آیا سیارک «سیگار برگی» فرستادهای از سوی بیگانگان است؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، اخترشناسان از یکی از بزرگترین تلسکوپهای جهان استفاده خواهند کرد تا نگاه دقیقتری به شیء مرموزی که با سرعت در حال گذر از منظومه شمسی است، داشته باشند و دریابند که آیا این شیء اسرارآمیز نشانهای از فناوری بیگانگان است؟
دانشمندان با فناوری نوآورانه پروژه «Listen» که هدف آن کشف شواهدی از تمدن بیگانگان است، از تلسکوپ Green Bank در غرب ویرجینیا برای گوش دادن به سیگنالهای رادیویی استفاده میکنند که ممکن است توسط اوموآموآ (Oumuamua) پخش شود.
اوموآموآ اولین بار در ماه اکتبر در منظومه شمسی دیده شد.
مشاهدات انجام شده توسط اخترشناسان که دادهها در مورد این سنگ فضایی را جمع آوری کردند، نشان داد که سیارک یک شیء غیرمعمول است که ویژگیهای غیر معمول دارد. با این که دانشمندان از مدتها قبل حضور یک سیارک میانستارهای را در این منطقه از جهان پیشبینی کرده بودند، اما انتظار چنین چیزی را نداشتند.
برخی از محققان در حال حاضر این ایده را مطرح میکنند که اوموآموآ ممکن است توسط موجودات فرازمینی هوشمند فرستاده شده باشد.
آوی لوب، استاد نجوم دانشگاه هاروارد که مشاور پروژه Listen نیز هست، میگوید: «هرچه بیشتر این موضوع را مطالعه میکنم، بیشتر غیرعادی به نظر میرسد و مرا متعجب میکند، چرا که انگار یک کاوشگر مصنوعی ساخته شده به دست بیگانگان است که از تمدن فرازمینیان فرستاده شده است».
این سیارک اسرارآمیز اکنون به اندازه دو برابر فاصله ما از خورشید با زمین فاصله دارد. محققان میگویند در چنین فاصله نزدیکی، تلسکوپ میتواند فرکانسهای ضعیف را تشخیص دهد.
تشخیص چیزی به ضعیفی امواج رادیویی یک تلفن همراه برای تلسکوپ کمتر از یک دقیقه طول میکشد، بنابراین اخترشناسان مطمئن هستند که اگر سیگنالی از اوموآموآ ارسال شود حتما دریافت خواهد شد.
لوب گفت: «به احتمال زیاد این شیء یک شیء طبیعی است، اما به دلیل آن که شکلی بسیار عجیب و غریب دارد، ما میخواهیم بررسی کنیم که آیا نشانهای از بیگانگان است یا خیر».
مسئولان پروژه در بیانیهای گفتند: «حتی اگر هیچ سیگنال یا شواهدی از تکنولوژی فرازمینی وجود نداشته باشد، مشاهدات ما به بخشهایی از طیف رادیویی میپردازد که میتواند اطلاعات مهمی در مورد احتمال وجود آب، یخ یا پاکت گازی (نشانهای از حیات در سیارات) که هنوز هیچ کدام از آنها شناسایی نشدهاند، به ما بدهد».
منبع: ایسنا
انتهای پیام/