صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۹ - ۲۳ آذر ۱۳۹۶
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور خبر داد:

آغاز ساماندهی نظام پایش و ارزیابی علم، فناوری و نوآوری

وحید احمدی گفت: در پایش نظام علم و فناوری بخش آموزش، پژوهش و فناوری با محوریت وزارت علوم، بخش تحقیق و توسعه، تجاری‌سازی و نوآوری با محوریت معاونت علمی ریاست جمهوری و بخش تجمیع و متاآنالیز داده‌ها نیز بر عهده مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور است.
کد خبر : 241475

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر وحید احمدی، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، در اولین نشست سیاستی مشترک با سازمان بین‌المللی مالکیت فکری با محوریت "جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری" و "نوآوری به مثابه توسعه متوازن علم و فناوری با اقتصاد و صنعت" و به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.


وی در ابتدا با اشاره به فعالیت‌های شورای عالی عتف گفت: حوزه‌های مختلفی در کشور روی بحث پایش علم و فناوری فعالیت می‌کنند که سابقاً همگرایی و یکپارچگی بین آنها وجود نداشته و به همین جهت طبق مصوبه شورای عالی عتف، بحث ساماندهی نظام پایش و ارزیابی علم، فناوری و نوآوری در دستورکار این شورا قرار گرفت. در شرح تقسیم وظایف، پایش و ارزیابی کلان تحقق اهداف و سیاست‌های ابلاغی و تعیین شاخص‌های علم، فناوری و نوآوری کشور بر عهده شورای عالی عتف گذاشته شده است.


احمدی در رابطه با مراحل تدوین آیین‌نامه اجرایی نظام پایش و ارزیابی علم، فناوری و نوآوری کشور گفت: در ابتدا بررسی و تعیین تکلیف این نظام، از هیأت وزیران به شورای عالی عتف ارجاع داده و در این راستا، یک کارگروه تخصصی برای تدوین پیش‌‌نویس آن با حضور نمایندگان ۱۶ دستگاهِ عضو، تشکیل شد. بعد از بررسی پیش‌نویس آیین‌نامه اجرایی در جلسات ۱۴۲ و ۱۴۳ کمسیون دائمی، جلسات کارگروه برگزار و شاخص ها و معیارهای پایش تعیین شد و نهایتاً این آیین‌نامه در بیستمین جلسه شورای عالی عتف به تصویب رسید.


رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در ادامه، مواردی چون تقسیم کار نهادی بین فعالان حوزه علم و فناوری، تشکیل کارگروهی با عضویت ۱۶ دستگاه جهت تصویب گزارش، تدوین گزارش جامع از عملکرد نظام علم، فناوری و نوآوری بر اساس ۱۱ معیار اصلی و تعیین مرجع ملی برای انتشار رسمی گزارش سالانه علم، فناوری و نوآوری را از مهمترین ویژگی های این آیین‌نامه اجرایی برشمرد.


وی تصریح کرد: بخش آموزش، پژوهش و فناوری با محوریت وزارت علوم و مشارکت دستگاه های همکار و بخش تحقیق و توسعه، تجاری‌سازی و نوآوری با محوریت معاونت علمی ریاست جمهوری و مشارکت دستگاه‌های همکار انجام می شود و قسمت تجمیع و متاآنالیز داده‌ها نیز بر عهده مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور می باشد.


وی در بخش دیگری از سخنرانی خود، به گزارش وضعیت علمی، فناوری و نوآوری کشور اشاره کرد و گفت: در قسمت وضعیت علمی این گزارش، با توجه به مراجع ISI و Scopus، از لحاظ رتبه علمی، به لحاظ انتشار تعداد مقالات در رتبه شانزدهم هستیم. همچنین آمار نشان می دهد که در حال حاضر کیفیت مقالات منتشر شده نسبت به قبل بیشتر شده و طبق گزارش ISI در سال ۲۰۱۷، سهم ایران از کل علم برتر دنیا به ۹/۲ درصد و از کل علم دنیا به ۱/۲ درصد رسیده است.


احمدی در خصوص کیفیت مقالات افزود: مطابق اعلام پایگاه ISI، ایران در ۵ سال اخیر، رشد قابل ملاحظه‌ای از نظر تعداد مقالات منتشر شده در مجلات چارک اول دنیا داشته، به‌طوری‌که این تعداد از ۶۵۰۰ مقاله در سال ۲۰۱۲ به ۸۲۵۰ در سال ۲۰۱۶ رسیده است.


وی در ادامه این گزارش، به بیان اطلاعات آماری دیگری مانند رتبه و تعداد دانشگاه‌های برتر کشور در نظام رتبه‌بندی تایمز، کیو.اس و لایدن، رتبه علمی در رشته‌های مهم دانشگاهی، سهم دیپلماسی علمی از کل تولید مقالات علمی کشور و تعداد همایش‌های علمی ملی و بین‌المللی برگزار شده پرداخت.


انتهای پیام/

برچسب ها: وحید احمدی
ارسال نظر