صورت فرسوده ملکه باستانی پرو بازسازی شد
گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا- نسترن صائبی؛ کارشناسان 220 ساعت وقت گذاشتند تا بتوانند صورت این نجیبزاده ثروتمند را که حدودا در سن 60 سالگی فوت شده است را با کمک اسکن و پرینت سهبعدی و با توجه به دادههای مربوط به استخوان و عضلات صورت این ملکه بازسازی کنند.
باستانشناسان میگویند که ملکه هوارمی با شکوه بسیار زیادی دفن و بدنش در یک حفره مجزا و خصوصی قرار گرفته و با جواهرات و سایر وسایل تجملاتی دیگر مثل ماسوره گوش، تبر مسی مربوط به آئین و مراسم مذهبی و لیوان نقرهای محصور شده است.
گفتنی است که این ملکه متعلق به دوران واریها میشود. تمدن واری از پایهها و پیشینههای تمدن اینکاست که در ۵۰۰ تا ۹۰۰ میلادی در مرکز رشتهکوههای آند فعال بوده است. تمدن واری حکومتی مستقل به همین نام هم داشت که در زمینه معماری و راهسازی بسیار فعال بود. بعدها تمام این راهها بعدها توسط اینکاها مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
حال کارشناسان صورت این ملکه را بازسازی کردهاند تا بتوانند اطلاعات بیشتری در مورد وی و نحوه زندگیاش پیدا کنند. آنها با توجه به وسایلی که در قبر وی پیدا شده، حدس میزنند که وی یک زن هنرمند و استاد هنر بوده است.
آنها از پرینت سهبعدی برای بازسازی صورت این زن استفاده کردند و برای این کار از دادههایی استفاده کردند که به آنها امکان میداد میزان ضخامت عضله و فرم صورت را تخمین بزنند. تحلیل استخوانهای ملکه هوارمی نشان داد که وی فقط از آب محلی استفاده میکرده است و همین امر موجب شد که کارشناسان فرم صورت او را شبیه به ساکنان منطقه هوارمی بسازند.
جالب است بدانید که بخشی از موهای این ملکه به دلیل وجود آبوهوای خشک حاکم، هنوز روی صورتش باقی مانده و همین امر کار کارشناسان را برای بازسازی موهایش راحتتر کرده است.
ملکه هوارمی کجا کشف شد؟
محوطه آرامگاه به طرز معجزهآسایی قرنها از نظر سارقان قبر دور مانده است و دو نفر از باستانشناسان پرویی در سال 2012 این آرامگاه را کشف کردند.
باستانشناسان نام این آرامگاه را «معبد مردهها» نامیدهاند که از نظر کارشناسان 1200 سال قدمت دارد و در فاصله چهار ساعتی پایتخت لیما قرار دارد و یکی از مهمترین کشفیات قرن بیستم نام گرفته است.
ملکه هوارمی کیست؟
همانطور که گفته شد، باستانشناسان با تحلیل ابزارهایی که از طلا ساخته شدهاند و با این ملکه به خاک سپرده شدهاند، حدس میزنند که او یک نجیبزاده و یک هنرمند حرفهای بوده است.
تحلیل استخوانهای او همچنین نشان میدهد که وی در زمان مرگش حداقل 60 سال سن داشته و وضعیت استخوانهایش نشان میدهد که وی زمان بسیار زیادی از عمرش را در حالت نشسته گذرانده است و همین موضوع، بحث هنرمند بودن او را محتملتر میکند.
به گفته باستانشناسان، در دوره واریها برای بافندههای پارچه اجر و قرب بسیاری قائل بودند و به همین دلیل گاهی دو یا سه نسل از یک خانواده به بافندگی پارچه مشغول بودند.
باستانشناسان میگویند ارزش و سطح اجتماعی زنان آن دوران را میتوان از لباسهایی که به تن دارند و طلاها و گنجینههایی که با آنها دفن شدهاند، ارزشگذاری و تخمین زد.
در این تصویر گوشوارههایی از جنس طلا و نقره را میبینید که متعلق به ملکه پرو است
یک ظرف سرامیکی 1200 ساله که ظاهری غیرمعمول دارد و یک خدای «واری» را با چشمان بسیار درشت به تصویر کشیده است. این ظرف یکی از دستساختههای سرامیکی است که در آرامگاه ملکه پرو کشف شده است
ملکه «هوارمی» در آرامگاهی در کنار 57 زن هنرمند دیگر از تمدن واریها کشف شده است. در تصاویر اسکلتهای برخی از این زنان را میبینید
بخشهایی از موی سر ملکه پرو همچنان روی جمجمه او باقی مانده است
تحلیل استخوانهای ملکه هوارمی نشان داد که وی در 60 سالگی مرده و آنالیزهای بیشتر نشان داد که وی مدتهای طولانی به صورت نشسته بوده و همین امر بیانگر آن است که وی کارهای هنری انجام میداده است
بخشی از اسکلت و جمجمه افرادی که در «معبد مردهها» در سال 2012 کشف شده است
باستانشناسان در حال بررسی آرامگاهی که به طور معجزهآسایی از دست سارقان قبر در امان مانده است
منبع: دیلیمیل
انتهای پیام/