صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

8 ساعت بی سابقه با رئیس قوه قضاییه

پاسخ‌های شفاف و مفصل رئیس قوه قضاییه به پرسش‌های صریح دانشجویان در جلسه‌ای منحصر به‌فرد
کد خبر : 241135

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، جلسه‌ای پرنشاط اما جدی، جلسه‌ای که در نوع خود بی‌سابقه بوده است، سه‌شنبه صبح جمعی از دانشجویان در کاخ قوه قضاییه میهمان آیت‌الله آملی لاریجانی بودند، اعضای اتحادیه‌های دانشجویی کشور یعنی بسیج دانشجویی، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، دفتر تحکیم وحدت، جامعه اسلامی دانشجویان و جنبش عدالت‌خواه دانشجویی در جلسه‌ای که شاید خودشان هم فکر نمی‌کردند آنقدر به درازا بکشد از دغدغه‌های خود در حوزه عدالت با آیت‌الله آملی لاریجانی سخن گفتند و پاسخ‌های قابل تامل و بعضا جدیدی را شنیدند آن‌گونه که دانشجویان حاضر در جلسه به «فرهیختگان» گفته‌اند در این جلسه بیش از 30 سوال و شبهه جدی در خصوص دستگاه قضا در حوزه‌های گوناگون اعم از قضایی، کیفری و حوزه پیشگیری از جرم همراه با مصادیق شفاف مطرح شده است و رئیس قوه قضائیه با حوصله و با دقت فراوان به سوالات پاسخ داده است. آملی لاریجانی پیش از این نیز در نشست یک اتحادیه دانشجویی در شهریورماه سال 91 حضور یافته بود؛ اما امسال که به نظر می‌رسد سوالات اذهان عمومی و به‌خصوص تشکل‌های دانشجویی معطوف عملکرد قوه قضائیه بوده‌‌ است، ترجیح داد هم معاون خود محسنی‌اژه‌ای را روانه دانشگاه صنعتی شریف سازد و هم اینکه خود در یک جلسه مفصل از نزدیک به سوالات و احیانا انتقادهای تند و تیز دانشجویان پاسخ دهد. سنت مطالبه حضور مسئولان در دانشگاه‌ها سنت حسنه‌ای است که گاهی مورد توجه قرار گرفته است که ‌این با همراهی قوه قضائیه همراه بود. اهمیت این جلسه اما آنجایی است که با گسترش فضای رسانه‌ای متکثر به‌خصوص در عرصه شبکه‌های اجتماعی، ‌تصویر ساخته‌شده از عملکردها متفاوت جلوه می‌کند.


محمد امین سلیمی عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی در خصوص این جلسه می‌گوید: «جلسه امروز با رئیس دستگاه قضا 8 ساعت طول کشید. خندیدیم، تندشدیم، نقدکردیم و پیشنهاد دادیم جایی قانع شدیم و جایی نشدیم.» یکی دیگر از دانشجویان حاضر در این جلسه به «فرهیختگان» می گوید:‌ «ذهنیتی که از قوه قضائیه در این سال‌ها و به‌خصوص در چندماه اخیر توسط رسانه‌ها ساخته شده این است که این قوه آنچنان که باید عملکرد مثبتی نداشته است و درواقع حس عمومی جامعه این نیست که عملکرد قوه قضائیه روبه‌رشد بوده است؛ اما با توضیحاتی که مسئولان در این یکی دو روز ارائه دادند، می‌توان گفت که برخلاف تصویر ساخته‌شده، ‌این قوه گام‌های روبه‌جلو و بعضا مثال‌زدنی و بی‌سابقه برداشته است.» همین گزاره اهمیت جلسات دانشجویی را دوچندان می‌کند؛ چراکه طبیعتا رئیس قوه قضائیه این فرصت را ندارد که به‌صورت مداوم با قشرهای مردمی جلسات پرسش و پاسخ برگزار کند، اما ارتباط با رسانه‌ها و طبقات واسط یعنی همین گروه‌های دانشجویی می‌تواند شکاف یا خلأ موجود را پر کند.


این مساله در جلسه روز گذشته نیز توسط دانشجویان مطرح شد و آن‌طور که دانشجویان می‌گویند مورد قبول و توجه رئیس قوه قضائیه نیز قرار گرفت که ارتباطات این قوه با افکارعمومی اقناع‌کننده نیست و ضعف رسانه‌ای نیز مشهود است. گلرومفرد از سخنرانان این جلسه در خصوص این دیدار به «فرهیختگان» می گوید: «در حقیقت ضعف عملکرد رسانه‌ای قوه قضائیه موضوعی بود که اکثر دانشجویان به آن اشاره داشتند، اینکه خدمات رسانه‌ای نمی‌شود و به شبهات مطرح‌شده علیه قوه قضائیه به‌صورت مستدل و به‌موقع پاسخ داده نمی‌شود. البته آیت‌الله آملی‌لاریجانی مسائل مطرح‌شده دراین‌باره را تلویحا پذیرفت.» گلرو مفرد ادامه می‌دهد: «در این جلسه دانشجویان سوالات خود را مطرح کردند و آیت‌الله آملی لاریجانی نیز در فضایی بسیار صمیمانه و دوستانه به سوالات به‌طور مفصل و دقیق پاسخ دادند و اگر دانشجویان قانع نمی‌شدند، بحث درباره آن موضوع ادامه پیدا می‌کرد. اهمیت قوه قضائیه و تفاوت آن با یک وزارتخانه و همچنین ارتباط مستقیم آن با کارآمدی نظام، پرونده کاسپین و مالباختگان مالی، پرونده بورسیه‌ها، موضوع پیشگیری از جرائم و نظارت بر ضابطان ازجمله مباحثی بود که در جلسه روز گذشته مطرح شد.»


