صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۳ - ۲۸ آذر ۱۳۹۶
عضو هیأت علمی واحد یزد در گفت‌وگو با آنا:

«کنه‌های شکارگر» به کشورهای همسایه صادر می‌شود

عضو هیأت علمی دانشکده گیاهپزشکی و صاحب طرح عوامل بیولوژیک (کنه‌های شکارگر) دانشگاه آزاد اسلامی یزد عنوان کرد که به دنبال جذب بازارهای خارجی و صادرات عوامل بیولوژیک (کنه‌های شکارگر) به کشورهای همسایه هستیم.
کد خبر : 241471

دکتر امید جوهرچی عضو هیأت علمی دانشکده گیاهپزشکی است و عضو باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی یزد، تلاشگر و خستگی ناپذیر و در یک کلام پژوهشگر به معنای واقعی کلمه، خودش می‌گوید در دوران ریاست دکتر معصومه طباطبایی و معاونت دکتر نوید نصیری زاده در حوزه پژوهش مزه تحقیقات و اثربخشی تحقیق را چشیده هر چند این چشیدن و خرسندی از به بار نشستن نتیجه تحقیقاتش مزد زحمات و سخت کوشی اوست.


عضو هیأت علمی دانشکده گیاهپزشکی و باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی یزد معتقد است که ایمان به خداوند و توکل به او و اعتماد به نفس کلید رسیدن به همه موفقیت‌هاست.


طرح تولید پرورش کنه شکارگر و بومی سازی آفت کش های طبیعی امید جوهرچی عضو هیأت علمی دانشکده گیاهپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی یزد، طرح برتر پژوهشی استان در رقابت با سایر دانشگاه‌ها شد. به همین مناسبت خبرنگار خبرگزاری آنا با وی گفت‌وگو کرده است که از نظر کاربران می‌گذرد:


در مورد طرح تولید انبوه عوامل بیولوژیک بگویید.


طرح تولید انبوه عوامل بیولوژیک (کنه‌های شکارگر) و بومی سازی این فن آوری در میهن اسلامی آذرسال ۱۳۹۵ با حمایت های ویژه مسئولان دانشگاه به ویژه معاون پژوهشی واحد یزد و در راستای بیانات مقام معظم رهبری برای نیل به اهداف اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال برای نخستین بار اجرایی شد.


هدف شما از اجرای این طرح چه بود؟


هدف از اجرای این طرح در گام نخست کاهش مصرف سموم و جایگزینی آن با این عوامل بیولوژیک بود، همانطور که می دانید استان یزد با ۱۳۲۰ هکتار گلخانه در تولید محصولات گلخانه ای بسیار در کشور پیشرو است. از سویی دیگر کنترل آفات گلخانه ای با مصرف سموم شیمایی که بسیاری از آنها متاسفانه بدون رعایت دوره کارنس انجام می شود، تهدید بسیار بزرگی برای سلامتی جامعه است، مخصوصا برای تولیداتی که خاصیت تازه خوری دارند مانند صیفی‌جات؛ در نتیجه با جایگزین کردن این عوامل برای کنترل آفات گلخانه ای توانستیم گامی هر چند کوچک در کاهش مصرف سموم کشاورزی در کشور بر داریم که البته این امر با توجه به حمایت‌های بیش از پیش مسئولان نوید آینده ای روشن تر را می دهد.


آیا نگاهی به صادرات این آفت‌کش به کشورهای دیگر دارید؟ و آیا اصلاً دانشگاه توانایی این کار را دارد؟


قطعاً، هدف بعدی از اجرای این طرح قطع واردات این عوامل از سایر کشورها بود. خوشبختانه به یاری خداوند و حمایت ویژه مسئولان دانشگاه به این هدف نیز اکنون رسیده ایم و حالا به دنبال جذب بازارهای خارجی و صادرات این محصولات و عوامل بیولوژیک به کشورهای همسایه هستیم زیرا همانطور که مطلعید دارید قیمت این محصولات یک پنجم مشابه خارجی ولی با کارایی به مراتب بیشتر است که باعث شده است بسیاری از کشورها تمایل ویژه ای جهت بهره مندی از این محصول نشان دهند.


در خبرها داشتیم که دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد برای نخستین بار مجوز کلینک گیاهپزشکی را در استان گرفته است. این کلینیک چه کمکی می تواند به صنعت کشاورزی استان و حتی کشور داشته باشد؟


داشتن یک کلینیک گیاهپزشکی در دانشگاه جزو برند و افتخارات دانشگاه محسوب می شود و این امر به همت مسئولان دانشگاه و خوب معرفی کردن امکانات و تجهیزات و اعضای هیأت علمی دانشگاه رقم خورد و همانطور که قبلاً گفتم استان یزد با داشتن سطح زیر کشت بالای محصولات به صورت گلخانه ای نیاز به چنین مرکزهایی دارد که امیدوارم نه تنها بتوانیم گام ثمر بخش برای صنعت کشاورزی استان برداریم بلکه بتوانیم گره ای از مشکلات کشاورزی کشور برداریم و قطعا در آینده خبرهای خوشی از این مرکز خواهید شنید.




انتهای پیام/

ارسال نظر