مراکز ترک اعتیاد زنان بسیار محدود است/ تبلیغات ماهواره ای، اعتیاد زنان را افزایش داده است
به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر، پریناز فاتح پور، دو علت را از علل مهم در ابتلای زنان به اعتیاد دخیل دانست و گفت: برخی از زنان به علت فریب خوردن و یا اجبار میخواهند وفاداری و علاقه به مرد مورد نظر خود را اثبات کنند و به همین علت به اعتیاد روی میآورند. علت بعدی هم وجود باوری دروغین مبنی بر این است که مواد مخدر صنعتی و روانگردان اعتیاد آور نیست.
وی گفت: در این میان هم بعضی از مردان برای سوءاستفاده در توزیع و فروش مواد مخدر، زنان را به تار عنکبوتی خود میکشند.
این روانپزشک یادآور شد: از سوی دیگر کنجکاوی و خودبزرگ نمایی برای عقب نماندن از قافله دوستان از علل دیگر بروز اعتیاد در زنان است. متاسفانه مراکز ترک اعتیاد ویژه زنان بسیار محدود است و نمیتوان اقدامات درمانی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را برای آنان انجام داد.
تاثیر مواد مخدر صنعتی روی زنان
این روانپزشک ادامه داد: با توجه به دستگاه عصبی و فیزیکی زنان، مواد مخدر صنعتی و روانگردانها تا 6 برابر مردان، روی زنان اثر منفی دارد و در مدت کوتاهی زنان را دچار پیری زودرس، یائسگی و مرگ ناخواسته میکند.
فاتح پور تصریح کرد: بسیاری از زنان به دلیل نداشتن اطلاعات کافی از عواقب اعتیاد، به مصرف مواد روی می آورند، آنان در بار نخست مصرف، احساس شادی و خوشایند کاذبی میکنند و این موضوع، باعث میشود که در روزهای دیگر مقدار بیشتری از مواد را مصرف کنند.
وی همچنین موضوع دیگری را نیز مد نظر قرار داد و آن اینکه زنان هنوز به دلیل قبح اجتماعی، اعتیادشان را مخفی میکنند و حتی خیلی از آنان به عنوان مصرف کننده آمفتامین، نمیدانند معتاد هستند زیرا به صورت فردی مصرف میکنند و به اندازه مردان معتاد آگاهی ندارند.
فاتح پور تصریح کرد: اطلاع رسانی، آموزش و مهارت «نه گفتن» از سوی زنان و دختران، ایجاد مراکز درمان اعتیاد قدم های موثر در رهایی این قشر از جامعه به اعتیاد است.
این روانپزشک با ذکر هزینه شدن سالانه میلیاردها تومان بودجه در پیشگیری و مقابله با اعتیاد، علت کمرنگ بودن موفقیت در مبارزه با مواد مخدر را ضعف مشارکت عمومی و اجتماعی در پیشگیری و درمان عنوان کرد.
وی گفت: مافیای مواد مخدر تمام قدرت و امکانات خود را برای نابودی جوانان به ویژه زنان متمرکز کردهاند و مقابله با آنان، نیازمند عزم ملی و جهاد اجتماعی است؛ بنابراین برای توفیق کامل در راه مبارزه با مواد مخدر باید مردم کنار دولت قرار گیرند.
انتهای پیام/