همه آنهایی که ناظر دو جلسه هشت‌ساعته آملی‌لاریجانی به‌عنوان رئیس قوه‌ قضائیه و جلسه چهارساعته محسنی‌اژه‌ای به‌عنوان سخنگوی قوه قضائیه بوده‌اند، ‌بر این مساله اذعان دارند که برخلاف برخی جلساتی که وجه فرمایشی یا نمایشی بودن آن غالب است، اما این جلسات جدی، ‌صریح، ‌انتقادی و همراه با جواب‌های اقناعی بوده است. یکی از دانشجویان می‌گوید:‌ «جلسه پرنشاط و کاملا جدی بود تا جایی که آملی‌لاریجانی حداقل 10 سوال و نکته از سخنان هریک از دانشجویان را یادداشت کرد و برای هر موضوع پنج استدلال و توضیح داشت. تا لحظه تنظیم این خبر، درمورد جزئیات پاسخ‌های رئیس قوه قضائیه متن رسمی منتشر نشده، اما خبرگزاری «میزان» بخشی از سخنان آغاز جلسه رئیس قوه قضائیه را انتشار داده است.


آیت‌الله آملی‌لاریجانی در ابتدای این نشست نشاط جوانی، فرصت تفکر و صدق لسان را سه ویژگی برجسته دوران دانشجویی دانست و تصریح کرد: «دانشجویان از حیث نشاط و عدم اشتغالات، در بهترین دوران عمر قرار دارند و باید از این دوران بیشترین بهره را ببرند. یکی از مهم‌ترین وظایف دانشجویان، تلاش علمی است که امروز به‌مثابه جهاد فی‌سبیل‌الله است.» رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه اقتدار نظام و کشور به تلاش علمی دانشجویان وابسته است، افزود: «دانشجویان و همه کسانی که در عرصه علمی تلاش می‌کنند، پیشران‌های اقتدار جامعه هستند و امروز انجام کار علمی با استاندارد‌های اصیل، برای کشور واجب است.» آیت‌الله آملی‌لاریجانی با اشاره به نقل‌قولی از مرحوم شیخ‌انصاری مبنی‌بر دشوارتر بودن اجتهاد از جهاد، ادامه داد: «غرب در دوره‌ای تز بی‌طرفی را مطرح و از آن دفاع می‌کرد، اما امروز این سخن که میان حقایق و ارزش‌ها فاصله‌ای پرناشدنی وجود دارد، در مباحث علم‌شناسی مورد نقادی قرار می‌گیرد. ما هم برای آنکه بتوانیم به علوم وجهه ارزشی دهیم باید تلاش زیادی داشته باشیم و مبانی را اصلاح کنیم.» رئیس قوه قضائیه در ادامه با تاکید بر ضرورت توجه دانشجویان به اخلاق و تقوی تصریح کرد: «لحظاتی که از دوران جوانی می‌گذرد دیگر قابل بازگشت نیست و انسان زمانی به خود می‌آید که می‌بیند بسیاری از فرصت‌ها از دست رفته است. بنده بنا به‌مناسبتی محضر مرحوم آیت‌اللهالعظمی بهجت حضور یافتم که ایشان در آن جمع فرمودند طوری زندگی کنید که هنگام مرگ حسرت نداشته باشید. این سخن را شخصیتی می‌گوید که مدام در سیر و سلوک بود و هیچ دلبستگی‌ای به دنیا نداشت.» آیت‌الله آملی‌لاریجانی با اشاره به این روایت پیامبراسلام(ص) که «اشراف امتی حمله القرآن و اصحاب اللیل» خاطرنشان کرد: «همین مضمون دوکلمه‌ای را اگر کسی درست اخذ کند سعادتمند است، یعنی رفاقت با قرآن و شب‌زنده‌داری متعبدانه. انسان باید در محضر قرآن باشد و با آن انس گیرد زیرا قرآن تجلی حق‌تعالی است و زمانی ارزش موانست با قرآن برای انسان ملموس می‌شود که حضور و سلطنت مطلق حق‌تعالی را در زندگی خود احساس کند.»


رئیس قوه قضاییه با اشاره به شب‌زنده‌داری به‌عنوان یکی دیگر از توصیه‌های قرآن و سنت پیامبراکرم(ص) تصریح کرد: «این امر در اوصاف متقین از قول امیرالمومنین علی(ع) نیز ذکر شده است، بر این اساس همه دانشجویان باید دو بال علم و تقوی را ابزاری برای تعالی و پیشرفت خود بدانند و با تلاش علمی و اخلاق کمک کنند که کشور و نظام به بالاترین قله‌های پیشرفت دست یابد.»


منبع: فرهیختگان


انتهای پیام/

ارسال نظر