صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۰ - ۲۲ آذر ۱۳۹۶

پاسخ فیس‌بوک به انتقادات تند مدیر سابق: نبودی و خبر نداری!

به دنبال انتقادهای بی‌سابقه یکی از مدیران ارشد سابق فیس‌بوک از عملکرد این شبکه اجتماعی در جهت تخریب جوامع، فیس‌بوک در اقدامی بی‌سابقه و به سرعت پاسخ وی را داد.
کد خبر : 241145

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، این پاسخ برخلاف تصور تند یا کوبنده نیست و در آن حتی همه ادعاهای طرح شده نیز رد نشده است.


سخنگوی فیس‌بوک در این مورد گفت: «چامات پالیهاپیتیا، معاون اول سابق فیس‌بوک، در زمینه رشد تعداد کاربران بیش از شش سال است که در فیس‌بوک حضور ندارد. زمانی که وی در فیس‌بوک بود تمرکز ما متوجه ایجاد تجارب جدید در این شبکه اجتماعی و رشد فیس‌بوک در سراسر جهان بود».


وی افزود: «فیس‌بوک از آن زمان تا به حال به شرکت بسیار متفاوتی تبدیل شده است و ما همزمان با رشد خود دریافته‌ایم که مسئولیت‌هامان هم باید همزمان رشد کنند».


سخنگوی فیس‌بوک از انجام تحقیقات و همکاری با متخصصان و اساتید دانشگاه در این زمینه خبر داد و افزود: «برای بررسی تاثیرات اجتماعی فیس‌بوک تحقیقات عمیق و گسترده‌ای صورت گرفته و این شرکت مدعی است که از نتیجه این تحقیقات در فرایند توسعه محصولات فیس‌بوک استفاده شده است. ما مایل به کاهش میزان سود خود هستیم تا مطمئن شویم سرمایه‌گذاری‌های درستی صورت گرفته است».


مارک زوکربرگ، مدیرعامل فیس‌بوک، پیش از این در ماه نوامبر گفته بود: «حفاظت از جامعه آمریکا در مقایسه با به حداکثر رساندن سودمان اهمیت بیشتری دارد. فیس‌بوک متعهد به اختصاص منابع بیشتری برای مقابله با گسترش اخبار جعلی و سوءاستفاده از این شبکه اجتماعی است».


مدیر سابق فیس‌بوک: از راه‌اندازی فیس‌بوک احساس گناه دارم


​​


چامات پالیهاپیتیا که در سال ۲۰۰۷ به گروه کوچک موسس فیس‌بوک پیوست و به سمت معاون اول این شبکه اجتماعی در حوزه رشد تعداد کاربران منصوب شد، دیروز اعلام کرده بود که به علت کمک به ایجاد و شکل‌گیری فیس‌بوک به شدت احساس گناه می‌کند.


وی گفت: «من فکر می‌کنم ما ابزاری خلق کرده‌ایم که باعث از هم گسیختگی تار و پود جامعه و پیوندهای آن شده است».


این مدیر ارشد سابق فیس‌بوک که در جمع فارغ‌التحصیلان دانشکده کسب و کار دانشگاه استنفورد سخن می‌گفت، توصیه کرد به طور جدی به دنبال کنار گذاشتن استفاده از این شبکه اجتماعی باشند.


وی دامنه صحبت‌های خود را از فیس‌بوک فراتر برد و کل اکوسیستم جهان آنلاین را هدف قرار داد. به گفته وی این شبکه‌های اجتماعی یک دور باطل کوتاه مدت و مبتنی بر تحریک ترکیب دوپامین موجود در بدن انسان را به وجود می‌آورند.


دوپامین در مغز نقش پیام رسان عصبی و در خون نقش هورمونی دارد و مهم‌ترین نقش را در ایجاد لذت و پاداش در انسان ایجاد می‌کند. افزایش دوپامین در مناطق خاصی از مغز که به مرکز پاداش معروف‌اند در فرد ایجاد حس سرخوشی (پاداش) می‌کند به همین داروهای دوپامینرژیک به صورت عمده مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند.


چامات پالیهاپیتیا تصریح کرد: «شبکه‌های اجتماعی در حال تخریب کارکرد جامعه هستند، زیرا مبتنی بر عدم همکاری جمعی و تعامل، انتشار اخبار سوء، عدم اعتماد و غیره هستند و این مشکل خاص آمریکا نیست و به معضلی جهانی مبدل شده است».


وی به انتشار خبری دروغین در مورد ربایش چند کودک در هند از طریق پیام رسان واتس‌اپ اشاره کرد و افزود: «انتشار این خبر کذب به قتل عام چند بیگناه در این کشور منجر شد و این پدیده ای است که از گسترش شبکه‌های اجتماعی حاصل شده است. با گسترش این پدیده بازیگران بد قادر به دستکاری ذهن مردم هستند تا آنها را وادار به انجام کارهای مطلوب و مدنظر خود کنند».


او ادامه داد: «این یک واقعیت است. من تلاش می‌کنم استفاده از فیس‌بوک را به حداقل ممکن برسانم و فرزندانم مجاز نیستند از این کثافت استفاده کنند. البته شرکت فیس‌بوک کارهای خوبی هم در دنیا انجام می‌دهد».



انتهای پیام/

ارسال نظر