکه این میزان تولید محدود است هزینه تمام شده آن گران خواهد شد ما این آمادگی را داریم تا از ظرفیت‌های خالی کشور برای تولید قطعات این موتورسیکلت استفاده کنیم همچنین در حوزه بین‌الملل هم آماده‌ایم تا قطعات آن را سفارش و وارد کنیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین درباره آموزش محور بودن دانشگاه‌ها گفت: باید سیکل معیوب آموزش محور بودن حل شود و برای خروج از این بن‌بست باید به سمت پژوهش حرکت کنیم، این راه عزم ملی می‌خواهد دانشجویان دوره دکتری باید بدانند که دیگر ما عضو هیات علمی نمی‌خواهیم چرا که 20 هزار فارغ‌التحصیل دکتری در کشور وجود دارد که برای عضو هیات علمی شدن آمادگی دارند.


وی همچنین اعلام کرد: آمایش رشته در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده و ما مصمم به اجرای آن هستیم در این طرح اساتید در صورت پر نشدن واحدهایشان می‌توانند به واحدهای همجوار و یا کل همان استان مراجعه کنند همچنین رشته‌های مشابه واحدهای نزدیک به هم در یک واحد تجمیع می‌شوند.



انتهای پیام/

ارسال نظر