ساخت دستگاه میکروسکوپ اتوماتیک
به گزارش گروه علم و فناوری آنا، محمد احسان غیاثوند، فارغالتحصیل مهندسی مکانیک از دانشگاه امیرکبیر، دستگاه اسکنر فلورسنت و میکروسکوپ اتوماتیک را در مرکز نوآوری فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه صنعتی شریف توسعه داده است.
دستگاه میکروسکوپ اتوماتیک به دلیل دارا بودن منابع و فیلترهای نوری مختلف، قابلیت عکسبرداری از نمونههای فلورسنت را نیز دارد.
غیاثوند در این باره گفت: «تحقیقات برای طراحی این دستگاه از حدود دو سال پیش آغاز شد و اوایل سال جاری کارهای ساخت آن استارت زده شد. محقق نمونههای فلورسنت و غیرفلورسنت را داخل دستگاه قرار میدهد، سپس نرمافزار طراحی شده شروع به عکسبرداری از نمونه میکند، دستگاه عکسهای گرفته شده را مونتاژ میکند و بهصورت یک عکس واحد تحویل اپراتور میدهد».
وی در ادامه افزود: «منابع نوری این دستگاه نیز توسط تیم ما طراحی و ساخته شده است. همچنین میتوان طول موج نور تابانده شده به نمونه را تعیین کرد. یکی دیگر از روشهای عکسبرداری با این دستگاه بدین شکل است که فیلتری درون دستگاه قرار گذاشته میشود و بازتاب نور تابانده شده را جذب میکند. یکی دیگر از کاربردهای این دستگاه این است که محقق میتواند عرض و طول نقطهای از نمونه را مشخص کند تا دستگاه از آن قسمت عکسبرداری یا اسکنبرداری کند».
غیاثوند در آخر گفت: «هدف از ساخت این دستگاه آسانتر شدن کارهای تحقیقاتی است. حالا محقق فقط نمونه را داخل دستگاه قرار میدهد، سپس کامپیوتر نمونه را اسکن میکند. نرمافزاری که طراحی کردیم میتواند نمونه را اندازهگیری کند، قسمتهای مختلف نمونه را بهصورت بزرگنمایی نشان دهد».
رزولوشن تصویربرداری این دستگاه، 0/33 میکرون بر پیکسل و دقت حرکتی آن 20 میکرون است. منابع نوری این اسکنر را میتوان از طریق کامپیوتر خاموش و روشن کرد. هر یک از محورهای دستگاه را میتوان به صورت دستی و اتوماتیک حرکت داد. همچنین این دستگاه قابلیت اسکن اتوماتیک برای عکسبرداری پیاپی از کل مساحت یک اسلاید را دارد.
انتهای پیام/